torsdag 3 september 2009

Vpk i sitt esse igen.


Bilden har inte ett skit med texten att göra, den är bara där för att jag inte kan mobilblogga utan bild, hör av er om ni vet hur man gör. Nu till ämnet, förbifart stockholm klubbades igenom idag. En förutsättning för att man ska kunna jobba och leva i trakten utan att köa bort livet och bränna en halv tank bensin varje gång man måste på ett ärende. Nån tårta vid namn kenny från vänsterpartiet uttalade sig listigt i ärendet på radio nyss. - Detta vansinniga projekt låter bilarnas intressen gå före människornas intressen! Har bilar intressen? Förutom att inte köa, vad har dom mer för intressen? Lars Ohly verkar vara i gott sällskap.

11 kommentarer:

Micke sa...

Dom gillar att bli tankade?

Gas sa...

Bilkö, va ä de? de e vell bara att köra om...

Peter sa...

Micke: nej, det är människornas intresse. :-)

Micke sa...

Jag försöker ju hitta lite mänskliga drag här Peter! Vem vill inte ha lite högoktanigt på fredagkväll? Bli lite på gasen?

gun sa...

du ser tjurig ut,den ena näsborren slokar lite,men du gör dig på bild!

Henke sa...

Man kan ju roa sig med att räkna på vad man får för 30 - 50 miljarder och se om just en gata över/under mälaröarna är bästa investeringen.

Det kan ju vara så att det finns något annat som hade varit kul att göra för pengarna också. Kanske en annan lösning på problemet, men det är tydligen en mänsklig rättighet att bo i Västerhaninge, jobba i Upplands Väsby och ändå ha 30 minuters resväg till jobbet.

Men vem orkar bry sig, jag åker hoj och skiter i köerna.

Men lite intressant är det med vissa vägbyggen i regionen. Någon som åkt nya motorvägstunneln mellan Täby/Häggvik? Sjukt fin och snabb väg som används av – typ ingen, förutom en och annan BMW X5:a på väg till eller från golfbanan. Prislapp? Okänd. Samhällsnytta – för ett litet fåtal stor.

Men som sagt, vem fan orkar egentligen bry sig, det är kört ändå, brallorna nerhissade och bara att ta emot. Hej och hå, nu kör vi.

Henke

L. Mäkinen sa...

Man får nog jämföra nödvändigheten med förbifarten med tunneln mellan E4/E20 och Nacka. Den stängs ju av regelbundet pga överbelastning och det hade nog hänt med Essingeleden också om den hade haft tak. Nånstans ska folk åka.

Vi får väl se hur många stubb-flyttningar som överklagas av miljötalibanerna innan man kan åka på vägen.

Stellan sa...

Gun, Min näsborre blir knas när jag snusar, och det gör jag jämt när jag är vaken.
Henke, inga pengar i världen kan ersätta den frustration jag känner i en bilkö med tempmätaren stigandes på Mercuryn trots full muff på värmepaketet.
När är det Speedway nästa gång? Jag vill umgås.

Gunnar sa...

Tyvärr är jag benägen att hålla med Henke. Visst är det viktigt med en förbifart, men hur kan alla dumskallar vara ense om att definitionen av livskvalitet är att bo så långt från sitt jobb som möjligt, med en storstad längs vägen? Man ska bo i Sorunda och jobba i Akalla, eller bo i Sigtuna och jobba i Södertälje.
Känns nästan som man valt köerna själv då.

Jag bodde i Vallentuna och jobbade i Solna och på Kungsholmen. Behövde inte korsa hela stan, men ändå köa tillräckligt för att få hjärnblödning.
Så jag valde.
Nu jobbar jag tvärs över hallen från köket sett.

Henke har rätt om Häggvik-vägen också. Jag åkte från Åkersberga till Akalla i rusningstid igår. Nästan ensam på den stora fina vägen.
Konstigt.
Men det är fränt att man kan köra streetracing i tunnlarna, vilket man även gör av de svarta spåren att döma.

Stellan sa...

Jo, jag fattar vinken. Men va fan, man kan ju inte bo på norra sidan av stan. Alla är ju helt konstiga där men ändå måste man dit emellanåt. Att få jobba i samma hus som man bor är bara förunnat folk med någon form av talang. Du och Mats, även om det i Mats fall betyder att han bor i en verkstad.
Och du jobbar i ett av norra Europas mysigaste Cigarrum.
Som en parentes bör miljöaspekten invägas, den är ju populär idag. Bilar som kommer fram efter en kvart släpper ut mindre än bilar som står på tomgång i två timmar(och i mitt fall kokar ut giftig glykol).

Henke sa...

Wooah!

Stanna upp lite nu allihopa och beakta en sak:

"Henke har rätt" har dykt upp två gånger på Internet nu. Då lär det ju stämma.

Måste låna en SUV på jobbet och dra in till ScreenTees-Lasse vi Hornstull i rusningstrafiken och beställa en fet t-skjorta.

Fatta småtjejerna på Nytorget när man har en "Henke har rätt"-tröja och berättar att man jobbar med media. Då lär det bli ligga av.

Men ärligt, tänk på hur smidigt trafiken rullar på när det är semestertid eller storhelg på gång. Det räcker med att få bort runt 10-20 % av vardagsbilisterna så rullar det på hur fint som helst. Då är min undran om det inte finns ett billigare sätt att få bort en del av bilarna.
Bevakade och gratis infartsparkeringar kanske?
Bättre kollektivtrafik?
Gratis motorcyklar?

Fan, "Henke har rätt"! Ballt!