lördag 25 augusti 2012

Salongsbåt.

Mötte Alba II i Skurusundet idag. Hon sänktes en gång i tiden vid oxdjupet av sin ägare som blivit för gammal för att bruka henne och inte ville att nån annan skulle få henne. Nu är hon bärgad och renoverad till ett glimrande skick.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Fan det lät like bökigt, redigt rökrör ånga?

Fredde sa...

Fan vilken hederssak,vi måste göra likadant med dronten,när vi är riktiga stötar då välter vi den överbord nånstans.

Mystery Man sa...

Juste mentalitet - "Stampa på köttbullen innan hundfaan tar den".

Svartsjö sa...

Skorstenen är fejk numera, bla. sitter radarn å lite andra prylar sim inte skulle passain gömda i den om jag inte minns fel.

Andreas sa...

Vill minnas att den skutan var med i nåt tv-program, tydligen hade spettet den tidigare ägaren använde för att slå hål i skrovet hedersplats i salongen. För det var väl den båten eller är det kutym i salongsbåtskretsar att sänka jollar?

Gunnar sa...

Nu får jag väl på skallen som vanligt, men det borde vara griftefrid på båtar. Varför ska man inte respektera den rättmätige ägarens sista önskan?

Willy Wonka sa...

Tack Gunnar, du tog orden ur munnen på mig.

Preben sa...

Håller med Gunnar, sånt där borde vara straffbart, iaf. är det respektlöst.

Preben sa...

Håller med Gunnar, sånt där borde vara straffbart, iaf. är det respektlöst.

Stellan sa...

Jag håller faktiskt också med Gunnar.
Andreas, det är samma båt som du sett på tv.

M/Y ALBA II sa...

Surgubbe med stort integritetsbehov som jag är är jag nära att hålla med Gunnar & Co. Å andra sidan hade sänkaren varit död i 30 år när hans dotter, som väl får anses ha ärvt vraket, skänkte bort det och godkände bärgningen.
Nu verkar Alba vara lite av en resto-rod med modernt innanmäte och skorstenskopia i plast.

//Superanonym

Gunnar sa...

Sluta hålla med, era jävlar. Det blir inte ett dugg kul då.

Gunnar sa...

... Och förresten, om gubben velat att dottern skulle ärva båten skulle han väl knappast sänkt den.
Det känns som den godkända bärgningen var dotterns sätt att hämnas för att hon inte fick ärva finbåten.

Fan, på sätt och vis är jag glad över att min far är fattig och inte har några värdefulla prylar.

Andreas sa...

Men gubben är trots allt bortgången så han lider knappast av att båten är bärgad och renoverad. Det hade ju varit betydligt värre om han var tvungen att på ålderns höst behöva genomlida att båten föll i nån annans händer...

Lester Boré sa...

Gunnar.
Självklart skiter ju en riktig dödspunkare i griftefriden!
Bärgningen var således helt korrekt. Hoppas att den nuvarande ägaren också sänker båten, så att någon annan kan bärga den om 30 år osv. osv.

Om han verkligen inte hade velat att någon annan skulle ha båten skulle han ju ha eldat upp den! - Det tama försöket att genom sänkning inte låta någon annan få båten är ju närmast att jämföra med ett taffligt självmordsförsök som inte ens var ämnat att leda till döden - att ta tre Alvedon och en folköl eller så...

Preben sa...

När jag blir så gammal att det är dax att ta ner skylten ringar jag efter en grävmaskin, så får han gräva ner allt jag ägar på tomten, och köra över det några gångar, då kommer iaf. inte Allmäna Arvsfonden att få nån glädje av det.
Köper jag mot förmodan även en båt sänker jag den ute mitt i Kalmarsund, helst med ett par skott från en hagelbrakare, så det så.

Stellan sa...

Gunnar, bli inte ledsen för att alla höll med. Trösta dig istäĺlet med att alla du känner tycker att du är en idiot.
Jag sitter själv i samma sits, alla mina vänner orespekterar mig och vill bara umgås med mig för att nyttja mig som driftkucku... Precis som Loftish.

Stellan sa...

Hmm... Jag har lusläst Alba II:s hemsida och på ett ställe står det 15000 arbetstimmar och på ett annat 25000. Undra om deras webmaster även kan hjälpa till med bokföring?

En jävligt fin båt är det i alla fall.

Frun sa...

Lester, kan man elda upp en plåtbåt?
Gunnar, jag håller med dig, men bara för att retas ;-)

Lester Boré sa...

Frun.
Man kanske inte kan elda upp den i den bemärkelsen att det bara bli aska kvar - Inte på ett enkelt lekmannamässigt vis iaf, men man torde kunna avsluta båtens liv medelst eld, på ett sätt som gör att det absolut inte blir tal om någon renovering.

Jag som bara sa emot Gunnar för att göra honom lite glad... Dumt av mig eftersom jag innerst inne vet att man inte ska göra folk glada.