onsdag 2 december 2009

Ägg

Nu har jag stått vid spisen igen utan att direkt känna mig som Lallerstedt.
Koka potatis går jävligt bra, men att steka falukorv är fan inte enkelt.
Jag fick ju nåt tips av en falukorvsexpert när jag var med i Motorsoffan, men jag minns ju inte vad det var.
För att lyxa till det lite så stekte jag ett par ägg.
Det var då jag djupade ner mig lite.
Vad fan heter det när ett ägg inte är vändstekt? Enkelstekt? Lösstekt? Halvstekt?
"Sunny side up" heter det i Amerika men man kan ju fan inte säga soliga sidan upp. Det låter ju inte klokt.

Förresten så sket jag i dillkvisten.

6 kommentarer:

Makke sa...

Falukorvstipset bestod i att steka korven med burk champinjoner för att få bort "slagget" som blir.
Fattade inte riktigt varför man skulle göra det men å andra sidan är ju inte jag nån falukorvs expert.

Stellan sa...

Vem fan vill ha champinjoner till falukorv?

gasen sa...

Vem vill ha falukorv?

Makke sa...

Nä speciellt inte burk varianten som är fulla med falukorvslagg...måste ju vara den sämsta delen av korven, och alltså jävulskt dåligt.

Lasse sa...

Ovändstekt kanske?

super_nollan sa...

Ett ägg stekt "på bara en sida" är ju naturligtvis enkelstekt!



*|*