onsdag 26 september 2012

Jänkare asså.

Tufft namn på ett topplock till en raggarbil.
Nu ska jag gå och kräkas lite.

24 kommentarer:

Lester Boré sa...

Mmm, raggarbilar...

Anonym sa...

Förmodligen har han "förtjänat" dom.

/Johnny Boy

Dasen sa...

Patetiskt, men med den kunskap amerikaner i gemen besitter om sin omvärld så är deras end alternativ att vara inpiskade patrioter.

Det vore för övrigt inte förvånande om toppen var gjuten i Kina.

Lester Boré sa...

Dasen.
Sen när blev det patetiskt att vara patriot?
Vissa avarter kan naturligtvis te sig lite lustiga men att av den anledningen påstå att det skulle vara patetiskt att ibland sätta nationens bästa framför sina egna futtiga problem, är mer än en smula arrogant.

Stellan sa...

Lester, nationens bästa är väl knappast vad man avser när man trycker det på en topp.
Vad är det som är så extremt älskvärt i The land of the free nu för tiden?

Nä, jag fortsätter kräkas över "One nation under god" klistermärken.

Här hemma finns det väl inte heller så jävla mycket att vara stolt över längre?

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Göran sa...

Fri och Dum är väl precis vad många amerikanska redneckpaterioter är.

J2000E sa...

Såja, såja! Nu tycker jag att vi tillsammans skall sjunga "we shall overcome"......

Stellan sa...

Japp! Friggebo in da house!!

Anonym sa...

Patriot är jag nästan 100 på, att det är Kina toppar. Kineser vet jag inte om dom har sy mycket att vara patriotiska över, förutom att deras ekonomi är på fram mars, är någon missnöjd, så hamnar dom i fängelse.
Vi Svenskar då, har vi så mycket att vara patriotiska över?
Vi kanske kan vara stolta över områden som Malmö, där gemene man snart måste gå beväpnad, likaså i Hallunda, Södertälje, Rinkeby mm, nej det är nog inte mycket att vara stolta över.
Vi kanske kan vara stolta över våra MC tillverkare, som gör så fräna motorcyklar, nä just det ja, det hade vi ingenting av.
Vår fina sjukvård, som är i världsklass, ja om du har en bra försäkring, annars får du ställa dig i kön, så kanske du kan få bra vård, men tyvärr fanns det inga pengar till det i år, kom igen om något år så får vi se,.,
Vår el produktion som byggdes upp med skattemedel för att vi skulle ha billig el och värme, men nej, just det ja, det har idioterna sålt ut. Den var väl inte så lönande, Fortum gick ju bara med 6,9 millioner i vinst PER ANSTÄLLD förra året, så den industrin var väl inget att behålla? Så vi kanske ska vara stolta över våra smarta politiker, som säljer ut Sverige?
Absolut gick väl heller inte i vinst, så det var väl heller inget att behålla?
Eller EU kanske, där våra politiker blir fullständigt upp knullade, men vad gör det, dom tjänar så mycket pengar där i EU parlamentet, att det kan dom leva med!
Vår skola då, nej tyvärr, jag har jobbat med flera ungdomar, och man blir fan chockad över hur lite dom vet! Men visst, data spel, det kan dom allt om. Användbart i vuxen livet?
Nä, så mycket har vi inte att vara stolta över längte.

Lester Boré sa...

Anonym.
Jag antar och hoppas att du jobbar aktivt för en förändring av det du beskriver?
Problemet är ju att dom allra flesta som har åsikter om hur värdelöst Sverige är, har för vana att år efter år visa sitt stöd till dom partier som inte ens vill sälja ut välfärden - utan ge bort den!
Folk är skit, och politiker är varken mer eller mindre skit än gemene man.

Stellan sa...

Jag känner mig ganska överens med anonym.
Lester, jag är rätt överens med dig med, men vad ska en kille som jag eller anonym göra då för att förbättra? Jag vill verkligen veta.

Våldsutvecklingen blir en svår nöt, sjukvården likaså. Det som är utsålt är utsålt, att skattepengar hamnar i fel fickor kan vi knappast heller styra över, mer än att se till att dom inte hamnar i våra egna.

Rösta är det enda som vi kan göra. Dessvärre så infrias ju inte löftena särskilt frekvent från något parti. Folk blir uppgivna och skiter högaktningsfullt i politik. Hur ska man övertala nån att det är viktigt, när dom själva ser hur det ser ut?

Visst är det så att folk är skit, men det är långt mycket allvarligare när dom som har vårat öde i sina händer är det. En fuskande snickare kan inte ställa till med så mycket mer än att inte dra sitt strå till stacken, även om du vet vad jag tycker om det.

Men den fuskande snickaren har fått god hjälp på vägen att sänka sin moral, av våra styrande.
Effekten ökar i kubik när styrande fifflar. När folks förtroende för våra styrande sjunker så följer moralen med.

