torsdag 14 oktober 2010

När demokratin dog.

Ni har säker noterat att det inte varit några inlägg som handlat om politik på ett tag.
Anledningen är så enkel som att jag är förbannat besviken på våra politiker just nu.

Nu är det så enkelt att en del av svenska folket har valt in ett parti i riksdagen som dom etablerade politikerna inte vill samarbeta med.
Jag skiter högaktningsfullt i vad dom vill eller inte.
Deras jobb är att utföra ett arbete ihop med dom andra partierna som svenska folket valt in i riksdagen, vare sig dom vill eller inte.
Hur många andra arbetsplatser finns det där folk vägrar att utföra sina arbetsuppgifter bara för att dom inte gillar den arbetskamrat som dom ska jobba med?
Man tror ju fan inte att det är sant! Hur fan skulle det se ut på arbetsplatserna då?
Chefen på arbetsplatsen riksdagen är svenska folket. Och dom anställda bör göra som arbetsgivaren säger.

Jag röstade verkligen inte på Sverigedemokraterna, om nån nu trodde det, jag röstade på ett av dom partier som nu beter sig som deltagare i Robinson eller nån annan sinnessvag dockusåpa.

Ohly:s barnsliga beteende på valnatten var fullt i klass med Vet Bästerbergs statement när han gick ut ur rummet för att Bert Karlsson satt där och representerade ND.
Att man dessutom kallar SD för ett odemokratiskt parti är helt otroligt dumt, när dom hittills är dom enda som inte betett sig odemokratisk i debatten...
Reinfelt hade jag lite högre tankar om, men han verkar ju marginellt bättre än Ohly på den punkten med tanke på hans uttalanden och agerande den sista tiden.

Det är dom etablerade politikernas eget fel att SD finns överhuvudtaget, hade dom bara vågat diskutera det känsliga ämnet så hade detta aldrig skett.

Jag har förut sagt att jag tror att det största hotet mot samhället är människors sjunkande moral.
Jag känner att jag kanske vill ändra det. Det största hotet är nog att folk inte orkar tänka efter ordentligt själva, man vill ha åsikten välformulerat serverad via media, sen är det bara att ta emot. Enkelt och bekvämt!

16 kommentarer:

Preben sa...

Vore politiker (och media) har ju fått för sig att problem som inte uppmärksamas finns inte, nu är det ju några hundra tusen väljare som inte köper detta och det rör ju runt lite i grytan. Om inte Schweinpelz vore skinnhuvud, vore han nog gråhårig nu.

Lasse B sa...

Mycket bra sagt! Lyssnade på Rix fm första dagen efter valet (taskig mottagning för P3 i verkstan tvingade mig) och det första jag hör bögen i rix morgon zoo säga är "skäms på er som har röstat på SD" Trodde en bög hade vett nog att fatta att folk tycker annorlunda...

Jope sa...

Jepp. Politik kan man diskutera till dödagar. Jag håller med i stort. Nu skall jag svetsa om bakramen på kawan och fundera på om det skall bli tyskröv eller bara svenne banan..

Stellan sa...

Snygglasse!
Jope, endast mycket moderata tyskrövar godkännes av etiska rådet.
Själv ska jag ut och frysa i båttältet.

Lasse B sa...

Ja just det, Rocketgoldstar skickade den bilden...

Anonym sa...

Grattis på Namnsdagen Stellan...

/Magnus

gasen sa...

du är klok du....

Fordbögen sa...

Amen! Det borde införas skyddsjakt på efterblivna politiker och övriga retards som inte har en aning om vad demokrati innebär. Fast när man tycker så så är man SD-anhängare, nazist och vettefan allt vad man fått höra, men kul är det!

Lasse B: Har du någonsin hört något vettigt komma från hans mun? Han är nästan i klass med mitt favoritoffer i P3...

Stellan sa...

Tack Magnus.

Fordbögen, jag hoppas att det framgått av tidigare inlägg att jag inte är homofob heller. Är man en skön flöjt så är man det oavsett om man är gay eller neger. MEN det verkar som att man kommer långt inom media bara genom att vara homosexuell. set finns gott om såväl manliga som kvinnliga radiopratare som inte har nån annan talang än att just prata om sin sexualitet.

johan sa...

Fi fanken stellan, du slår javlarimig huvvet på spiken varenda gång du uttalar dig om nåt politiskt, tror dock att detta är en ganska utbredd tanke bland fotfolket.

Fjantarna högst uppe på stegen har ju tyvärr slutat lyssna på vad de som håller i har att säga, släppa taget kanske ?.......

Köra "franskt" o dumpa 10 ton koskit på trappen till rosenbad, sen högtidligt döpa högen till Svearikes regering.

Anders sa...

Stellan, du klar i ord vad massor med människor tycker. Min gode vän gitarrbyggaren Hasse har gjort en hel del fb inlägg som är helt i linje med vad du skriver (och han är säkert inte ensam).
http://www.facebook.com/profile.php?id=1017107601

Anders

maudan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fordbögen sa...

Jag har inte så låga tankar om dig, du verkar vara en skön prick. Ang radiopratare så vore det rätt intressant att se reaktionen hos folk om en hetro radiopratare skulle prata lika mycket om sin läggning som dom homosexuella gör.

Anonym sa...

Hela adressen:

http://www.youtube.com/watch?v=g9dJtGUvtcE&feature=related

Anonym sa...

Du missar en viktig detalj i ditt resonemang "Chefen på arbetsplatsen riksdagen är svenska folket. Och dom anställda bör göra som arbetsgivaren säger". Inget av de övriga partierna har gått till val på att regera ihop med SD om de kom in i riksdagen. Tvärtom har alla partier varit tydliga om motsatsen och då gör dom också rätt mot sin arbetsgivare som står för detta även efter valet. Sen undrar jag hur du tänker när du skriver "Deras jobb är att utföra ett arbete ihop med dom andra partierna som svenska folket valt in i riksdagen, vare sig dom vill eller inte.". Men hallå, deras jobb är väl rimligen att utföra ett arbete ihop med de andra partier man BILDAT REGERING med, inte alla som kommit in i riksdagen. Om det funkade som Stellan tänker skulle vi inte ha någon regering och inga mandat utan bara en "polsk riksdag" bland alla partier med mer än 4% i valet.

Conny Johns sa...

Håller fullständigt med dej Stellan! Fast jag bor på Åland..