måndag 11 mars 2013

Parfym för män?

Med senaste leveransen av mustaschvax, fick jag prover på parfym för män.
Män ska inte ha parfym, män ska lukta svets och kapskiva!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Eller bränt mahogny tydligen!

/Jocke

Acke sa...

Åja, åja! En frisk blandning av getabock och skärolja är väl inte heller så dum. Fast det är klart, inför min ånglokskörande storebrors brutala blandning av stenkolsrök och slidolja framstår vi väl som av mamma nybadade och vattenkammade smågrabbar.

Stellan sa...

Jocke, Bränd? Nä, bara linoljad.
Acke, brorsan är tuffare.

Lester Boré sa...

Att vara mustaschvaxkonsument skulle kunna visa på att man har en dragning åt det fåfänga; med det inte sagt att det nödvändigtvis är så i alla lägen; och vad är då mer rätt än att presentera en produkt som skulle kunna sträcka opp den egna skönhetsnivån ytterligare?
Vid första anblicken är det svårt för den oinvigde att avgöra om paketen på bilden innehåller just parfym eller om det innehåller någon annan produkt ur den moderne "metromannens" dignande toalettetui, det är inte helt orimligt att s.k. "knullgummin" skulle komma att presenteras i ett liknande emballage. En slutsats av det skulle kunna vara att bärare av en, vad som i folkmun går under namnet, pedantmustasch, också utgör den del av männen som tycker att en frigjord och uppsluppen sexualitet hör till i ett sunt och färgsprakande samhälle, vilket i sin tur talar för att ditt provpaket inte är på något sätt ett resultat av slumpen, utan snarare den diaboliska följden av matriarkatets list.

I frågan om huruvida den manliga doften skall nå önskat genomslag finns det röster som gör gällande att det är av underordnad vikt, så länge personen i fråga inte osar av sitt eget avträde.
Att män ska lukta brännvin och krut är ju allmänt känt men att dofta något som slidolja känns ännu mer spännande och karaktärsbyggande.

Johan sa...

Jag vet inte vad som oroar mig mest. Män som använder parfym eller män som har en fantasi om hur män ska lukta, tex svets och kapskiva...

Anonym sa...

Har du kollat innehållet. Jag är övertygad om att Gucci har ett tydligt inslag av kapskiva och Boss måste vara ett extrakt av svetsrök.
Peo.

Anonym sa...

Att dessa kära förpackningsdesigners aldrig lär sig. Givetvis är det Guzzi och Boss Hoss som menas!

/Päron

Dasen sa...

Sist jag var hemma hos Gunnar (det var nu ganska länge sedan) så förevisade han en burk med asbestpuder. Det om något är en kärv och manlig doft.

Peter K sa...

Luktar du numera avträde och åländskt lin eller har du hittat ett sätt att behålla din naturliga doft bestående av slipdamm och ljusbåge?

Anonym sa...

Vilket hallå om manliga doft sensationer.
Efter en dag i rörgraven med en blandning av vad folk kan trycka igenom ett vattenlås. Och det är imponerande vad en del kan få ner.
Så har man en doft i kläderna som får kassörskan på kooperativa att rygga bakåt när man ska köpa snus på hemvägen.
Har man sedan en kvarglömd bit dynamit i fickan efter senaste stensprängningen. så blir man ensam i kassan och får lägga snuspengarna i myntskålen.
Så en blandning av skit och dynamit och andra samhälls utvecklande stanker funkar inte på den moderna människan.
Nä vi förväntas lukta tvål och hudkräm, och ha kanelen i kaffet istället för på gröten.
Yppar man att man är jägare blir man stämplad som mördare.
Vilket trevligt samhälle vi har byggt !

Svartsjö sa...

Undviker ni hårda motormän och mjuka självbefläckare antiperspirant också?
Låter ni bli att tvaga armhålor, skrev och fötter för att uppnå den rätta manliga aromen?

Personligen är jag så pass säker i min manlighet att jag utan problem vallar armhålorna med nivea antiperspirant och sprayar bringan med en manlig parfym, allt för att behaga mina medmänniskor.


Visst det är okej att man som grov arbetare doftar lite jobb men snusklukt som påminner om fornstora dagar när latrinhinken tömdes genom fönstret ut på gatan lämpar sig inta på 2000talet.


Eller har jag fel nu?

Stellan sa...

Svartis, Jag få erkänna att jag är mycket noga med att tvaga min kropp och kleta antiperspirant i mina armhålor. Svett luktar inge vidare.
Men doften som ett par kapskivesvedda underarmar avger, går inte av för hackor.

Om du har fel? Finns väl varken rätt eller fel i denna fråga?

Slidolja låter fint.

Anonym sa...

På det tidiga 70-talet så var vi några kamrater i Danmark och campade.
Dåhade en av kamraterna hittat en kille som ingen annan kände sen tidigare som alltid hade skinnpaj och rejält ingångna boots.
Han var inte så förtjust i tvål o vatten kan man väl säga. Han kom hem på kvällarna och tog av sig bootsen men hade hela tiden på sig skinnpajen. Varje morgon innan vi pös ivah så tog han fram en burk med barnpuder som han strödde rikligt ner i dojerna. man skulle väl kunna likna hans strumpor med gipsförband efter några dagar och lukten var ju inte direkt rosenlik.
Till slut fick vi kasta ut han ur tältet.

Numer ser man det som ett minne för livet / C-G

SAm sa...

Hugo Boss...

Såg just på dumburken att det var han som designade Nazisternas uniformer. Nasse-doft, minsann!