måndag 8 november 2010

Så nära men ändå så långt borta.

När jag kom från lunchen så höll Posten på att åka från verkstan, men jag hann precis.
Mitt efterlängtade paket med performance till hojen hade anlänt.

Tyvärr mot postförskott och posten tycker inte att man behöver portabla kortdragare 2010!
Dom flesta går väl ändå omkring med minst tio papp i libran nu för tiden.
Nu är mitt härliga paket ute och åker postbil igen och kan hämtas i Handen efter kl, fyra.

Är det bara jag som inte har en rulle med stålar i fickan med ett fett gummiband runt och får ett lönekuvert med sedlar i?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja man undrar hur dom tänker ???
Hälften av varje + nada,nada kanske
Posten verkar inte haft någon plan eller verklighetsförankring på länge.

// hans f.

Anonym sa...

Jag skulle köpa två cheesburgare på väg till jobbet i går kväll, fram med skinnet, men på grund av gemensam ekonomi gapade det tomt som ett halloween öga mot mig. Betalade 20.- med kort. Det gick alldeles utmärkt, fungerar även ute på diverse maknadsplatser trots att det är långt till närmsta eluttag, men att posten skulle ta till sig denna "nya" teknik går ju helt emot deras egen utvecklingstaktik som inte verkar innehålla ordet kundanpassning.
/Peo.

Gunnar sa...

Peo - Att du kan betala med kort på avlägsna marknadsplatser är ju för att thailändarna hittat en möjlighet att skimma ditt kort. Du drar kortet i deras hemgjorda kortmojäng och innan du hinner trycka på senapen på din burgare har ditt kortnummer sålts vidare till alla skummisar i världen.
Glädjande nog har thailändarna ingen uppkoppling till banken, så de 20 kronorna dras aldrig från ditt konto. Å andra sidan lär någon hinna handla en massa annat innan du hunnit spärra kortet.
Det roliga är att nämnda thailändare brukar ha en skylt där det står att de bjuder på en dricka om du väljer att betala med kort. Man säljer alltså sin privatekonomi för en burkläsk!

Stellan sa...

Wtf?? Bara för ett par år sedan svor jag åt Drusse och alla andra moderna människor som skulle fippla med sina kort för att pröjsa lunchen. Nu har jag själv blivit modern... Nu ska jag bli omodern igen!
Heja posten! Dom går i bräschen!

Preben sa...

Du ska vara jävligt nöjd med att de trots allt har med sig paketet ut till dig, här får man en lapp i lådan så får man hämta paketet på Konsum, även gratispaket. Det måste ju spara mycket resurser att de skickar ut en lapp med posten, lämnar paketet i affären och lappen till kunden, som då måste åka och hämta det, och alla andra som köar i kassan blir så nöjda också när kärringen ska springa iväg och leta reda på paketet. Behöver jag säga att jag hatar posten?

DP Race Tech sa...

stellan in da house:
Nu har jag själv blivit modern. Nu ska jag bli omodern igen!

Som man säger, with age comes wisdom, snart har du som jag degen i prylar och lite lagom till hands i frysen (som alla andra stubbgubbar på landet), fondsparande, plastkort, bankkonton och annat trams är till för dom där stekarna i stora städer som inte fattat vad livskvalitet går ut på.....

DP says: Bättre var det innan dinosaurierna....

Stellan sa...

Preben, det är ju för att jag pröjsat extra för att få det utkört (företagspaket). Annars får jag köa hos Safins spel i Skogås. Nu får jag åka till företagscenter i Handen och köa istället, dessutom är det dubbelt så långt, utkörningen får jag givetvis pröjsa för ändå.

Preben sa...

Det e bra, det ska va jobbigt att va företagare! :-))

Ken sa...

Det är ju ingen ide att gnälla på posten, gnäll på denna förbannade avregleringsiver istället. Fler bolag ska samsas om samma kunder, blir fan i mig inte billigare och bättre med konkurrens, bara fler chefer som ska vara med och dela på kakan. Hos oss så har vi både Posten och Bring, och Brings utkörare stoppar ALLAS post i samma brevlåda, och Posten har ordnat så att vi måste åka till grannkommunen för att hämta paket på ICA, fast vi aldrig har ärenden dit. För att inte prata om telemarknaden, don't get me started on that one.....

Stellan sa...

Ligger en viss sanning i det...

3w sa...

Du skulle ha en secret stash med kontanter i verkstaden.

Blev det nån pensionsförsäkring?