torsdag 9 maj 2013

Grannens nya pir.

Fan va avis jag blir på Träbåtskjelle.
Båten sjösatt och en fin pir som skyddar mot hård sjö.
Notera vad disigt det blev förresten, när jag varmkörde Mercuryn, jävla E10.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, det där beror knappast på E10.
Jag tror snarare att kolvringarna ligger nere i oljetråget, eller så kanske det är där i närheten som Ålands alla hasch rökare håller till.

Mvh A. L. Koholman

Anonym sa...

Synd att Bergman mulat, annars hade han ett perfekt ställe att spela in ännu en rolig rulle...

/Johnny Boy

Stellan sa...

Jag har kollat i tråget, inga ringar där.
Johnny Pojke, jo Bergmans filmer är ju kul.

Svartsjö sa...

BRO förihelvete, på Åland heter brygga eller pir bro.
Det kan vara svårt för en nyinflyttad att ta till sig alla linquistiska trampminor men det kommer, se tills att du lär dig vädersträcken utantill var du än är. Om du frågar en ålänning var han ställt ditt eller datt kan du mycket väl få svaret norr på sjö bön eller väster om utedasset.


//f.d. Båtflykting

martin sa...

Se det som att du redan har K-spriten tillsatt i bränslet, kommer gå lite magrare så du får öppna gasen lite mer för att få in lite mer bränsle och luft och få ut samma effekt som innan vid en given trottelöppning. Därför drar även en förgasarbil mer, för du måste öppna trotteln mer om du inte bestyckar om den till stökiometrisk blandning.. Nu är 10% så pass lite så om du ändå lyckas mäta upp det så blir jag imponerad. Till en gammal trött sida med lågt effektuttag och dålig verkningsgrad så är det verkligen helt ointressant att välja mellan 98 E5 eller 95 E10. Du vet säkert allt det här fast du bara tramsar lite, skulle man däremot ta din luftkylda turbohoj så skulle jag se till att alltid tanka 98, ja eller vad den nu är mappad på? och 98 finns ju utan etanol på en del mackar fortfarande, om du är intresserad av att veta var kolla på deras bränslespecifikation på hemsidorna.

rocket goldstar sa...

Om jag fattat det hela rätt så är träbåtsintresset en ganska ny "grej" för dig, skulle du kunnat ha flytta till Åland utan det intresset ?
Frågorna hopar sig.

martin sa...

Glömde en grej.. Sen bär ju inte etanol lika mycket energi per samma volym som bensin, därför du får magrare gång men det vet du säkert också..

Stellan sa...

Svartsjö, i Sålis by säger dom iaf, pir. Väderstecken är svårast nere i en källare utan fönster.

Martin, jo jag vet redan, men faktum är att Ålänsk 95 luktar skit, på riktigt!
hojen är mappad på 95, men jag tankar 98 för att ha lite marginal.

Rocket, jag hade flyttat ändå. Det är sååå juste här, och jag var så less på Nueva Estockholmo. Det är nog något av en flykt, har svårt att se mina döttrar växa upp där.

Stellan sa...

Svartsjö, nu har jag hört med mängder av Ålänningar, från fyra olika kommuner och dom säger att du är fejk! En pir är en pir och en bro är en bro.

Kan du möjligen vara från Sund?

Svartsjö sa...

Okidoki, jag är fejk! Jag har aldrig sagt att jag är Ålänning bara att jag bott på Åland, men när jag bodde här trodde alla jag var infödd pga. dialekten.
Angående bro, pir och brygga hörde jag senast i förrgår en av svågerns grannar kalla sin brygga för bro så inte vet jag, det kan vara att de jag känner som kallar bryggan för bron inte har så höga studieskulder!?!

Stellan sa...

Nåja, inte mycket att orda om. Eller så får vi bryta arm om saken när vi ses;-)

Preben sa...

Det ser ut som Träbåt-Kjelle otåligt står och spanar i väntan på en ripbåt, som kommer ur dimman med veckans försörjning av moonshine.