lördag 3 mars 2012

Varför?

Hur kommer det sig att Wetterstrand sitter med i vartenda panelprogram nu för tiden?
Hon syns ju mer i tv nu, än när hon stod på barrikaderna(fast hon skjutsades in i barrikaderna i en fetmerca sist jag såg henne i ett politiskt sammanhang).
Ikväll var hon med i ett humorprogram, och inte heller det var hennes grej.

Kan man skönja ett visst 'Linda Rosing syndrom' här? En människa som är rädd för att hamna utanför det underbara rampljuset.
Published with Blogger-droid v1.6.1

8 kommentarer:

Hasse G sa...

Eller så blev tomrummet i plånboken relevant.
Har hon lämnat riksdagen och dess bidrag på
55-60 släng eller vad de degar, plus att hon
kan ha haft något partibidrag för sin språkrörs-
funktion så kanske lite konsulterande framträdanden
i pay-TV kan vara av nöd.
Men vad vet jag?
Tjing, Hasse G

Steffe sa...

Händer gärna politiker som har mindre ansvar. Då får man flabba runt mer. Gissningvis händer samma sak med Ohly.

Anonym sa...

När riksdagsledamöter slutar får de en garantilön på 460 800 kronor det första året. Om de suttit mer än sex år får de fortsatt inkomstgaranti...

Några exempel:

Gudrun Schyman (v, Fi),
58 år
Var under 18 år riksdagsledamot. Om hon inte tar sig in med Feministiskt initiativ har hon ändå en garantilön från riksdagen.
Inkomstgaranti: 460 800 kronor i ett år, därefter 380 160 kronor per år i fem år.
Kostnad fram till pensionen: 2 741 000 kronor.
Från 65 år får hon en pension från riksdagen på 202 500 kronor per år. Om hon lever till 85 betyder det en sammanlagd riksdagspension på 4 miljoner kronor utöver den allmänna ålderspensionen.


Ingela Thalén (s), 63 år
Har varit både statsråd i åtta år och riksdagsledamot i 15 år.
Har i dag både statsrådspension på 504 000 kronor per år och inkomstgaranti från riksdagen på 356 000 kronor per år. Det har hon fram till 65-årsdagen om tre år.
Kostnad fram till pensionen: 2 580 000 kronor.
Från 65 år får hon en pension från riksdagen på 182 000 kronor per år och statsrådspension på 359 000 kronor per år. Om hon lever till 85 betyder det en sammanlagd riksdags- och statsrådspension på 10,8 miljoner kronor utöver den allmänna ålderspensionen.

Riksdagsledamöterna får också pension vid fyllda 65 från riksdagen om de suttit i minst sex år och har fyllt 50 när de slutar.
Hur stor inkomstgarantin är beror på hur länge de suttit. För dem som har andra inkomster minskar garantin.
I MINST TOLV ÅR
Hel inkomstgaranti får den som suttit i minst tolv år. Den är på 66 procent av riksdagslönen (alltså 31 680 kronor per månad), utom under första året, då garantin är 80 procent (alltså 38 400 kronor).
För den som suttit i mellan sex och tolv år i riksdagen minskar garantin men är även då 80 procent under det första året. Mellan tre och sex år gäller inkomstgarantin endast ett år och är 80 procent.

Anta - Bus

o21håkan sa...

man blir lite avundsjuk på deras pansions vilkor inte på deras arbete angående wetterstrand så tittar jag med stor förtjusning på denna kvinna vacker som en vårdag

Anonym sa...

Mest fantasi hade väl iallafall tjock-hitler som med fast månadslön på 94000:- tyckte att skattebetalarna skulle stå för knullisens hyra.

/Johnny Boy

grogg sa...

Dööh, ingen nytta att vara avundsjuk! Det är väl upp till var och en att bli politiker eller "förse sig själv" på annat sätt.

Har man inte ork, kapacitet eller inte vill det - tough luck...

Värst är det kanske för bloggaren? Gissar att hon flyttat österut med maken, vilket borgar för att han får fortsätta försörja henne, om han oxå flyttar?

Stellan sa...

Moder Svea lär försörja henne ett bra tag till.

grogg sa...

Gissa att hon nog kan försörja sig själv om hon vill, men hon får väl veckopeng av Svea...

Har förstått att hon åker runt å håller föredrag ;)