torsdag 6 augusti 2009

Avgjort

Ja, som många av er redan vet så kom jag trea i paralympics (Metric) och fyra i Freestyle. Tidigare år så har Metricbikes varit klart underrepresenterade, men i år var både ettan, tvåan, fyran och sexan i freestyleklassen metriska hojar.

Jag vill tacka alla som har gratulerat redan och dom som hjälpte till att bygga hojen och få den till Vm. Särskilt Thomas Saurén (praon) och Isr, som lagt ner en massa arbete på att bygga Harriern.

Själv är jag både nöjd och besviken.
Nöjd är jag för att jag kom fyra med en så pass udda hoj som Harriern, vilket är jättebra i ett världsmästerskap.
Besviken är jag för att jag närstuderat dom hojar som jag fick spö av och dom har antigen haft dålig finish eller haft uppenbara konstruktionsmissar som gjort dom okörbara.

Det stör mig att folk uppenbarligen inte kollar nogrannare.
Detta faktum drabbade min nyfunne vän Anders Göth hårdare än mig, han kom på trettonde plats med SpeedO.
Hans hoj hade högre finish än både ettan, tvåan och trean, men dess design "står inte ut" lika mycket som dom.

Att bedömma hojbyggen är långt ifrån enkelt men på vm nivå måste finishen vara på topp enligt min mening.

9 kommentarer:

DP Race Tech sa...

Stellan in da house:
Besviken är jag för att jag närstuderat dom hojar som jag fick spö av och dom har antigen haft dålig finish eller haft uppenbara konstruktionsmissar som gjort dom okörbara.

Detta har väl diskuterats förr, öven en del av "dom stora namnen" har kommenterat att en del av hojarna är okörbara studier i "form before function" och sålänge det inte ingår en dag på bana eller gata innan dom bedöms (tror det var Roland Sands som tyckte det skulle ingå) så kommer det att fortsätta åt mer innovativa (???) utflippade byggen som är tveksamt om dom skulle klara ett enda varv på Laguna Seca, Harriern däremot skulle sopa mattan med troligtvis 99% av byggena där och fortfarande inte ha lackeringar förstörda där delar gnagt mot delar och fotlinnar skrapats av vi minimala nerlägg. Om du frågar mig håller jag med RSD, kör skiten ur hojarna innan dom rullas in för bddömning, då blir den VM i hojjbygge och inte VM i skulptur...

DP says: Du & ISR ska vara stolta över jobbet ni gjort...

Josef sa...

Ja, man upphör aldrig att förvånas över andra människors sätt att resonera, brist på insikt etc...kanske blev de andra sotis på ditt grymming-bygge helt enkelt? Tycker ändå det är konstigt att det är de andra tävlande som skall bedöma din hoj.

Hursom, asbra ändå, grattis igen!!!!! :)

Äpplet sa...

Det är väl bara att kolla på deras "favvo tv program" så inser man ganska snabbt att teknik och funktion inte prioriteras särskilt högt...

Redaktörn sa...

Grymt Stellan! Synd på att det bedöms snett, som du säger!

You still rock!

Fuchs sa...

Cool och grymt att din udda hoj kom så långt!
som vissa sagt förr så är det väl verkligen inte funktionen som drar folk till detta event, annars skulle väl alla köra på Yamaha eller nåt.

skönt att du klarade att kommer till VM och med tanke på hur många mäniskor som finns på denna planet så är dina placeringar ju riktig ball!
grattis en gång till!

Gasen sa...

Grattis du är bäst, skynda dej hem nu ditt stöd behöver F Lindgren nästa helg i Målilla ! eller så dansar vi den helgen på sveavägen.
Ciggar väntar från mej !

fuldrutt™ sa...

Är hojen okörbar så är det fanimej ingen motorcykel, och borde inte få ställa upp överhuvud taget...

Du är min vinnare Stellan.... får jag skeda nu?

loftis sa...

Ämen vafaan, inte illa pinkat av en trähäst! Du vet att jag alltid tycker som du så vi tar snacket över pilsner utanför mitt lyxtält nästa helg.

Peter sa...

Håller med DP Race Tech, det är för mycket skulpterande och för lite hojbygge.
Stort grattis till en bra placering trots allt! Du kan vara stolt!