söndag 1 juli 2012

Nästan klart.

Nu är det mesta klart på Mildrid känns det som.
Ja, provisoriskt klart alltså, inredningen är ju som sagt orenoverad eller tillverkad av formplyfa, men det ska nog gå att njuta ändå.

Nu läcker det lite mindre, men båten får hänga kvar i kranen ett dygn till eftersom det känns lite otryggt och jag måste jobba. Tur att det finns snälla människor som kranförarMats!
Imorgon kväll får hon dock flyta själv.

6 kommentarer:

Gunnar sa...

Imponerande att någon kan avvara en kran någon vecka.

Stellan sa...

Det är en fast kran på en båtklubb och ingen verkar lyckligtvis ha smackat på grund under helgen.

Lester Boré sa...

BÅTKLUBB. - Smaka på det...
Lite som att ta en stor tugga av en portion Öfverklassragu. Vilken man naturligtvis sköljer ned med ett par skapliga supar, som följs av punch till kaffet och mahognygrogg till middagscigarren.
Klädseln är naturligtvis en vit, tredelad linnekostym av ett lite ledigare snitt, med tillhörande fickur i kedja och en stråhatt lätt på sned.
Gärna en exclusif promenadkäpp för att påvisa det faktum att man inte har några problem att betala så mycket som en 12 skilling för tjänster som te.x Grindöppning, mottagande av tross och båtvaktning.
Egen "Hopp i land Kalle" är kanske lite mer åt den Kungliga Båtklubben, men det skulle kunna passa in i ragun om Salongsbåten är hemmahörande annorstädes, och endast är i Hufvudstaden för att möta upp Disponent Ljungstedt, för att sedan fortsätta till Sandhamn, där den välbehövliga ledigheten från kommersens hets ska avnjutas under avslappnade, ledigt manliga konversationer i syrenbersåer, där kavajerna hängts på stolsryggarna, där cigarröken ligger som ett väldoftande, av solen gyllenskimrande dis över skådeplatsen och groggarna bärs ut av rejäla hushållerskor som förstår vikten av att inte störa när karlarna pratar.

Mmmm, båtklubb... Snoffsigt.

Anonym sa...

Ja du Lester.
Man börjar nästan gråta lite och tänka tillbaka på den tiden man var medlem utav Kungliga Navigationssällskapet och hade båten parkerad nedanför den Italienska ambassaden å Kungliga Djurgården.
Ack alla dessa minnen, det är numer en svunnen tid som man kan berätta om för barn och andra slynglar som aldrig har fått uppleva något snarlikt.
Ha de / C-G

Lester Boré sa...

C-G.
Det är inte möjligtvis så att du, i vanliga fall, skriver siffrorna XVI mellan C & G?
Det bästa vore ju om din medlemsperiod var under 20-talet, det hade ju borgat för en skaplig titel om inte annat...

Anonym sa...

Lester.
Man vill ju inte förhäfva sig.
Att vara en man bland folket (pöbeln) är ju det ultimata sättet att lära sig sitt folks sätt att lefva och verka.
Samt att min blygsamhet på icke något vis vill låte er andra känna underlägsenhet enär mitt kall är att styra uatn att synas.
Därför var det svarta rutor bå båten.
så vad gäller min nuvarande tittutilatur så räcker det med att ni kallar mig Hr.

Eders förtrogne Hr C-G