tisdag 17 maj 2011

Grinig

Igår jobbade jag till klockan två på natten och idag hade jag kunna åkt bana med Sluggern och spelat in en juste film med Tomas om det inte var så förbannat med jobb.

Jag ska viga resten av dagen åt att vara grinig och fräsa åt alla muntergökar som kommer i min väg. Mitt mål är att vara fullt i klass med griniga kylargubben i Segeltorp.

Jag har varma minnen av hans otroligt kassa kundbemötande, när han spydde galla över min A-Fordkylare för femton år sen. Hur i helvete man kunde ha en så jävla gammal skitbil, sånt jävla skit är inget att hålla på med och ni jävla rörmokare tror att allt är så jävla enkelt!

Det var ju nästan så underläppen började darra på en.

14 kommentarer:

Preben sa...

Fan nu skrev jag en kommentar; men det gick inte att publicera den, inte konstigt att man blir grinig.

darr sa...

Underbart! Påminner om en restaurang i bromma trakterna för en 10?år sedan, om man nu var pantad att försöka vissla till för att få "garcons" uppmärksamhet när han pratade med kund 1200 isf att ta upp beställningarna så möttes man av "SER DU JAVVLA HOND ELLER??????"......

Dasen sa...

Griniga gubbar är bara för jävla sköna!
Jag blev överrumplad av en i skogen för ett tag sedan. Han lackade på att jag hade hunden lös men gick snabbt igång totalt och gav mig skit för alla oförrätter som drabbat honom sedan första världskriget. Normalt kan det ju vara en smula obehagligt att bli utskälld men den här gubben var så jävla arg och så totalt ostrukturerad att jag till slut började garva åt det hela, vilket naturligtvis inte gjorde saken bättre. Det sista okvädet han kastade över mig när jag gick därifrån var att jag antagligen var "en sån där ansvarslös jävel som betalar allt med plastkort och skit".

Jag tror att han var en sån där som behöver 20 minuter i mataffärskassan eftersom allt skall betalas med noggrant räknade enkronor.

Anonym sa...

Saxat ur tidningen Borr´s Gubbspecial med beskrivningar på alla urtyper av gubbar:

Arga gubben
Arga gubben är svinförbannad. Ingen vet varför. Han brukar bara hänga på olika platser och
skälla på folk utan anledning, sparka på nån duva och gå och muttra om socialistisk utopi och
skit. Arga gubben är arg på grund av att han vet att det finns glada gubbar; gubbar som ligger
och bebis-sparkar på nån solig strand i Barbados och lever som några jävla vita J:z´s istället för
att hitta på nya tonfiskrecept och under-fläkt-röka i nån svensk förort. Man kan nästa fatta att
arga gubbar är arga. Arga gubbar blir 70 bast.

Mats sa...

Griniga kylargubben var ju en skön gubbe. Problemet med honom var att han skulle tjata om sin Saab Sonett hela tiden.

Anonym sa...

http://tv.expressen.se/nyheter/utrikes/1.2430550/profeten--jorden-gar-under---nu-pa-lordag Det skiter sig nog med flytten till holmen Stellan.

Didde sa...

Här är ett skönt citat från en arbetskollega som jag gillar hårt.
"tur att det regnar idag, för en vacker dag går det åt helvete"

A.Mansén sa...

Jag kan inte vara den enda som blivit "utskälld" av Harry "Professorn" Lundberg! Tog det som en komplimang!

Jag gillar profilstarka personer som inte ber om ursäkt för att de är i vägen och förbrukar syre, så länge jag själv kan välja tillfällena....

/AM

DP Race Tech sa...

darr in da house:
Påminner om en restaurang i bromma trakterna för en 10?år sedan

Svedala med den arge Italienska ägaren, RULES! Jag och en kund kommer dit för att äta, vi har bokat bord, det är vinter och det snöar satan, vi kliver in genom dörren och missar att stampa av 100% av snön på våra dojjor, han tittar på oss surt och säger, "gör ni sådär hemma också", leder oss genom dom olika vinklarna i restaurangen och genom köket och öppnar en dörr, plödsligt står vi utanför och bakdörren slår igen bakom oss, tydligare budskap får man leta efter...

DP says: Jar är stolt grinig gubbe...

Verif: fullarm, ska det va jag?

Stellan sa...

Jävlar DP! Vilken skön snubbe!
Dasen hade ju också stött på ett härligt exemplar.

martin sa...

Dp: Finns restaurangen kvar fortfarande?

DP Race Tech sa...

Martin jag har ingen aning, efter att ha lämnat storstaden bakom mig så jag jag 0-koll, tror ägaren hette Sergio och var arg på hela världen, maten däremot var toppklass, när jag Googlar får jag upp "Fransk Bistro i Bromma (Cantina Americana) Gamla Svedala." så tydligen har Sergio kastat in hatten eller fått en stroke från att vara arg, finns hur många stories som helst om den krogen...

DP says: Länge leve Sergio!!!

Aprolle sa...

Jobbar man på verkstad så kommer dom gubbarna och vill ha hjälp ibland, och dom e ofta lika snåla som dom e griniga... hade en som kom frekvent på gamla jobbet, skulle få svetsat på nån gammal spade typ eller leta nått ur skrotlådan gratis.
Vi var rätt less på han, mest för att han tog tid. En dag kommer han in och ska ha en meter vinkeljärn. Jobbarpolarn kapar till den och gubben frågan vad det kostar.-Äh få jag en 50lappsäger polarn...Gubben-Men det var dyrt det! Polarn- Men har du så dåligt ställt så ska jag betala järnbiten åt dig! Ger gubben vinkeljärnet och en 50lapp ur egen ficka. Gubben stod och gapade ett tag, vänder och går med både pengarna och vinkeljärnet. Vi såg aldrig till han någe mer....:)

Loftish sa...

haha! Restaurang Svedala i Abrahemsberg, "regi Sergio & Ingrid" Underbart ställe. En gång när vi var där så snackade vi skit om Sergio för han var så tjurig och trodde han inte hörde, men plötsligt vrålade han " Jag hör vad ni säger era jävlar"! Sen fick vi vänta så länge att få beställa att vi gick...:-)