fredag 8 januari 2010

Spänd.

Jag har lite svårt att slappna av just nu.
Det är ett gisslandrama på ett ölbryggeri i Belgien.
Biran sålde dåligt och chefen var tvungen att göra sig av med lite folk.
Knegarna tog då det kanske inte för genomtänkta beslutet att ta chefen som gisslan och kräva att få behålla jobben. Undra hur det kommer sluta?
Hade det varit i Sverige så hade dom kunnat skjuta chefen och efter avtjänat fängelsestraff så hade facket sett till att dom fick gå tillbaka till sina arbeten.
Vidare så hade Mona gafflat om att staten skulle skjuta till stålar så att bryggeriet gick runt trots att ingen ville köpa öl av dom.

Men det stora problemet i det här fallet är att mitt absoluta favoritöl (Oud Beersel) är från Belgien, tänk om det är där detta just nu sker? En skrämmande tanke. Detta flytande livselixir får helt enkelt inte drabbas av några som helst käppar i hjulen.

Inte nog med att min favoritvätska olja håller på att ta slut, ska även nummer två på listan drabbas?
Fossila bränslen och Oud Beersel, jag ber för er.

9 kommentarer:

3w sa...

Att du är orolig för olja kan jag förstå...denna källa till frihet och glädje. Ska förövrigt till en brittisk oljeplattform snart för att dra mitt strå till stacken för att vi ska ha tillgång till olja och gas så länge det går.
Men din oro för öl är överdriven och ogrundad. Du vet precis som alla andra att öl gör att man blir tjock och dum.

Stellan sa...

Va? Att dricka öl är både gott och tufft! Att jag pendlar mellan 63(hojbyggarsäsong) och 68(off garage season)kg, bevisar åtminstone att man inte blir tjock.

GonzoPeter sa...

Lättlöst problem. drick mer öl så kan du inte köra bil, då kommer båda att vara kvar.

Och kom ihåg: alkohol löser inga problem, men det gör fan inte mjölk heller!

Lasse sa...

Ingen fara Stellan. Bryggeriet producerar Budweiser och Stella Artois eller hur fan det nu stavas. Bara blask med andra ord.

Jobergg sa...

Ingen fara med oljan, en kollega berättade för mig att han hört på radion om nån forskare som upptäck att olja nyproduceras hela tiden nere i jorden. När reporten hade frågat forskaren om hur länge oljan skulle räcka trodde han ca 4 miljoner år.

Stellan sa...

JAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

Pluppson sa...

Stackars dig 3w, har hørt att britternas mat ær lika med friterat skit i 14 dagar..
Men till Stellan kan jag komma med lite roligare nyheter!
Æven om de fælt som producerar mest hær på norsk sokkel børjar sina fick jag høra att vi ska børja producera det på gasriggen jag e på nu før att dom tydligen hittat det i sammband med nya brunnar før gas.. Så æven om vi inte lever i 4milj. år till så lær ditt behov livet ut vara sækrat..

3w sa...

Har varit på åtskilliga offshore installationer runt om i världen och det stämmer som Pluppson säger om maten på brittisk sektor. Norsk mat däremot är oslagbar. Går inte att jämföra standarden mellan GB och Norsk sockel på nått avseende.
Tror också att man kan va lugn för oljan livet ut, men det största hotet är bakåtsträvarna (politiker + hjärntvättade anhängare)som vill att det ska vara asdyrt att värma röven på vintern och åka bil av principiella skäl.
Jag vill inte åka flintabil bara för vissa politiker ska profilera sig....

Anonym sa...

Etanolkonvertering och hembrännare är plan B annars.