fredag 21 september 2012

En olycka händer så lätt.

Skatteverket har erkänt att dom "råkade" bokföra sin middag/fest som konferens och slapp på det sättet betala moms på 240 000. Om momsen var på 240 släng, så måste det varit ett skapligt kalas! Sen när dom skulle rätta till sitt lilla misstag så råkade dom ta 240 släng från staten, istället för att sätta in stålarna. Undra vad som händer om jag råkar bokföra en mille lite knasigt? Med tanke på vad som händer om man tar firmabilen till affären(eller inte ens har en privatbil när man har firmabil), så tror jag att att det hade varit svårt att skoja bort. Men nu har dom rättat till det, så nu är alla glada igen! Skönt när saker reder upp sig.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Passa på nu innan du emigrerar.
Grabben lämnade landet för Norge för ett år sedan, han skickade alla tänkbara adressuppgiter till bolag o skatteverk o allt vad det heter samt adressändrade osv.
Vem får all hans post o måste vidareförmedla den månntro?? Så passa på nu, dom kommer aldrig att hitta dig, jag lovar.
Ha de / C-G

Erik sa...

Det är ju skillnad på folk och myndigheter...
Föregå med gott exempel, jojo.

Vilka jävla swiin!

Stellan sa...

C-G, jag har läst det du skrev tre gånger, men jag fattar inte...

Lester Boré sa...

Hoppas inte att någon tror att det som skett på skattemyndigheten, Säpo osv, är någonting annat än summan av det mänskliga förfallet vad det gäller moral och etik. Ibland vill ondskefulla konspiratörer göra gällande att saker av den här karaktären är politiska frågor, vilket är helt fel.
Den mest solidariska kamraten sitter i regel i samma båt som dom högerkonservativa Mammondyrkarma och vem som ror är ofta oklart.
Att folk är skit är ingen hemlis men politiker är inte mer skit än folk i gemen.

Willy Wonka sa...

Det är skillnad på skit och pannkaka!

Skattmasen sa...

Tyvärr missade jag kalaset eftersom jag var pappaledig, så jag kan inte rapportera om den var lyckad. Du får tänka på att det var 2000 deltagande, så festnotan per skalle var inte så extrem som det låter och sådan fest har Skatteverket ungefär vart tredje år.

Men det är såklart otroligt pinsamt att man bokför så totalfel på en myndighet som ska kolla bokföringen hos folk.

Anonym sa...

Och till försvar:
Hade vi inte begärt ut de här handlingarna skulle ni inte skattat för de här pengarna?

– Det kan man inte säga. Vi skulle kunna ha upptäckt det här i alla fall. Varje tertial gör vi stickprovskontroller. Där skulle vi ha kunnat hitta det.

Skatteverkers region- och chefsdagar med fester och ledningens middagar kostade drygt 16,9 miljoner kronor under 2011 och några enstaka tillställningar från 2010

Man jobbar på fel ställe ;-)

Hasse G sa...

Att Säpo dök upp beror på något helt annat. De genomför ett ledarskapsprogram som pågått den tid det tar att dela upp manskapet i två grupper. För och emot förändring, de emot ville straffa de som var framåt och kommit på en rolig temafest och ringde media.
Va fan, det läker så mycket skattepengar ändå så låt hemliga polisen få klä ut sig med!

Anonym sa...

Gör världen en tjänst - skjut en politiker.

göran persson sa...

sverige e fantastiskt

Lester Boré sa...

Att skatteverket festar upp 17 miljoner ser jag ändå som en bra investering om man jämför med mycket annat som är skattefinansierat.
Arbetslöshetsimport te.x... Eller lön till f.d. förtroendevalda som tickar på helt utan motprestation.
Jag skulle nästan hellre se att pengarna brändes.

Ang. Anonyms idé om att avliva politiker - vi har det vi förtjänar, varken mer eller mindre. Jag hoppas att du själv röstar och att du aktivt försöker förändra situationen när du kommer med så drastiska förslag?

Stellan sa...

Skjuta politiker är inget jag förespråkar.

Lester Boré sa...

Jag uttryckte mig otydligt.
Jag menade naturligtvis att jag hoppas att den anonyme röstar osv...

Anonym sa...

Nä, politiker skulle man blivit, fan va bra man hade haft det idag.
Jag skulle tagit ut min pension väldigt tidigt, och ägnat mig åt enbart roliga saker efter det.
Det skulle alla skattebetalare fått se till.

Anonym sa...

Stellan.
Ursäkta "luddigheten" tanken var den att om du mot förmodan skulle vilja ta möjligheten i flykten för att försöka utöka flyttbidraget så är tydligen öppningen som en s k straffspark nu när du ska lämna ditt forna hemland för nya möjligheter i öster.
Kan inte våra ansvariga myndigheter hålla koll på såna som berättar vart dom tar vägen sä kan man bara undran vad som händer med människor som "bara försvinner"
Lycka till i öster / C - G