We are going down...

Dasen sa...

Lester - Det är idén att kalla ett topplock för Patriot Freedom som jag tycker är patetisk.

Sedan är det en annan sak att den amerikanska patriotismen går ut på blåsa solsken upp i arslet på invånarnas för att få dem att tro att de bor i världens bästa land så att de accepterar vilka tokigheter som helst utan att protestera.

Det var säkert världens bästa land på 60-talet men idag är läget ganska annorlunda. Snacket och uppblåstheten är dock desamma.

Hur som helst så älskar jag faktiskt amerika, har en hel del släkt där och åker mer än gärna dit emellanåt.

Anonym sa...

Anonym här: Stellan, fan va bra du kan utrycka dig.

Röstar gör jag alltid, på någonting som man tror skulle bli bättre ifall att, men om det sedan skulle bli det, det vete katten, man kan bara hoppas.

Jag gillar också USA, och åker mer än gärna dit på semester, men det finns mycket skit i kubik där också. (fick väl nästan till ett Eddie Medusa rim där)
Inom det man är intresserad av, så är USA faktiskt världsklass. Dom har ofta nära till ett skämt, och goda skratt, även om det är kända människor i branschen. Jag har blivit otroligt väl bemött när man besökt ex olika företag i branschen, och dom har guidat en runt och visat alla projekt, helt otroligt faktiskt. När man berättar det för folk här hemma, tror dom knappt det är sant, att dom tagit sig all den tid och visat en runt.

En polare var över i några veckor med sina söner, och han var helt lyrisk, -Jag vill fan åka tillbaka så fort som möjligt, sa han.

Visst har vi mycket som är bra här också, det kan man inte sticka under stol med? Vi har i iallafall någonting som dom inte har, ordet Lagom! Så det kan dom suga på! :-)

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag skulle tro att dom flesta vanliga knegare är överens om hur ett samhälle bör fungera i stort.

Ang. din fundering så kan jag inte göra annat än att presentera ett rent "hypotetiskt" resonemang som kanske kan förklara hur jag menar...

Om vi förutsätter att människorna som både lever i det här landet OCH känner någon sorts ansvar för det anser att det finns problem, i te.x sjukvården, så kan det bero på två saker.
Antingen är det ett rent organisatoriskt problem, och kan således bara rättas till på politisk väg eftersom landstingen styrs av demokratiskt tillsatta politiker, det man kan göra om man tror/anser att det är ett organisatoriskt problem är att ta reda på vilken politiker som är av samma åsikt som du själv och rösta på honom.
Eller så är det ett rent ekonomiskt problem, och då får man ju ta reda på varför pengarna inte räcker till när vi har ett såpass högt skattetryck? Svaret är med största sannolikhet att det är ett prioriteringsproblem hos våra förtroendevalda. I det här fallet gäller det att hitta en politiker som har en snarlik prioriteringsordning som du själv och rösta på honom.

Självklart skadar inte den fuskande snickaren samhället i lika hög grad som den fuskande statsministern. - Men principen är densamma och det får man inte glömma bort.

Det ovanstående kan överföras på i princip alla politiska frågor i en demokrati. - Ehuru en demokrati är bra eller dåligt lämnar jag därhän.

Lester Boré sa...

En sak som krävs för att ett samhälle faktiskt ska vara representativt för sina medborgare under dom här förutsättningarna, är att den enskilde tar sina demokratiska skyldigheter på lika stort allvar som sina rättigheter. Te.x att faktiskt ta reda på vad man röstar och framförallt varför, eller att faktisk göra sin röst hörd och säga vad man egentligen tycker om man erbjuds den möjligheten. - Dvs att inte praktisera en "politisk schizofreni" där man har en åsikt hemma på kammaren och en åsikt vid valurnan.
Att en del dessutom påstår att dom inte har tid att sätta sig in i politiken och med det nationens och folkets framtid, rimmar väldigt illa med tittarsiffrorna på OS, fotbolls VM, Simon & Tomas och en massa andra sysselsättningar som borde vara underställda vårt lands välmående.
Man bör dessutom göra sig av med illusionen av att man är sann mot sig själv om man röstar på te.x SAP bara för att man "gillade folkhemstanken", eller att man röstar på MP bara för att "naturen är ju bra!"

Moralen hos människor är nog inte så beroende av våra makthavares eventuella snedsteg och klavertramp som vi ofta vill göra gällande. - Den är inte det hos mig iaf, och säkert inte hos dig heller skulle jag tro...?

Lester Boré sa...

Flatheten hos alla inblandade skulle kunna förklaras med bl.a lathet och kanske saker som att en del reflektioner som människor gör över sin samtid inte kan luftas därför att folk, på fullt allvar, tror att vissa saker inte är ok att tycka. - Som att dom redan lever i den fruktande diktaturen där dom inte får uttrycka sin åsikt, men i detta fallet gör dom det frivilligt.
En av grundförutsättningarna för den älskade demokratin är ju just rättigheten att få tycka precis vad man vill så länge det inte skadar andra, det har ju våra proffspolitiker tyvärr glömt bort för länge sedan och därför skulle det kunna vara en nödvändighet att skriva dom på näsan när dom dömer ut människors åsikter som "dumheter" hur som helst.

