torsdag 31 december 2009

Semesterrapport

Nu har lite mer än halva veckan i fjällen passerat. Stället är helt nerlusat av Danskar som likt bibelns gräshoppor breder ut sig i fjällvärlden. Sittliften stannar i genomsnitt tre gånger per resa för att det är nån Dansk som ligger och sprattlar vid påstigningen.
Igår var det en gubbe som ramlade in under korgen och fastnade, alla hans polare satt och skrattade åt honom, medans han låg förnedrad utan att komma ut innan liftpersonalen drog ut honom. Om ni har sett skulpturen på Wasaskeppet som föreställer en förödmjukad polack inklämd under ett bord, så vet ni hur det såg ut.

Jag har själv lyckats köra av den ena svindyra brädan som jag hyrde med mig upp hit. Tråkig historia måste jag säga, och det lär väl även uthyraren tycka. Jag håller på att öva på riktigt feta nerlägg och måste nog erkänna att min kropp inte är designad för den belastning som sporten utsätter den för. Benen har varit helt paj i flera dagar och jag kan knappt gå längre.

Gott nytt år på er!

3 kommentarer:

Ken sa...

Citerar Ernst-Hugo Järegård i TV-serien ''Riket''; DANSKDJÄVLAR!Gott nytt år på dig!

Stellan sa...

Åh! Ett citat från nämnda serie är på sin plats:
Dansk Downssyndronare: Varför e Åke suuk?
Annan Dansksyndromare: Får han saknar en kvinne ho kan hålla han varm.

Uttala den monologen på Danska och njut!

Cronos sa...

Mycket gnäll om danskar, och säkerligen med all rätt! men glöm inte att King Diamond är dansk och han är Chef!!! så alltså finns det en cool dansk i alla fall, glöm aldrig det....

Gott nytt btw