söndag 9 maj 2010

Politik.

Jag vet att de tre saker som får folk att bråka mest är: stålar, religion och politik.

Politik är dock så pass viktigt och roligt att jag hellre ser att några tycker att jag är en idiot än att jag håller käft. Man kan dessutom tycka bra om folk som har en annan politisk övertygelse om man vill.

Dagen efter att jag gick ur nionde klass så började jag arbeta som rörmokarpettring. I tretton år var jag anställd och tillhörde således "arbetarklassen", numera har jag en enskild firma så jag får väl inte tillhöra den klassen längre även om jag anser att jag fortfarande gör det.

Under dom tretton åren gick 1,5% av min lön direkt till facket, detta trots att jag aldrig varit och aldrig kommer att bli medlem av ett fackförbund. Byggettan hade minsann lyckas få till en lag på att alla i deras branch skulle pröjsa för att det skulle bli billigare för dom som önskade att vara anslutna.

De som läst bloggen har väl knappast undgått att notera att mina sympatier inte ligger på vänsterkanten direkt. Detta betyder dock inte att jag tycker att allt borgerligheten står för är toppen. Jag röstade tex, nej till både EU och EMU, det senare är jag extra glad över just nu.
Jag tycker dessutom inte att den bästa lösningen är att privatisera allt. Sjukvård, skola och dylikt skall givetvis vara gratis och hålla högsta klass oavsett om man har stålar att betala för sig eller inte. Usa är inte direkt ett samhälle som imponerar på mig
.
Socialism är en ekonomisk doktorin som strävar efter det klasslösa samhället där staten står för medlen som dom sedan kan portionera ut till medborgare och samhälle.

Jag tycker faktiskt att det låter helt underbart! Dessvärre så är det ju bara en romantisk dröm.

Det klasslösa samhället kommer aldrig att existera, det faller på sakens egen orimlighet.
Skälen till detta är många.
Om det inte finns människor som har råd med "onödig" konsumtion, vad skulle folk jobba med då? Tänk efter, hur många jobb finns det som skulle vara opåverkade av en sådan situation?
För att det ska finnas jobb måste det finnas rika människor, och vad fan gör det att någon annan är rik? Sen att brackor inte är så kul är en helt annan sak, men det har med beteénde att göra.


Om två rörisar jobbar på samma firma så har dom i sann socialdemokratisk anda samma timpenning. Om den ena hinner komplettera ett badrum före lunch och den andra behöver hela dagen på sig, då har det blivit så rättvist att det är orimligt orättvist.

Eftersom jag anser den politiken så förlegad så tror jag att den till största delen går i arv från föräldrar till barn. Själv tänker jag aldrig pracka på mina barn mina politiska åsikter, jag hoppas dom är kloka nog att dom skaffar sig en vettig uppfattning själva.

Om det finns socialdemokrater som verkligen lever som dom lär så har jag stor respekt för dom.

Dessvärre lär dom vara lika vanliga som sabeltandade tigrar, inte ens deras egna politiker pallar ju med att leva efter sin egen ideologi.

Mona och Göran lever definitivt inte som dom lär.

24 kommentarer:

Daniel "Tunnans" Mc-blogg sa...

Kan inte bara annat än att inse om att du är en mycket vis och talangfylld människa Stellan. Tack än en gång för en utmärkt blogg.

johan sa...

I sanning några Sanningens ord ! hallelulia.

3w sa...

Word

Mystery Man sa...

Stellan for president!

Anonym sa...

Respek!

Martin

Anonym sa...

Jo, nog är det så !

/ banzai

fuldrutt™ sa...

dito!

Politiker ska jobba oavlönat och helt ideellt. Först då blir de trovärdiga!

Mystery Man sa...

Jag tycker politiker skall ha bra betalt. Men dom skall inte få sitta hela livet, som nu.

Minst 10 år ute i verkligheten innan riksdagen och max, typ, två mandatperioder i riksdan innan dom måste försörja sig själva 10 år till.

Eller nåt åt det hållet.

Anonym sa...

