onsdag 31 oktober 2012

Medvind

Nu har jag hittat ett ställe där jag jag kan hyra in mig och förvara resterna av det forna SE Service på Åland.
Grannen Håkan har gått bananas på tomten med sin grävmaskin och röjer upp efter bergsprängaren, massorna lägger han där mitt framtida megagarage/båthall ska stå.

Vid ett besök på en rörfirma för att spana in reningsverk, så fick jag en vvs-erotisk upplevelse.
Där fanns IDO-bollar, hajnycklar och lin på docka.
Jag kunde inte annat än att söka jobb på stående fot!
Jag tror att dom kör med hängselbraller med firmalogga på dessutom.
Jag tror att jag ska svoppa muggen så fort jag kommer hem, bara för att få känna hur det känns.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Oh shit! Va bra!

Micke

Anonym sa...

Ja e röris, 27år... Hängslebyxor känns som ett ytkedbevis kan ja tycka, jobbar inte utan dom!!

Acke sa...

Svetsarbeten, reningsverk och Åland. Det är en kombination som får mig att tänka på ett par fina Ducati-byggen och en pulsjetmotor monterad på en sparkstötting. Kan det vara så?

Lester Boré sa...

Acke.
Hur kan du veta och minnas så mycket?! - Eftersom jag, i princip, inte vet eller minns någonting över huvud taget, så blir jag så makalöst imponerad att jag med jämna mellanrum nödgas ta till lipen när jag lystet läst dina mustiga och mycket informativa kommentarer.

Jag börjar misstänka att du är den odödlige frälsaren som det skrivits så mycket om... Eller är du bara en mycket lärd mysfarbror? :)

Lester Boré sa...

"det forna SE Service" - Det är inte helt utan att det känns vemodigt...

Man kan framgent, med lätthet, ponera en konversation som liknar den nedanstående:

-Jag undrar vad 2007års världsmästare i hojbyggning gör nuförtiden?

-Jaa du, jag hörde nåt om att han flyttade till Åland för att viga sitt liv åt att byta spoltanksflottörer åt prästänkor...

-VA!

-Jo, att verkstan där han höll till såldes i kombination med hans något kantstötta kärlek till fäderneslandet gjorde att han bröt ny mark i hjältarnas och romantikernas yttersta territorium.

-Det var som faan!

-Jajamensan! Ingen har sett eller hört några som helst livstecken från honom sedan den dagen då han fångades på en suddig Instamaticbild, i bufférestaurangen på en av Eckeröbåtarna. Många är dom som hävdar att han synts till, strykandes likt katten kring het gröt, i Mariehamns sjömanskvarter, man har dock inte lyckats uppbringa bevis för dessa teser och således har alltsammans resulterat i att det fenomen vi tidigare känt som Stellan Egeland, numer har klassats som en vandringssägen av Svenskt Diktgille.

-Mmmm typiskt Sverige att skrämma bort den där speciella typen av riktiga entertainers... Jag drar paralleller till Carl-Eric Björkegren - visst fan ryktades det att han också flyttade till Åland? Det är ett helvete det där med att saker och ting inte är huggna i sten, man vill ju att allt alltid ska vara som det alltid har varit...

-Ja, det är för jävligt!
Det blir mer och mer tunnsått med homoerotiska innovatörer med bra driv. När ungarna blir stora finns det tamigfan bara Lilla Al-Fadji, alkoläsk och VPK kvar i det här landet!

-Mmmm...Hörrudu, jag måste kila, jag ska träffa han som ska bygga min Skeetchopper. - Världens hemligaste herre, han kan inte väga ett gram mer än 63kg och han presenterade sig som Josh Macahan... Dessutom nämnde han något om att hojen kommer att bli lika briljant som hans mellangård när den blir färdig!? Mycket märkligt...

Anonym sa...

Hmm....ett megagarage?
Kan detta bli ett tempel/frikyrka för öns motormänniskor?

/Johnny Boy
(Lester, är du nykter?)

Thomas Di Leva sa...

Boré - gå UT ur rummet när du målar!!
Det
är
farligt
med
de
där
ångorna!,
de
äter
UPP
din
hjärna

Anonym sa...

Lester.

Det var den bästa liknelsen på länge

"Jag drar paralleller till Carl-Eric Björkegren"

Jag kommer ihåg när han existerade på Öfre Östermalm med Rolls o privatchaufför. Chaffisen kom ner till biltvätten varenda gång som dom hade tagit en tur.
Det kanske finns något liknande som ligger latent hos innevarande ägare av SE-Service??

Vi ser fram emot ev rapporter ifrån utlandet ifall någon hittar vederbörande där, annars blir det: Mannen, myten, "The legend" Stellan Egeland.

Ha de / C-G

Anonym sa...

Herr Boré.

Ni är sannerligen en skald av Rang!
Det är min evinnerliga önskan att Ni författar en samling med Edra samlade verk.

Herrarna i Svenska Akademin lär sätta punchen i vrångstrupen då de idkar högläsning ur Edra essäer under eftermiddagskaffet!

Högaktningsfullt.

Bop

Danne sa...

Går det att blogga från ön ?
isåfall är jag nöjd...
fast det lär väl mest blir VVS och diverse träkonstruktioner under lång tid framöver.

