torsdag 8 december 2011

Arlanda

Jag måste vara världens minst världsvana business class-resenär. Känner mig som Anders Göth. Jag ber personalen om hjälp vid biljettautomaten, jag fattar inte hur man tar en kölapp vid 'hjälp'-disken, jag ställer mig i kö till säkerhetskontrollen fast det finns en gräddfil för business och jag känner mig allmänt förvirrad.

Jag måste ta ut boardingcard för nästa flight i Chicago. Jag kommer bergis inte hitta kassan och allt känns bara stort och läskigt.
Tjackade nyss en kaffe och en macka för 101 spänn.
Undra om det finns en VIP-Lounge med stolpbar för oss storfräsare här på flygplatsen?

Äh, jag skiter i stolpbaren och sätter mig bland pöbeln och läser: Den dolda alliansen.
En bok om kalla kriget som jag lånat av Gunnar.Published with Blogger-droid v1.6.1

5 kommentarer:

Wizzard sa...

Hej, åker du business så finns det lounger med fri fika... spar stålarna då du redan slantat för det via biljetten.

Anonym sa...

Sist jag var i Loungen på Arlanda hällde jag upp en stadig Gammeldansk för att skölja ned frukost buffen. En frodig tysk gick förbi och frågade vad det var.
-Det här skall du ha, man blir både vacker och viril av detta, sa jag.
Jag sneglade på tysken när han vek ner sitt elixir... Jag tror gubben fick en hjärtattack....

//Pedda

Raichen sa...

När det är tungt i stunder som denna, och särskilt om nån dryg djävel behagar att kommentera din vilsenhet, frågar du bara när de senst la om sitt däck på Rivan? Själv? Be fanskapet att beskriva skillnaden på en simshyvel och en rubank eller andra livsnödvändiga kunskaper. Vad fan är det att hitta rätt lapp djävel eller veta vilken kö som går snabbast gentemot de kunskaperna herrn själv besitter. Eller fråga dem när de vann VM senast.
Tycker Pedda hade ett fint utlägg om vänskap mellan businessklass resenärer.

//E

Anonym sa...

Så sant Raichen.
Men ibland har man sådan tur att man får briljera med sina tekniska kunskaper även på flyget.

På väg till Finland passerade jag Buisness Class (vad är det för mongo som bokar BC på en 45 minuters flygning?). En herre i kostym och slips försökte stänga efter han lagt sin väska på hyllan ovanför. Han tryckte och han tryckte….. Så jag förklarade för honom att det antagligen var lättare att fälla ned luckan än att försöka trycka upp hyllan…..

Förövrigt skall jag tillägga att det var min kollega som hade tillgång till Loungen, och jag var med som gäst. Personligen föredrar jag att tugga snus och dricka pilsner med pöbeln när jag skall transportera mig i flygmaskin.

//Pedda

Göth sa...

Ja du Stellan, förstår om du har det jobbigt om du känner dig som mig när det vankas flyg.