Socialdemokraterna är ett missnöjesparti som gör allt för att hålla liv i högerspöken där alla egna företagare är elaka utsugare som frossar i lyx medan deras fabriksarbetare slavar för brödfödan. Man rider på den svenska avundsjukan och jantelagen där rikedom ska bestraffas med förmögenhetsskat och fastighetsskatt.

Sedan beskattar man medborgarna (även sin "egen" arbetarklass) så högt att de blir beroende av statens allmosor i form av barnbidrag, socialbidrag, a-kassa, sjukpenning, föräldrapenning, etc. Detta smygs in i ökade kostnader som höjd bensinskatt och andra vardagskostnader så det inte blir för uppenbart. När väl människor sitter i deras ekonomiska rävsax är de tvungna att rösta på dem för att inte mista sina bidragsnivåer. Allt så man fortfarande kan sitta vid makten och lyfta fet lön själv.

Nu är det inte lika enkelt längre för arbetarklassen har i många fall fått det bättre och börjar i större utsträckning rösta blått. Då siktar man in sig på nästa kategori tänkbara missnöjesröstare. Mona Sahlin lejer Paulo Roberto som Socialdemokrat och säger att man vill häva proffsboxningsbeslutet. Kan det ha med att detta är poppis bland unga invandrargrabbar och nu ska det fiskas röster... Naturligtvis går Mona Sahlin på begravingen efter dödsbranden i Tensta också men inte när lika många barn dog i en villabrand i Skåne - den låg ju i ett höginkomsttagarområde....
Sen skriker man "rasism" så fort något invandrar relaterat problem debatteras i samhället så alla ska veta att Mona Sahlin står på deras sida.

Alltihop är bara teater för att bli vald och vad de innerst inne själva har för åsikter blir ganska talande av sitt eget uppförande. De bor i dyra villor, bostadsrätter, anlitar avdragsgilla hushållsnära tjänster, skatteplanerar, sätter sina barn i privatskola, skaffar sig personliga förmåner och håller varandra om ryggen genom att sätta familjemedlemmar på styrelseposter, mm.

Sen går man demonstrationståg på 1:a maj och sjunger Internationalen så är man med i klasskampen igen och basunerar ut det vanliga tugget - akta er bör högern, de vill bara göra de rika rikare på bekostnad av dig.

Skrämmande hur folk går på detta .

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=YolWuQJX-rY&feature=player_embedded

Stellan sa...

Åh, jag blir så glad av tänkande människor, ibland tappar jag hoppet.

L. Mäkinen sa...

Jag och min hustru är rörande överens om att det är bra med ett rättvist samhälle. Tyvärr menar vi olika saker med det. För mig innebär rättvisa att man får det man förtjänar så när man väljer att sitta hemma och leva på bidrag ska man ha det knapert. Samhället ska ha rätt att kräva en motprestation för att dela ut ersättning till folk.

Man ska inte kunna klassas som icke arbetsför i ung ålder och sen aldrig mer utredas för att se om man kan göra något. Har man inte den fysik som krävs för att man ska kunna göra sitt drömyrke så får man jobba med något annat och inte lyfta bidrag.

Min hustru menar att alla ska få det de behöver.

Senaste förslaget från de rödgröna om att alla ska subventionera A-kassan för de som väljer att vara med är bisarrt. Jag förvaltar gärna mina pengar utan förmyndare.

Magnus sa...

Håller också med fullständigt.
Det socialdemokraterna sysslar ,med just nu är att hitta en massa påstådda fel som de borgliga har gjort under deras mandatperiod.
Jag anser att alliansen gjort ett fantastiskt jobb under de tuffa år vi har / har haft och tror att detta "räddat" Sverige från att bli som Island!! De e obegripligt så många människor i vårt land som uppenbarligen går på Socialdemokratenas skitsnack.
O alla jävlar som röstar rött, " för det har dem alltid gjort"
De e så man kan spy!!

O förretsen......gå till val med att kraftigt höja bensinpriserna i 2 steg och dessutom plocka bort jobbskatteavdrag och ROT avdragen!! hur fan tänker männsiskor när de röda leder opinionsundersökningarna??

Stellan sa...

