måndag 13 september 2010

Miljötänk.

Är det bara jag som inte är dum i huvudet, eller är det jag som är det. Är koldioxidutsläpp plötsligt det enda miljöhotet? Skandalen i Teckomatorp hade ingen orkat bry sig om i dag eftersom den hade föga med co2 att göra.
Man ska käka fisk och vego istället för kött. En kossa släpper ut lika mycket co2 som jag vet inte hur många bilar(jaha, då är det ju bra att man äter upp dom) så man ska äta fisk istället.
Jävla toppenide, var det inte just växtnäring eller bekämpningsmedel dom gjorde i Teckomatorp?? Östersjön är helt jävla övergödd pga, odlandet av såväl grödor som fisk och haven är helt sönderfiskade med bottenskrapor och skit. Massor av fiskarter är eller är nära att bli helt utrotade och vi ska äta mera fisk!!
Och dom där satans lågenergilamporna då? Fulla med kvicksilver. Glödlampor slösar för mycket energi eftersom 90 procent av effekten blir värme. Och?? jag vet inte hur det är med andra men inte fan är det för varmt hemma hos mig under den mörka årstiden. Om alternativet är tonvis med kvicksilver i naturen så verkar valet lätt. Dessutom kunde man ju haft glödlampor några år tills LED-tekniken gått tillräckligt långt. Eller förresten så kommer det säkert visa sig att det är ebola i dom jävla lamporna så står vi där som arslen med glödlampor i kåken och kvicksilver och ebola i dricksvattnet.
Herrejävlar, var kommer alla hjon ifrån?
Published with Blogger-droid v1.5.9

26 kommentarer:

Anonym sa...

Fler och fler börjar fundera i dina banor har du tid nån gång kolla en blogg som heter andas lungt.Skiven av en snubbe som har betydligt fler hjärnceller än miljöpartiklarna Sahlin o Wetterstrand har tillsammans. Hälsar Björn.

3w sa...

Håller med bloggägaren helt. Det är hysteri mer än fakta. Och dessa ständiga sänkningar av hastigheten på våra vägar har gjort att jag kör 30-talare med 85 hp och mekaniska bromsar. För då slipper man panikångest för att det går så långsamt.

Mystery Man sa...

Kor släpper nog inte ut så mycket co2 direkt. Dom släpper ut andra växthusgaser som är betydligt potentare än co2.

Medeltemperaturen på jorden ökar, säger dom. Det kanske är sant. Den ökar också fortare än nånsin tidigare säger dom. Det kanske också är sant men vi har inte så mycket mätningar.

Medeltemperaturen kommer att öka jättemycket och havsytan stiga 5 meter säger dom. Då undrar man hur man vet det. Jo, man har datormodeller som simulerar klimatet på jorden.
Ett problem med dessa kan tyckas vara att dom inte förutsåg att temperaturen inte skulle stiga alls mellan 2000 och 2010. Inga problem, sade man, vi lägger bara in mer saker i modellerna så visar dom på det.
Problemet med det är att man skulle vilja att modellerna förutsåg klimatet innan det hände, att förutse när det redan hänt imponerar inte.

Klimatdebatten är lite "underlig" tycker jag. På den "gröna" sidan har vi en massa vetenskapsmän, politiker, skådespelare, sångare, skogsmullarna och andra organisationer.
På skeptikernas sida har vi nästan bara vetenskapsmän från olika discipliner, inga skådisar eller sångare, och dom frågor man ställer är inte orimliga eller konstiga, ändå besvaras dom så gott som aldrig (som t.ex. varför växlade klimatet så mycket innan bilarna kom).
Det är inte lätt att veta vad man skall tycka i det här fallet.
En cyniker kan bara konstatera att i och med kommunismens fall kommer klimathotet som på beställning för diverse fanatiker som inte tycker nåt pris är för högt för att nå Det Viktiga Målet (så länge nån annan står för själva betalandet av priset, givetvis)

Mystery Man sa...

PS. Kor släpper ut metan, och det gör du med.

Anonym sa...

Lär dig söka :http://sv.wikipedia.org/wiki/BT_Kemi
CO2??: https://docs.google.com/fileview?id=0BxNPOQdo92eDNGRkNWQ4OTgtMTlmNi00ZDIyLWFhZjMtMGZlNDBlNGQ0ZmM5&hl=en&authkey=CLfw5cEJ

Gunnar sa...

Alla vakna människor tänker som du i miljöfrågan, Stellan. Problemet är bara att det är de högljudda dårarna som får medialt utrymme.

Beträffande glödlampor så har jag ett jättelager med glödisar i varierade valörer. Mitt hem blir inte glödlampsfritt före bouppteckningen. Hoppas min son håller fanan högt då.

Angående BT Kemi: Ladda hem P3 Dokumentärs avsnitt om BT Kemi och lyssna på när du går och skräpar i verkstaden. Klart underhållande, på ett skrämmande sätt.
Sedan kan du följa upp med avsnittet om hormoslyr.

Mats sa...

Får man svara anonymt och ljuga lite?
Skulle nog gå att få upp tempen på Stellan i dag :-)

Jonas sa...

Ja och dom fåntrattar som gillar vindkraft och grön el kan ju ta en titt i norrlands skogar innan hela skiten förstörs med vindsnurror... Gigantiska arealer kommer om EU får som dom vill klassas som industrimark och hägnas in.

Stellan sa...

Gunnar, jag har givetvis hört den, fast det var länge sen. Min favorit är Bombmannen.

Göran Persson sa...

Jag älskar dig

J/Vbg sa...

