söndag 25 oktober 2009

Janne i blåsväder.


Trots att jag gillar att läsa har jag aldrig slagit upp en bok av denna man. Jag skulle aldrig kunna leva med att ha gynnat honom ekonomiskt. Nu har den självgode marxisten fått lite knas att fundera på. Kul!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Köp böcker på antikvariat, då får författaren noll kr. Ondskan av JG är faktiskt läsvärd!

Stellan sa...

Utan att ha något belägg för det så har jag för mig att jag hört att den hadlar om stackars Jan som samlar martyrpoäng i en brackarskola.

Gunnar sa...

Stellan - Ibland händer det att dumma människor ändå är bra på sitt jobb.
Guillou har skrivit en och annan vettig bok.
Du har byggt en och annan galant hoj.

Stellan sa...

Jag kan njuta av ett ting skapat av en idiot. En text TROR jag blir svårare att njuta av då jag har svårt att tro att ens åsikter lyser igenom.
Hur var det då med Onskan? Hade jag nåt belägg för min misstanke, eller var det bara svammel i vanlig ordning?

Gunnar sa...

Visst lyser det igenom i Ondskan, men det är ändå en sevärd film och läsvärd bok.
Tjuvarnas marknad är också okej.
Ingen av dem lär dock komma upp på min lista över de 100 viktigaste böckerna.

Stellan sa...

Puh, då var jag inte helt ute och cyklade. Josef påstår att Wepons of ass destruction är en sevärd film. Har du sett den?

Leftish sa...

Håller med Gunnar,(kors i taket!) Guillo har skrivit några bra böcker och dessutom en del bra reportage. Visst han har gjort en del dåliga grejer också, men säg mig en människa som inte suttit med arschlet i kläm någon gång. Du har gjort det Stellan, så också jag.
Erkänner villigt att jag är ett klantarschle som ställer till det för mig, men om man ser till totalen så tror jag man tjänar på att inte dömma ut en människa för enstaka händelser. Om man dessutom skulle gå efter en författares politiska hemvist så skulle man nog bli rätt begränsad. Så även om man går efter sina vänners politiska åskådning.
Vad gäller weapons of ass destruction så är den förmodligen en helt igenom kapitalistisk, manschauvinistisk, perverterad samt antagligen en ganska sevärd film ändå på nåt sätt...

Gunnar sa...

Loftis - Du är en klok man. Ja, inte bara för att du håller med mig...
Nu ska jag gå och läsa om östtysk arkitektur.

Stellan sa...

Ja ja, men det är lite hemtrevligare med folk som bajsar på sig och trampar i hundskit än som slickar KGB-stjärt.
Funderar på att mjukstarta mitt nya vidsynta liv med att läsa Moas lilla röda, sen kanske det blir Guillo.

Loftish sa...

Moas lilla röda; Det måste vara min tonårsbitch(som heter Moa) handbok över hur man hunsar, blåser och lindar sin pappa runt lillfingret.
Ang mina bajseskapader så tolkar jag det som en komplimang från dig Stellan. Får också konstatera att Gunnar blivit en mes, aldrig fått såna positiva omdömmen från dig. Love u all!

Josef sa...

Det skall vara "Weapons of Ass desctruction" men det skall vara den första (OBS!!)

Manfred sa...

Har läst alla Guillous böcker. Tyckte att de var "jättetoppen" allihop när jag läste dem... Det vill säga när de var nya...
Inte för att jag är smartare idag, men jag tror att literatur i många fall är en färskhetsvara. Guillous böcker är solklart politiskt färgade av hans åsikter.