måndag 26 september 2011

Lååångsamt.

Tro fan att det inte blir några inlägg på den här jävla bloggen. Det enda jag gör förutom att slipa är att snickra på båten och det går ju så sjuuukt sakta framåt. Jag börjar fatta varför dom flesta som har en fin träbåt är vitskäggiga gubbar. Dom var bergis unga när dom påbörjade projekten.
Published with Blogger-droid v1.6.1

19 kommentarer:

Anonym sa...

Dude , Rom byggdes inte pa en dag! vet inte om du kommer ihag mig men du kolla pa ett lustgas bygge at min pantera i tumba x antal ar sen. Klasse is my name flytta till florida for 7 ar sen , e nu halvdragen pa wiskeyfor jag har rygg skott , sitter darfor och surfar och forsoker lista ut orginal snurran i idag inkopta 64 korren. Gillar din blogg! nu en wirre till sen hoppas ryggen o jag somnar i samforstand. Ciao

Cronos sa...

Räcker det inte med å epoxy limma plankorna? skulle jhu va snyggare utan alla 2000 skruv. Ser inte ut som du renoverar båt, du bygger för fan en helt ny båt....

Stellan sa...

Klasse med Panteran! Jo då jag minns. Du hade en solfilmsfirma och en helt oootroligt mysig suga vid vattnet. Hoppas du har det bra i Florida, men lita fint som den stugan kan det väl ändå inte vara... Eller jo, kanske på vintern.

Cronkan, din jävla barbar! Dom snart pluggade hålen är ju en nog så viktig del an designen. Synligt hantverk du vet... Inga jävla plastmackor och flejklacker. Ribben däremot ska inte pluggas enligt gammal sed.

Anonym sa...

Du om någon borde väl veta att detaljer kan ta tid. Du håller ju på med möbelsnickeri av enorm omfattning. Vackert att se detaljer som skarven i skarndäck.
/Peo.

A.Mansén sa...

Dagens Rocky i DN. "Rörmockare är dagens rockstjärnor". ;o)

Stellan sa...

Skulle ha fortsatt som röris. Här känns det inte som mycket rock n roll.

GonzoPeter sa...

Börja igen då!
Ståckhåålm är väl fullkletat med rika jönsar som vill ha designade och handgjorda grejor till sitt badrum, vill minnas du krökte till en kran för ett tag sedan, hur gick det med den?

Stellan sa...

Den blev fin som fan, men den gjorde jag åt en rörfirma så jag monterade den inte.

emil sa...

tjenare stellan! om du vill att pinen ska se spikad ut men slippa att dom rostar av efter ett antal år kan du gjöra som jag brukar. gör en mall i masonit på hur pinekakan skall se ut, skruva ribben från undersidan på mallen, kitta, slipa, lossa, finpassa kakan, lägg betyltejp runt området pinen skall ligga. spackla ut undermassa. lägg dit kakan. lägg ett lager myggnät över kakan och sen byggplast som du tätar fast med betyltejpen. stick in en slang mot myggnätet och täta med betyl. anslut vakumsug eller damsugare. klart effter ett dygn och helt tätt. om du vill kan jag skicka lite bilder. skarnet ser skitfint ut!

Stellan sa...

Emil,
Det låter som en liknande metod som den jag tänkt använda mig av.
Jag tänkte epoxilimma ribben på plyfan och även nåta med epoxi, så att jag kan få tunna nåt som orginal.
Tack för tipset, en bild på ett fint pinedäck skadar inte.
Länka här eller maila på stellanegeland@hotmail.com

J2000E sa...

Hört talas om mittfisk? J-la söndagsseglare! Utan mittfisk får du inga kompisar. Fördäcket kommer se naket och fel ut. Kika på lite bilder eller i verkligheten så förstår du vad jag menar. allvarligt - det är ett råd i all välmening. Även om du nu bygger oortodoxt så vill du väl ändå att det skall se rätt ut?
Mvh
J2000E

emil sa...

det kommer funka asbra, du kommer slippa att nåten reser sig efter nått år åxå. skickade över några bilder på en solö25 som jag renoverade för några år sen. jag har haft ett båtbyggeri på orust men jag tröttnade och nu kör jag skiten ur min gamla vespa ist för att snickra på båtar. solön tog 800 tim att renovera och en halv kubik mahogny gick det åt. vill du se fler bilder kan du gå in på min gamla kolegas hemsida batjonas.se där finns även lite bilder på ett nybygge vi gjorde, zita v.

Cronos sa...

Kollade du på min träräser nån gång? den hade jhu ett grymmt snyggt fördäck med cool design. Va nog en träbåtsstekare av rang som hade slöjdat till det.....

Lester Boré sa...

Man ser ju fram emot Garneringen...
Kämpigt att behöva en konditorsexamen för att bygga/renovera en båt. ;)
Jag hoppas och förutsätter att du kommer att använda den färdiga båten till att smuggla cigaretter och dålig sprit till Sverige. - Varorna säljer du sen till Roslagsbor som inte kunnat ta sig en Estnisk lågpriscigarett sen -60 talet.
SUCCÉ!

neer sa...

men bäste lester B inte vill vi roslagsbor ha estniskt dunder. här duger bara finsprit som gräsklipparen går rent på

Stellan sa...

Hassans livs vill nog tjacka både knaster och spånken! I roslagen puttrar dom nog eget dricka och inte fan röker dom cigg. Nä, en rospigg har vit skepparkrans och röker pipa tror jag, och så är dom starka som oxar. Vindpinade och sega som dom blivit efter att dom lagt sina nät i höststormarna.

Lester Boré sa...

Hahaha!!! "En heterosexuell man called Horse" Fan va roligt. Årets, hittills bästa citat.
Varför hette inte filmen så för!?

neer sa...

väl skrivet stellan, upp ett pinnhål på rankinglistan

Stellan sa...

Någon som vet vad det är för typ av knark J2000E går på?
Varför skulle jag inte ha en mittfisk? Jag kan väl få montera en sak i taget, jävla pajas.

Motorn sitter inte heller i, men det är ingen jävla roddbåt för det.

Mittfisken kommer dock inte sitta där för att jag ska få mera kompisar utan för jag kan väl även jag ett och annat om estetik.

Oortodoxt? Pfft...