fredag 12 november 2010

veckans öltips.

För oss som gillar spontanjäst öl så kan jag förutom Oud Beerzel rekommendera Cantillon. Smaken påminner inte alls om en ljummen Lapin ur burken på Påver miit.

Imorgon ska jag svetsa titan, det ska bli jävligt härligt. Först måste jag bara bygga mig en fin släpsko till svetsen, av titan givetvis. Hur fan nu det ska gå till eftersom man behöver släpsko för att svetsa ihop den... Moment 22
Published with Blogger-droid v1.6.1

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul:) Hur lång måste den vara? Kör man med vanlig argon?
Mvh ApRolle

Stellan sa...

Som kuken, ju längre destå bättre. Allt som svetsas med mindre hälsovådliga gaser än argon är skitmaterial som endast är lämpade att laga containrar med.

Viktor sa...

Idealt skulle du ju ha haft en liten gaskammare alá förintelsen för att sitta och svetsa i Stellan. Du har ingen skrubb du kan sitta i med friskluftsmask? :D

Och till ApRolles fråga: ja, det är bara hur man går till väga som skiljer. En jäkla massa rotgas är väl största skillnaden, samt att man behöver just en ordentlig släpa som "skyddar" svetsen från syreangrepp (låter ju som något ur en tuggummi-reklam på TV) tills den hårdnat.

Titan har den underbara egenskapen att vara utomordentligt starkt om det är svetsat på rätt sätt men kan också vara sprött som ett gammalt knäckebröd om det är svetsat på fel sätt.

Palle sa...

Stellan, släpskon behöver inte vara nått "ower kill" utan har du någon gammal utrunkad järnplåt ifrån din båt så skulle det i princip duga.viktigast av allt är ändå att fylla den med stålull så att den fördelar gasen väl, funkar även med en liten stridare inuti, en sån som kommer med posten till veckan. lycka till (skiter det ihop sig som det troligen kommer att göra för dig.. haha så vet du mitt nummer)

Stellan sa...

Tills svetsen hårdnat?? Det är väl ingen jävla limpistol man steker med.
Palle, klart släpskon ska vara i titan, annars känner man sig ju billig. Vad kan gå fel, hur svårt kan det va?