lördag 2 februari 2013

Turksvaj

Studera dessa spår.
Fredde drog bakosten i det låga men ack så hårda planket, och fick ett redigt turksvaj som slutade i en highsider. Man ser tydligt händelseförloppet i spåren.

7 kommentarer:

rocket goldstar sa...

Det finns risk för Turksvaj när Yohio uppträder i kvällens Melodifestival. Jag undrar vad Jay Jay Johansson kan ge svenska folket...Spänning och raffel.

Willy Wonka sa...

Man ska ju ha stående motor när man kör isspeedway, ger bättre balans...

Stellan sa...

Va, är det så? Hur kan det komma sig?
Jag är ju heltorsk på stående men tycker att det är lättare att köra liggande. Nu får du förklara...

Willy Wonka sa...

Du får visserligen lite högre tyngdpunkt, men det gör mindre eftersom du har en rakare åkstil på is, men tyngden av motorn blir mera centrerad i ramen, vilket underlättar vid iskörning, liggande motor är för att åka snabbt med rakare cykel, på is ska man åka bredare. Killen som hade stående motor körde skjortan av resten på isspeedwayen i Cloetta Center.

Stellan sa...

Jaha! Det var fan! Jag måste alltså sätta ihop min Weslake fort som fan. Eller vänta nu... Banan är ju avstängd av surisar.

Willy Wonka sa...

Egentligen så är det ju så att man får fritt åka motorbåt på vattnet sommartid, så det borde inte vara någon skillnad att åka motorfordon där vintertid, reglerna är väl inte annorlunda när vattnet antar fast form??

Stellan sa...

Nja, max fem hästar gäller på denna sjö i båt iaf,
Men det verkar finnas förbud för alla sjöar i stockholm. Utredning pågår, men det spelar väl egentligen ingen större roll... Det är snarare så att jag inte vill att Maria och ungarna ska behöva bo själva här i veckorna med en granne som man retat till vansinne.