fredag 14 oktober 2011

Satan.

Förra veckan berättade min fru att hon sett jaktplan i luften mitt på dagen.
Jag blev givetvis exalterad eftersom man aldrig ser jaktplan i luften här längre, tror dom försvann över Stockholm i slutet av åttiotalet.
I Sturgis hade jag förmånen att se och höra en B1-bombare ge stålet, och det är ju obeskrivligt fränt! Jag hade halvseg i flera timmar.

Idag berättar hon att det passerade två jaktplan, och dom åkte mot mitt håll.
Hon ringde inte och varskodde mig, så jag stod vid en jävla bandslip och tajjade när hela showen utspelades ovanför mitt huvud.

Hon skyllde på nåt jävla telefonförbud dom har på jobbet.

Jag kommer aldrig att förlåta henne. Jag tyckte att hon mycket väl kunde sagt till sin chef att det var ryska bombplan och att jag måste varnas.

Både denna och förra fredagen var det mellan 13 och 14. Nästa fredag ska jag jävlar i mig sitta ute hela eftermiddagen för att se mina skattepengar göra något vettigare än att pröjsa Juholts hyra!

Kan man ringa försvaret och ödmjukt tigga till sig en upptändning av EBK:n över Skogås tro? Jag har inte dragit av för milersättning sen jag startade firman, så jag borde ha sponsat staten med dom kulorna.
Behöver dom öva så kan dom få sätta en robot i min gäststuga också, men då ska jag fan få höra EBK!

21 kommentarer:

Scrutinizer sa...

Förstår hur du menar, ungefär.
Satt och jobbade på Bodens Garnison en lördag på 90-talet när dom testade Apache helikoptrar (de var "moderna" då).

Kom ett par stycken 20m över takhöjd å J...AR vad det lät. Oförberedd som jag var höll jag på att trilla av stolen...

Anonym sa...

Tills dess får du teknikonanera till det här

http://www.youtube.com/watch?v=qQ9dSrrBN28&feature=related

//Peter K

Erik sa...

Har ju kompisar som meckar jas.
Nu bygger vi avgassystem till polarns chopper av rosrfria jasrör...

Vet inte om det blir nån ebk dock.

Vill du att jag hör om du kan få lite ebk-orgie ?

Var själv ute på berga och meckade med deras svävare för ett tag sen, det var mäktiga pjäser.
Säg inget för det var hemligt...

Stellan sa...

Erik, JAAAA!
Rostfritt på JAS?? Borde vara inconel med den här jävla skatten!

Erik sa...

He he, ska lyssna lite.

Återkommer på mailen eller luren.

Kungen sa...

Här i Linköping kör dom JAS var och varannan dag. Asfränt
Och jag kan passa på att berätta att jag var och jobbade på Volvo Aero en gång när dom bromsade en JAS motor i bänk (med EBK).

neer sa...

var på Duxford flygmuseum i england när dom kickade i gång en p-51 mustang,skulle bli en alldeles utmärkt rodpuffra.respektingivande bröl.

Ballou sa...

Om man går igång på Merlin motorn så kan man kolla här:
http://youtu.be/CMlvmWtaP6g
http://youtu.be/jJCQFqlaCVQ

Scrutinizer sa...

Stod alldeles brevid Västerbron när dom flög under den med en P51 Mustang, enormt ljud, ca halvtimmen innan dom "efterbrännde" JAS på samma ställe.

J2000E sa...

Ligger på locket, i stugan, på Järsö, Granö, Åland. Dricker Lonkero. På armen har jag en Lemania mod 817 "Viggen". Flygvapnet utrustade AJ-37 Viggen-piloterna med denna klocka. Ca 400 ex. För den intresserade föreslår jag en googling på Lemania Viggen. Nu tänder jag EBK: n och grillar en makkara.
Mvh
JE

Gunnar sa...

Det var flyguppvisning i Nyköping idag, med tre JAS och några sköna veteraner med jetpuffra. Kanske på väg dit? Eller hem?

Lester Boré sa...

J2000E.
Googlade och fann nedanstående info. - Hoppas du har en till klocka på den andra armen...

"Den klockan producerades av Lemania i liten upplaga. Klockan var inte speciellt funktionssäker och övergavs därför relativt tidigt till förmån för en annan klocka."

J2000E sa...

Söte Lester, det räcker inte med att kunna läsa - man måste förstå också. Inget fel på klockan (tidsvisning) - vid ett (1) tillfälle lossnade vridringen (bezel) och därför fick klockan flygförbud tills alla vridringar var bortplockade. Tydligen var det inte bra med lösa delar omkringflygande löst i cockpit....Klockan har kultstatus och är internationellt erkänd och eftersökt. Som samlare av vintage-klockor är det här en av de mest attraktiva. Visst de bytte ut den mot en batteri-seiko men analogin med saker som är oslagbart vackra kontra de som bara fungerar är klockren (ja,ja). Som klocka är den fantastisk, som gadget legendarisk. Finns det bättre - javisst. En Toyota är en bättre bil än det mesta - inte vill jag ha en för det. Jag har hellre en som är vacker, visar rätt tid, tappar vridringen och har gjort mach 2.
Mvh
JE

Lester Boré sa...

J2000E
Skjut inte budbäraren. Jag följde din uppmaning och det jag skrev var det jag fann...
Jag skulle hellre ha en Toyota än en bil som tappar vridringen ;)
BTW så har jag ett par mekaniska? klockor (heter det så?) själv, -50talare tror jag att det är...?

Klockmäster sa...

Töntar
Har en Luftwaffe klocka modellen som kom 1941.
Slå det suckers

Stellan sa...

Ha! Klockmäster sänkte på knock! Slutsnackat om det ämnet.

J2000E sa...

Nja, inte riktigt. Min utlands-pott tog slut och jag blev avstängd. Finns nog en del mer att säga - speciellt om Klockmästers lilla inhopp. Men det är din blogg och jag skall inte vara en viktigpetter (mer än vad jag redan varit).
Mvh
JE

Jonas sa...

Som uppvuxen vid ett flygflottilj förstår jag din frustration till fullo. Så här i efterhand förstår man ju hur fränt det var att som liten grabb stå och kolla in dogfight på hög höjd mellan Viggen och Draken...

Jonas sa...

Som uppvuxen vid ett flygflottilj förstår jag din frustration till fullo. Så här i efterhand förstår man ju hur fränt det var att som liten grabb stå och kolla in dogfight på hög höjd mellan Viggen och Draken...

Jonas sa...

Som uppvuxen vid ett flygflottilj förstår jag din frustration till fullo. Så här i efterhand förstår man ju hur fränt det var att som liten grabb stå och kolla in dogfight på hög höjd mellan Viggen och Draken...

Jonas sa...

Det var så fränt att jag stammar..