Opinionsbildning är ett mycket konkret och effektivt sätt att öppna ögonen på dom människor som, av olika anledningar, inte bryr sig om politik, som för övrigt är att likställa med att inte bry sig om sin livssituation och/eller samhälleliga och kulturella strukturer.
Vi kan ta din mycket eminenta blogg som exempel.
Dom människorna som läser den är ju till att börja med "nåbara" eftersom dom, de facto, läser det du skriver. Där har du ett presumtivt tillfälle att öppna deras ögon för saker som du av en eller annan anledning retat dig på eller tycker är bra.
Den typen av opinionsbildning eller politisk väckelse fungerar alldeles utmärkt även i det gammelsociala livet där man träffar människor personligen i olika sammanhang. - Jag menar såklart inte att man ska vara den ständige agitatorn, men att vara stor i käften och få folk ur balans då och då kan vara en fantastisk egenskap.

Nu menar jag ju naturligtvis inte att du och andra ska starta politiska bloggar osv osv, jag bara resonerar, rent hypotetiskt, kring ämnet.

Att vi är på väg nedåt kan vara sant, om det är sant så skulle det kunna bero på att dom ekonomiska trångomål vi sitter i grundar sig i att vår ekonomi bygger på en jämn balans av närande och tärande, när den tärande delens belastning blir för stor så kan inte den närande delen leverera stålar i den utsträckning det skulle behövas. - Detta borde vara tämligen solklart.
I princip skulle man kunna säga att Sverige är en blomstrande ekonomi med makalösa framtidsutsikter, den enda haken skulle kunna vara att systemet inte är anpassat för andra nationers befolkning, eftersom andra nationers befolkning inte finansierar den verksamhet som bedrivs här, dom har heller ingen anledning till att göra så, då dom har en egen nation att ta hand om. - Solidariteten är en väldigt vacker men också väldigt dyrköpt tanke.

Så.
Ta ditt ansvar som medborgare i den demokrati vi känner som Sverige, genom att:
*Ta reda på vilka frågor du anser vara viktigast, både rent samhällsstrukturellt och mer konkret.
*Hitta politiker som motsvarar dina åsikter och rösta på den/dom.
*Var inte rädd för att göra din röst hörd eller för att prata om politik, samhällsproblem, osv.

Slutligen vill jag eventuellt be om ursäkt för att jag, rent hypotetiskt, gnisslar i din blogg. - Det ska inte upprepas.

Stellan sa...

Äh, gnissla på, det är ju det jag använder bloggen till. Konstruktivt gnissel kan aldrig skada.

Anonym sa...

Lester Boré: problemet är att politikern som har samma åsikt som dig före valet, har med största sannolikhet glömt vad han lovat när valet är över!
Han ville ha din röst, han fick din röst, sen skiter han vad tycker!

Stellan sa...

Jag har funderat en del under kvällen i båttältet.
Det du skrev Lester, går i stora drag att finna bland mina blogginlägg om man orkar traggla igenom alla inlägg sedamn starten. Så vi tycker ganska lika, men jag har nog tappat hoppet och håller även med anonym här ovan. Dessutom har jag sett en de dom senaste åren, som jag tidigare trott bara var snyfthistorier från samhällsparasiter.

Lester Boré sa...

Anonym.
Visst har du en solklar poäng, men man kan ju inte ge upp?

Stellan.
Att det är tragiskt när människor kommer i kläm är tvivelsutan, men det händer i alla samhällen - Desto mindre flis det finns desto oftare händer det.

Äh, inte fan vet jag, jag vill bara poängtera att om alla vettiga människor ger upp och skiter i allt som inte direkt påverkar deras person så har vi ju helt plötsligt implementerat allt det som vi anser är avskyvärt hos te.x den amerikanska befolkningen.

Fan! Nu blev det mörkt...

Stellan sa...

Ja, det är mörkt. Kallt är det också.

Acke sa...

Lester
"Implementerat". Vad fan är det för fel på "genomfört". Siktar Du på en EU-karriär eftersom Du lägger Dig till med ny-kanslisvenska.
Annars håller jag med Dig, man kan inte ge upp, man måste försöka där man verkar och så långt som möjligt sträva efter att göra rätt.

Anonym sa...

Lester: jag har fan inte gett upp, jag är bara realist. Man måste samtidigt inse att man kanske ska pröva andra vägar, när man blivit lurad en gång. Lurad två gånger, är i iallafall lurad en gång för mycket.,
Man måste lära sig av sina misstag.,

Mvh
Ann O Nyman