Dom ska visserligen ha en eloge för att dom går ut med galenskaperna innan, men det lär bara vara början...

Precis som du sa så har dom sittande nog fått jobba rätt bra med att städa upp efter åratal av romantiska drömmar.

jonas sa...

"Folk uppfattar vallöften som löften. Det är ett problem för oss."

– Lennart Nilsson, riksdagsman (s).

Fint va? Kommentarer överflödiga.

maudan sa...

Har lite erfarenhet av dessa undersökningarna.Man ställer ledande frågor och påståenden,så man får dom svar man vill ha.Gillar dom inte resultatet så blir den inte offentlig.detta vet alla ringslavar,som jobbar med telemarketing.Ni måste väl ändå ha märkt hur olika resultaten kan bli.Måste bara få säga,att här i landet har vi åsiktsfrihet,bara det är rätt åsikt.även i sverge är det olagligt att utrycka vissa åsikter.

Marcus sa...

Underbart Stellan! Jag skulle nog kunna tänka mig att rösta för diktatur sålänge jag visste att du styrde, du har fattat det hela. Synd bara att resten av befolkningen inte fattar nåt! Kan det vara en intelligensrelaterat? Skulle vilja se en mätning på 5000betongsossars IQ vs 5000 liberala människors IQ.

Tjofadderittanlambo sa...

"Jag vet att de tre saker som får folk att bråka mest är: stålar, religion och politik." Ya phü phan , kolla Silvio Berlusconi!! 3 önskningar i en! Att vara politiker o upplevas som trovärdig och samtidigt vara ärlig utan spöken i garderoben o inga polska svarttvättare mm mm etc ,all tv-licens betald , aldrig satt på ett djur DET måste vara bland det svåraste de kan utstå men samtidigt så skulle det vara tillåtet att skjuta fötterna av de som INTE uppfyller det. Politiker ska föregå med gott exempel. Jag vet ärligt talat inte om de som sitter i regeringen nu är det ultimata alternativet men jämfört med toblerone-tanten o gelikar så känns det i a f som ett inte fullt så djupt skrapsår om någon fattar vad jag menar? Undrar hur många svart jobbare Göran Nivea o hans förtjusande "fru" har anlitat i sin arbetarbostad? Brorsan som ansvarig byggarbetsledare ...Tyvärr Såssialdemokraterna , det var länge sedan ni var ett arbetarparti o riktade er till arbetarna,ni som röstar socialdemokratiskt av gammal hävd , ärligt?? Är det inte dags att börja rannsaka er nu??

Marcus sa...

Min egen intelligens verkar dock ligga precis på strecket om man tittar på min meningsformulering samt stavning. =)

Stellan sa...

Tackar.
Marcus, om intelligens och stavning gått hand i hand så skulle jag vart en sten!

Anonym sa...

Jag kan sträcka mig till att säga att det finns en del fina tankar om rättvisa i botten på Sossarnas politik men varför ska de "förstöra" den med sitt kollektiva tänkande att de vet bättre än jag själv i dessa frågor?

Jag kan faktiskt bestämma själv om jag exempelvis vill ha lika många föräldradagar med min sambo - det ska inte Mona Sahlin göra åt mig!

Att med tvång och ekonomiska straff tvinga in folk i deras visioner är ju helt odemokratiskt!

Och hur kan någon vilja ha Mona S som vårt lands stadsöverhuvud och nationsrepresentant? Snacka om att skämma ut oss internationellt...

Mystery Man sa...

Finns det ingen kommunist eller sosse som vill försvara oppositionen här?
Eftersom en annan redan är "outad" som högerman kan man helt enkelt inte trovärdigt slänga in en fackla heller.

Fast nog har Mona (hela sveriges Mona!) fin handväska!

Stellan sa...

Bra försök, Mystery man.

Einstein sa...

Jag tycker Mona är toppen! Varje gång hon öppnar käften i TV tappar sossarna ytterligare 2% i opinionsundersökningarna. Mer Mona i rutan!
Och fördelen med Schyman (synd att hon inte sitter kvar) var ju att alkoholskatten inte höjdes i alla fall...