söndag 23 december 2012

Tempreglage

Nu är den manuella termostaten renoverad och gnussad.

9 kommentarer:

martin sa...

Rostiga jävla pinnskruvar, vad är det för slarv! Nej, gör om gör rätt.

Lester Boré sa...

Jag avundas dig.
Tänk när du, medan sommaren varsamt stryker din panna med sin ljumma sunnanvind, står vid rodret och med fast och stolt blick kisar mot det åländska fastlandet, i hopp om att sikta någon av dom legendariska ekvatorkorsare som fortfarande är i livet. - Allt för att kunna kombinera ett strandhugg med den gamles kommentarer om ditt fartygs förträfflighet.
Känslan av att allt det världsliga är oviktigt och det enda som betyder någonting är relationen mellan den vackert mahognyfärgade förlängningen av ditt libido och det salta, svarta havet som tvivelsutan är förutsättningen för den så vackra symbiosen mellan människa, maskin och natur.
Vid minsta tecken från Chiefen att maskin inte jobbar optimalt ger du självsäkert order om att en termostatjustering är nödvändig, varvid Chiefen -som av erfarenhet vis gladeligen lägger sitt liv i händerna på den Kapten som så många gånger bevisat sin duglighet både till sjöss och i jordens alla sjömanskvarter- med van hand utför nödvändiga åtgärder och återrapporterar enligt rådande praxis...

Som sagt - Jag avundas dig.
Jag kommer från och med nu söka tröst i vår himmelske fader.

Stellan sa...

Martin, det är armeringsjärn, toppen ska gjutas fast.
Lester, än en gång har du fått mitt simpla liv att framstå son euforiskt. Jag spar alla dessa beskrivningar i huvudet tills jag en dag ser dom som sanningar.

Håkan sa...

Det där får en gammal kristinehamnare att bli lite lätt blodfattig i skallen...

o21håkan sa...

man blir alldeles matt fan va fint.

Anonym sa...

Stellan,
De ju så man blir tårögd, magiskt fint..!
God Jul & Gott Nytt År önskar
Ankar Olle

Anonym sa...

Stellan,
De ju så man blir tårögd, magiskt fint..!
God Jul & Gott Nytt År önskar
Ankar Olle

Ken sa...

Kristinehamn, å fy fan, lusasken...

Hans Johansson sa...

Knotans förre ägare kippar efter andan. Stellan har återigen gjort något överjordiskt, dessutom av en gammal Kristinehamnsspis!