måndag 20 december 2010

Em-soppan.

Nu har Custom Crafs helt sonika kallat sin utställning i Mainz för Em.
Vilken jävla soppa! Samarbetet med AMD (som har rättigheterna till Em och Vm) sket sig ju för ett tag sen, och nu går dom ut med att dom har ett "EM" på samma plats där det alltid varit.
Dom berättar också i mailet jag fick att man inte kan kvala till VM i Sturgis från EM.

Vilka kattskallar, vem fan vill ställa upp i ett påhittat EM?
Förresten så hålls SM i hojbygge hemma hos mig på julafton, Vipkäk, starköl, estetiskt kunnig jury och fin stämning utlovas.
I likhet med hur CC ville ha det(men som AMD stoppade, dock var det svenskar på plats som inte fick äta med dom andra för att dom inte var dealers av kromade guldörnar) måste man vara signad SE Service-dealer för att delta...

Från det ena till det andra, Min hemsida börjar bli lite gammal. Det ringde ett företag som heter Konsulterna som ville göra en ny sida för 495:- i månaden( bindningstid ett år), du ingick en uppdatering i veckan. Sa man upp skiten efter ett år dvs, 6000 spänn så har man sidan kvar och får sköta den själv.
Vad får man räkna med att pröjsa för att göra en juste sida? Webhotell och sånt skit har jag ju idag för en sjuhundring i kvartalet.
Är det bra pris? Nån som känner till företaget?

13 kommentarer:

Johan H sa...

En sjuhundring i kvartalet är väl inga kostnader för världsmästare, men för oss andra "dödliga" kan jag rekomendera www.one.com 144/kvartal.
du får allt du behöver och en hel del till. Jag och min hustru har själva 3 olika domäner där och det har fungerat klockrent.

Cronos sa...

Får man gissa att 80% av hojen måste bestå av delar från CustomCrafs. Och resterande 20 från Codlin!! för att få delta i det "nya" vm. Känns som Åsnan kommer stanna för evigt i Mainz....

JopE sa...

Jag sitter på samma våning som ett gäng riktigt vassa it-killar ( ja det fiins en tjey med ) De skapar rikigt snygga, proffsiga sidor som är lätta att adm själv. Med twitter , bloggar mm Allt och lite till. Kostnaden för en sådan ligger runt 12-15 loppor..
Inga månadskostnader och det går att göra hur bra som helst..
Men de är väl så att vad man får vad man betalar för..

Stellan sa...

Tomas "formely known as The Mighty Prao" ska fixa biffen. Han hade en polare som var stekare på ämnet.

Blaster sa...

Men va fan, är det nån som kollar din hemsida när du har en styv blogg...?

Gunnar sa...

700 i månaden för webbhotell lät dyrt. Jag pröjsar en spänn om dan, typ. Använder inte utrymmet till något, utan har det bara för att kunna ha mitt efternamn som domännamn i mailadressen.

Blev Praons hoj frän, förresten?

frun sa...

200kr i månaden betalar Stellan för mailadress och webbsidan.

Loftish sa...

Men vafaan... Vi skiter i blaj-em. Kan vi inte invadera Mainz ändå? Flörta med den vackra innehaverskan till Dr Flottes restaurang och befria åsnan och bli hjältar?

Stellan sa...

Det är inte alls en dum ide!

Mystery Man sa...

Bara en liten varning. Risken är att du får en skitsnygg hemsida som du inte kan uppdatera.

Så här är det:
Jo, det finns folk som är skitbra på att ta fram snygga hemsidor. Som är riktiga proffs. Eller stekare, för att använda här vedertagna termer.

Problemet är att dom också använder proffsverktyg som t.ex. wordpress eller liknande som "håller reda på" all information på sidan och organiserar den så det ser bra ut.
Dom här mjukvarorna är väldigt kraftfulla så det är därför dom kan vara rätt billiga och ändå få råd att köpa mat till sin barn.

Men det här innebär ett stort problem för dig, om du skall ta över sidan själv och fortsätta underhålla den med de här systemen (byta system är oftast inte praktiskt möjligt). Lärkurvan är brant och hög och mycket få småföretagare klarar att hantera dom och samtidigt ha tid för sin huvudverksamhet.

Så, när du väljer hemsideleverantör, fundera ut i förväg hur det skall gå till när du tar över den, om du tror att du vill göra det.

Mystery Man sa...

Priset för en enkel hemsida för ett företag varierar men runt 20 papp får räknas som billigt om du själv skall kunna bestämma.

För 6000 får du nog en sida som är genererad från en mall. Det behöver inte alls vara dåligt, tvärtom, men räkna inte med att kunna ha detaljkontroll över desigen.

Stellan sa...

Jaha ja, oj oj oj.

Anne-Maria sa...

Håller helt med Johan H kolla på one.com dit har jag hänvisat mina kunder när jag sålde dataföretaget och de är jättenöjda.