söndag 13 november 2011

Fundersam

Jag var fan tvungen att gå in och ta ett stift och fundera över framtiden på sjön. Man kanske skulle tjacka en Bayliner med Cheva smallblock (som kallas Mercruiser på båtspråk) istället. Jobbigt bara att man får styrenblåsor i arslet av såna båtar.
Published with Blogger-droid v1.6.1

11 kommentarer:

Cronos sa...

Eller bli en riktig styren tuffing! köp en Coronett DC21 el 24 med Fååård 460,eller OMC king cobra som den kallas på båt språk...

M.K sa...

Här kanske du kan hitta några tips!

Klicka på namnet.

Lester Boré sa...

Stellan.
Seså, häng inte läpp nu! Ta ditt stift i lugn o ro, tänk igenom vad som har hänt dig, kontra vad som hände Bildsköne Bengtsson - Du vet, Sveriges första dynamitard. - och konstatera att det kunde ha varit mkt värre.
Självklart är det sugigt när det går varg i grejerna, men vafan! En Gayliner!?
För att äga en sån behöver man ingen av dom egenskaperna som jag, bara genom att följa den här bloggen, kan konstatera att du besitter...
Kan du se dig själv sitta i din bättre beggade Gayliner och upphetsat ringa runt och jaga Harens gamla tusenmeters hoj? Eller, när du träffar en riktigt salt gubbe med både vågor i håret och vatten i knäna, plus kritvit skepparkrans och samma hudtyp som Zeb Macahan, som du verkligen vill snacka med. - Troligt att han anser att ni två har nåt att prata om, han kommer att titta på plastbåten med avsky för att sedan omedelbart linka iväg med sitt träben och, likt en katt, graciöst hoppa ner i sin båt. - Mildrid. (som han f.ö. köpte för en spottstyver av nån Stockholmare som inte klarade av henne) och smyga iväg mellan kobbarna med lagom mycket gas, så det låter sådär mysigt...
Nej! Klappa på "Raggare is a bunch of motherfuckers" med Turbo eller "Motherfucker" med The Dwarves, ta fram smörpaketet, fäll ner hjälmen och börja veva, så ska du se att friborden inte har en jävla suck! - Du e ju förihelvete inte Weltmeister för inget!
Upp o hoppa! Uppgivenhet är inte ett alternativ för En extremt noggrann träbåtsrenoverare called Horse.
En annan mycket viktig sak i sammanhanget är, att i framtiden kanske du blir lika rik och excentrisk som Ivar Kruger, OM du då skulle vilja sätta ett spett i båten bara för att ingen annan ska få njuta av henne, så blir det svårare med en plastbåt eftersom det är sån jävla studs i plast.

Erik sa...

Måste ju hålla med Lester, du kommer skämmas om du ska åka runt i en modern plastbalja. Ja vi kommer alla att skämmas...

Det är bara att bita ihop...

Klockmäster sa...

Skaffa värme i båt-tältet så känns det bättre.

Weep sa...

Stellan,
så här är det med allt om man gjort valet att inte sitta i sin lägenhet framför dumburken och dricka öl och beklaga sig över världen.
Allt vi bestämt oss för att göra utöver det vanliga som man låter andra fixa åt en måste man lösa själv.
Fast det finns ju en genväg! Skicka en video till arga snickaren, gråt lite på bästa TV-tid låt barn och kvinna få tala ut, visa alla gamla fordon med kommentaren- Vi har ju inte ens råd att köpa ny bil!
Sen så kanske de kommer och bygger klart och vi får oss några visdomsord på köpet

Göran sa...

Eller elda upp båten inuti tältet så slår du två flugor i en smäll.

Dasen sa...

Bra skrivet Lester, man blir fan stolt över att vara Svesnk när man läser så uppmuntrande ord!

Stellan sa...

Nu känns det bättre!
Klart jag inte köper en plastbåt, träbåt eller ingen båt!

Arga snickaren skulle ju kunna komma och ge mig en skopa ovett för att jag inte kollar på "ensam mamma söker bonde" med familjen utan bara fumlar med skit som jag inte behärskar.
Sen skrapar han båtfan i ett nafs och får lystna blickar av min fru för att han är både händig och har stake och charm.
Jag sparkar honom i arslet i ett infall av svartsjuka, och tackar för hjälpen.

Sen slaskar jag på lite olja på skiten och bygger Dront ett tag tills jag blir träbåtssugen igen.

Fast coolast vore om Zeb kom och skrapade den...

Lester Boré sa...

Dasen.
Ibland är det skönt att vara Svesnk.

Anonym sa...

Det är som båthandlarn i Skurusundet sa för många år sen.
"Det är två saker här i livet man aldrig blir av med, det ena är AIDS det andra en begagnad Bayliner"

ha de C-G