söndag 31 oktober 2010

Äntligen!

Nu är det skrapat, slipat och oljat(första varvet).
Min plan var att lägga på ett lager olja per kväll innan jag åker tillbaks till verkstan för att bygga hoj. Nu visade det sig ta tre timmar att olja in och utvändigt. Det betyder att jag skulle kunna börja bygga hoj vid nio på kvällen. Inte bra.

Det är ju iofs inte så svårt att olja, man kanske kan göra det i sömnen?
Published with Blogger-droid v1.6.1

5 kommentarer:

Daniel "Tunnans" Mc-blogg sa...

Ser riktigt jävla grymt ut Stellan! :D Fantastiskt jobbat!

håkan sa...

jag säger bara en sak vackert.

Pluppsson sa...

Men va fan Stellan!
Är inte tanten din en skärgårdsdonna?
Övertyga nu Maria om att det ligger i hennes genes att slipa,olja och fernissa båtar så att du kan smita iväg och sniffa argon istället.

Agnes sa...

Snyggt!
Vet inte hur du gör när du oljar men ett tips är att använda en avfettningsspruta (en sån där billig i plast som man pumpar upp trycket i) och spruta på oljan. Har inte testat denna metod själv men en kompis som skulle linoljedränka ett nybygge gjorde så. Borde gå betydligt snabbare än med pensel...
/Markus

Stellan sa...

Jag sprutar på utsidan, men inte på insidan. Jag har några träspant som ska lagas och limmas när det blir varmt nog för det och jag vill inte dränka dom i olja innan. Dessutom lär stålspanten och stålbottenstockarna bli rätt grisiga om jag sprutar dom. Man kan väl täcka in dom iofs, men jag gör nog så här. Tack för tipset iaf.
Det blir rätt äckligt med allt oljedamm som far omkring när man sprutar också.