Nu är Sossarna riktigt desperata när de skickar ut gamla ministrar och flörta med Arbetare/glidare/hantverkare..

Stellan sa...

J/VBG, blev det för jobbigt att skriva Jope Varberg?
Pinsamt är vad det är! Varför i helvete ska Stellan Skarsgård hålla politiska tal på sossemöten? Har dom så jävla dåligt självförtroende eller snarare bra självinsikt att dom anser att en skådis kan göra ett bättre jobb än dom? Finns det folk som är så förbannat korkade att dom röstar på ett parti bara för att en känd person gör det?

Alliansen skötte finanskrisen med en sån bravur att det inte var klokt. Mona och Ohly hade fan inte gjort det i närheten så bra. Ett vanskött land kan faktiskt gå helt åt helvete, kolla på Grekland.

Hojar köper man med hjärtat eller av gammal hävd, rösta får man se till att göra med hjärnan. Följderna kan bli så mycket större än ett snurrat vevlager!

Mystery Man sa...

Men Stellan nu tycker jag faktiskt du är lite negativ.
Med Mona vid rodret under finanskrisen hade vi alla kunnat äga varsin liten bit av SAAB nu. Det hade väl varit fint?
Och Mona tillsätter snabbt ett par miljöpartister i ledningen för SAAB och dom börjar göra "gröna" bilar med hål i golvet så att man kan sparka fram dom som Fred Flinta.
En världsprodukt!
En kvart senare hade SAAB konkat men i alla fall....

Mats sa...

Jag fick verro som verifieringsord så jag bara måste skriva något.

Jag röstar på ett parti som drivs av en känd person. Eftersom det är delar av hans ideologi som ligger bakom deras politik så kan man säga att jag röstar på ett parti för att en känd person gör det (kanske lite för deras politik också).

Stellan sa...

Björn, Tack för tipset! Mycket intressant blogg.

Suck... Tänk att jag och Mats är vänner...

Anders sa...

Jag är besviken på växthuseffekten! I somras touchade jag i en grynna med snipan, en sträcka jag passerat i 41 år. Rekordlågt vatten? Med ynka 1 dm till så hade jag gått helt fritt. "Wikströmmaren" (e.g. propellern) klarade sig!

Med fem meter högre nivå kommer jag närmare stugan! Perfekt.

//A

Anonym sa...

Konstigt att Alliansen klarar finanskrisen med bravur, när dom passar på att sälja ut allt staten äger och har till REA-priser, då är det inte så svårt att få det att se ut som budgeten är i balans.

Stellan sa...

Trot eller ej men jag är faktiskt inget stort fan av utförsäljningar. Det finns ju faktiskt fördelar med tex, hyresrätter. Dock är min övertygelse att det viktigaste är att ett land fungerar. Jag tycker inte att det har funkat sämre nu än under tidigare mandatperioder, utan finanskriser.
Men jag fattar vad du menar.

Mats sa...

I normala fall så är ägande av fastigheter en lysande affär men när staten äger så har saker och ting en förmåga att kosta pengar.
Därmed inte sagt att staten skall sälja ut våra egendomar hur som helst, vilket jag vill tro att dom inte gjort heller.


Att all is som skall smälta på domedagen skulle räcka till en höjd havsnivå på fem meter har jag svårt att tro på.

Stellan sa...

Mats, du har så rätt.
När jag stod och skrapade båten nyss så kom jag på att jag nog blev fintad av anonym.
Minns jag helt galet eller var det inte en rätt hyfsad försäljning av allmännyttan vid förra mandatperioden? Då var det dessutom ingen finanskris...

widahr sa...

Jo, det blev ju lite snabba lösningar nu för att kunna klara finanskrisen och ändå kunna sänka skatter som utlovat.
Problemet blir ju sen när det inte längre kommer några intäkter från de sålda bolagen, de som faktiskt gick med vinst och generade pengar till statskassan...

Jope sa...

Det blev ju en riktigt bra tråd det här. Blir allt roligt snack när man börjar diskutera bolag i statigt ägande.. Telia är ju ett bra exempel. Rövknullad är ju bara förnamnet. Hur många blev inte duktigt blåsta där..

Jag fick STREAKo i ordverifiering.. Hahahahah

Stellan sa...

Widar, som sagt. Det såldes ut rätt bra förra mandatperioden också. Miljonprogramskåkarna behöver stambyten som man nog ska vara glada att bostadsrättsföreningar får betala.

tommy sa...

Rätt tänkt.
Man sparar inte en krona på att byta ut glödlamporna mot andra alternativ.
Den fasta avgiften är den dyra posten på elfakturan, inte den rörliga.
Man kan inte inom en livstid tjäna igen de pengar man får punga ut för det nya dyra ljuskällorna jämfört med vad man fick betala för glödlamporna.
"Elektrikern"

tommy sa...

Rent ekonomiskt kan man aldrig räkna hem ett byte av en ljuskälla (glödlampa) till ett energisnålare alternativ.
Tycker man att det är snyggare med LED är det OK att byta.
Men det kostar mer än det smakar.
Fakturan från elbolaget kommer inte bli billigare... om folk inte gör av med lika mycket el så höjs bara den fasta avgiften. Elbolagen ska ha in sina pengar.
"Elekrtikern"

widahr sa...

Ja, var väl klockrent att sälja det som det behövdes lägga ner pengar på? :-)
Men sälja bolagen som bara genererat vinst år efter år bara för att de SKA säljas ut? Känns ju ändå lite bakvänt. Folk VILL ju ändå ha sjukvård, skola och äldrevård...
Sen är de ju bedrövlig nivå på de mesta sånt, tyvärr..