måndag 16 maj 2011

SL-kort

Läste nyss att 31% av dom tillfrågade i Metros undersökning tyckte att SL-kortet ska vara gratis.

Det tycker jag också.
Även mat, boende, bensin, bilar, datorer och allt man kan tänkas behöva bör vara gratis.
Sen tycker jag att vi ska sluta kräva skatt av våra medborgare.
Längre semester vore också kanon.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Bad hairday today?

c-g sa...

Var inte det grundtanken i det som hette k......m??????

johan sa...

Kan även stavas WT

off t: sossarna fick 78,8%, sd näst störst med 8,4% i vivalla, kan stavas WT det med


ver: "inead"....... indeed, gimme everything for free.....

Jope sa...

Jo men varför inte. 100% skatt och allt är gratis.. Då börjar jag jobba men något som är vettigt. Och får lite mening i livet och kör hoj på tiden som blir över. För klippa gräset och fixa kåken finns det väl någon annan som gör då.. Faann va gott..

Dasen sa...

Den tillfrågade intelligensreserven tycks bestå av Piratpartister och Reclaim-the-city aktivister: mentala härdsmältor som är för slöa för att arbeta och för korkade för att fatta hur ekonomi fungerar.

Man eldar ju Högdalens sopförbränningsstation med avskräde. Varför inte testa med dessa båda grupper också?

Jope sa...

Det är skrämmade.. Men en förklaring kan ju vara att ungdomarna som går runt i Sthlm innerstad och frågar personer de möter i hopp om att kunna fylla i sina blanketter antingen är arbetslösa / Studenter / nyutbildade Toegoogliker som inte har en vettig tanke i huvudet..

Ordveri : Joging = Motion för lata.

Hr Ollonbark sa...

Tänk om politiker insåg att en möjlighet till förbättrad miljö
i Stockholmsområdet består i fria kommunala resor.
Handen på hjärtat:
Om du ska någonstans där SL är ett transportalternativ, skulle du då bränna upp din bensin om alternativet är kostnadsfritt?
Någonstans ska pengar komma ifrån..
Skattsedeln är oundvikligt ett alternativ.
Trängselskattbygget som kostade massor skulle lagts på väntan och fria resor testats först! Om det inte gav miljöeffekt kunde trängselskiten gått av stapeln.

Ollonbark, retroaktivt skitsur på ansvariga politiker....

L. Mäkinen sa...

Gratis kollektivtrafik kan väl finansieras av att man slopar kontrollanter och spärrvakter. Man sparar säkert en massa på att slippa ha mekaniska spärrar där man går in till tunneltågen också. Jag skulle tycka det var skitbra om fler åkte tåg så de inte är i vägen.

Anonym sa...

Det roliga med gratis lokaltrafik är att bilisterna sitter kvar i sina bilar för det är inte billigast att ta bilen, det är de snåla cyklisterna som kommer att ta bussen... Så miljön blir ju inte bättre!

//P-head

Dasen sa...

Intressant Ollonbark. Det låter ju faktiskt klokt, men ett litet problem är att mängder av trafikanter inte bor i närheten av vare sig en tunnelbanestation eller busshålplats. Och bor man inte heller centralt så är turerna få och stoppen så många att man kommer att få spendera halva dagen med att bara transportera sig.

Bor och jobbar man i innerstan är kollektivtrafiken guld, bor man utanför (som t ex jag själv) så är den snarare bajs. Jag skulle vara skitglad om jag slapp alla kostnader som det medför att ha och köra bil till jobbet. Det tar mig 1,5 timma att åka 6 mil/dag - och vad totalkostnaden är vill jag inte ens räkna på.
Alternativet är att spendera 4 timmar om dagen i kollektivtrafiken. Det går fetbort.

Jag kan i alla fall glädja mig med att jag göder stadskassan rejält med mitt bilåkande.