Vardagsmighty - en blogg för folk som luktar Glidex eller gillar folk som luktar Glidex...

Glidex kan vid behov bytas ut mot linolja eller sågspån beroende på aktuellt projekt.
jag saknar svetsröken....

A.Mansén sa...

Vad är det för fel på axservice.ax ?

Dasen sa...

Va, har du sökt arbete i avloppsbranchen igen?! Att rensa bajs hos gamla bekanta, det duger inte alls, men att göra samma manöver hos fullständigt okända i ett annat land, det går fina fisken det. Hur vet du vad de stoppar i sig där borta? Det kan ju ingå vilka vidrigheter som helst i avföringen!

Acke sa...

Lester,
Jag vet inte vad allt vad jag är, men stollig vet jag att jag är och glad över det. Sen att jag minns saker kan ju bero på att jag har hållit på så länge med dom här leksakerna och heller aldrig druckit en droppe genever.

grogg sa...

Blir nya hemsideadressen www.se.fi

Jonas sa...

Vill inte göra dig besviken men IDO bollarna är svåra att få tag i, finns visserligen från andra tillverkare men IDO har slutat med dom.. Men jag har ett privat lager till salu för rätt peng :D

Stellan sa...

Satan vad fint att det finns rörisar under trettio som har hängselbraller! Det finns hopp för yrkeskåren, trots presskopplingar och o-ringar.
Acke, nu blir jag avis. Skulle ju ha varit värt att avstå dryckenskapen till förmån för att minnas allt kul man upplevt.

Shit, har IDO lagt av med bollar? Juste att du har ett lager NOS! Haru stickor, membran och gurraberg-delar också??

Gonzopeter sa...

Hängslebyxor e både bekvämt och snyggt, hajnyckel är nostalgi.

Tills man använder dom och inser att dom suger död mans pung jämfört med nyare skiftisar.

Ska du ha gjuten platta på kåken förresten?
Kanske läge att fundera på vad du ska ha i den innan betongen kommer.
vatten, värme, ventilation, centraldammsugare, el, t.o.m tryckluft till hobbyrummet är det en här hemma som la ner. Tyst och fint.

hörde till och med talas om en som la ner avloppsrör......

Stellan sa...

Dissar du hajnyckeln?? Stort gap och kort handtag! Starka män klarar sig gott med ett tretton sang långt handtag till 28:ans nyckelvidd. Ergonomi kan dom hållas med på rehab!

Äh, det blir plintar, så jag kan borra in vad fan som helst, när som helst.

Stellan sa...

Förresten, Lester. Såå vackert skrivet! Kan du inte påta ihop en nekrolog om jag bockar upp tofflorna inom en snar framtid? Jag är övertygad om att du skulle få din nöjdaste kund hittills!

frun sa...

Mansen, den var bra men förmodligen så var det inte så många Svenskar som fattade att ax är istället för se fast på Åland!

Lester Boré sa...

Stellan.
Tack.
Nekrologskrivare! - Det kanske är det jag ska bli när jag blir stor? Sannolikt är efterfrågan helt enorm, jag kommer att skörda makalösa framgångar och kunna köpa allt jag vill...
Mysigt att sitta hemma och skriva epistlar med gåspennan och dricka perukmakarkonjak med kammarjunkaren, allt emedan jag smider djävulska ränker att shavottera dom nyligen framlidna giganterna inom det multinationella nätverk av makthavare som styrs av den svenska homosexeliten.
Åh, Jag kommer att vara sååå efterfrågad!

Jag kommer framgent att fundera på formuleringarna ang. ditt önskemål - Jag fick en hel del sjuka tankar omedelbart...

Anonym sa...

Kör även flanellskjorta oftast och träskor är någonting jag aldrig sviker...

Hajnyckel på realisation på Ahlsell just nu förövrigt men motsträvare som man är så finner man ändå sin ärvda bacho som den i särklass bästa, pressmaskin får man tyvärr använda men plast "rör" vägrar jag...

///Ung röris i hängslebyxor

o21 sa...

går inte ett steg utan en haj i fickan

Stellan sa...

Satan, ung röris är ballare än mig.
Jag kan inte gå ett steg i trädojjer utan att dom ramlar av. Jag kan inte begripa hur man får dom att sitta kvar utan dubbelhäftande tejp. Måste vara stockholmsgenerna som spökar på den fronten.

Anonym sa...

Vad har man annars på fötterna? Gummiskor gör märken på mattor och är jobbiga att ta av och på! Träskor och ullsockor på vintern är en höjdare, torkar på ett kick!

Är förövrigt avis på din mustasch Stellan, är begåvad med helskägg men de känns inte helt rätt..

//ung röris

Gonzopeter sa...

Ska du ha kåken på styltor?

Det verkar vara dags att ansa snorbromsen när den drar näring från hjärnan, Visst har skalman schyssta uppfinningar men att ha huset i luften är ingen hit.

Klia dig i skallen nu så behöver det inte bli något borrande sen.

Byta manometer med haj är som att peta tänderna med falukorv, den duger som ölöppnare på sin höjd.

Acke sa...

Plintar!? Tänk om, varför ha en kylyta under huset åxå, det räcker väl med väggar och tak.