lördag 27 april 2013

Bärlinor

Idag kom bärlinorna på plats.
Plötsligt infann sig en kraftig ytbehandlingsångest efter att svärfar varit där och babblat om att hela skiten skulle ruttna och ramla ner i Östersjön.

Jag talade om min ångest med bla, Raymond som tyckte jag skulle impregnera skiten, fast dom flesta tydligen skiter i det, med gott resultat.

Andra röster gjorde gällande att det bara är bögar som impregnerar bärlinorna.

Jag bestämde mig för att låta min trä och rötsvampskunnige vän Jörgen utgöra utslagsrösten.
Han sa att jag skulle behandla, så nu är det gjort.
Sen kom jag på att Jörgen är ju faktiskt bög, så det kanske stämmer ändå. Men numera är det bara bögar och jag som impregnerar.

5 kommentarer:

Björn sa...

Nu verkar ju det inte bli markfukt här i alla fall, Ålänsk granit är ju inte känd för att hålla vatten.
Men nu när du börjat så måste du ju olja in golvskivorna (brukar ju vara spånskivor) så åk o köp ett helt fat då jag misstänker att de kan suga åt sig lite...
Tror nog att båtbyggandet sätter sina spår i bygget det kommer troligen bli 9 lager lack också innan du är färdig med grunden!

rocket goldstar sa...

Tur att Jörgen och du är goda vänner. Frågan är vad som händer med Sportstern ?

Stellan sa...

Björn, jag har redan ratat masoniten till förmån för formplyfa. Fernissa grunden var en bra ide! Kul att vårrusta kåken också varje vår!
Rocket, den ska återuppstå som mera kompromisslös med ny motor som kräver ombyggd eller ny ram.

Lester Boré sa...

Alla som inte använder linolja som kallpressats i ett knuttimmrat brygghus alternativt en gammal smedja med en egentillverkad och modifierad mustpress, av två sockersjuka bröder i femtioårs åldern, mantalsskrivna på samma adress som sin mamma(som vid sjuttiosex års ålder fick problem med gula fläcken) i sydöstra gästrikland eller möjligen norra uppland, sitter sannolikt ner när dom kissar.

Stellan sa...

Verbal och filosofisk vägledare, Boré.