onsdag 26 juni 2013

Övervåning

Nu är all äcklig isolering monterad och inbyggd. Så jävla skönt, att isolera är fan riktigt äckligt. Som det kliar!
Nu skulle det sitta fint med en Bussola.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Buss-Ola är på väg.

Anonym sa...

Trodde du skulle köra miljövänligt och isolera med isocell?.

Stellan sa...

Vad är det? Ekofiberrunk??

Anonym sa...

Gamla blaskor...Säker tillgång på råvara? om 20 år kan man nog isolera men någon gammal tänkvärd blogg. Miljövänlig digital isolering. Intressant att så fort man återanvänder något som kanske inte var så där riktigt miljöanpassat så blir det det helt plötsligt. Måste alltså vara riktigt miljövänligt att åka 50-tals murkla. Snacka om resurshushållning!

Anonym sa...

Buss-Ola är besviken.
Hade jag veta detta, hade jag inte kommit hit.

Anonym sa...

Isocell är tidningspapper som behandlas för att stå emot brand, röta etc. skall ha bra isoleringsförmåga och dessutom så skall det inte klia.
Funderar själv på att fylla vinden med sånt.
// Johan

A.Mansén sa...

Då fungerar det som Anonym säger att isolera med "gammal tänkvärd blogg" för de är skyddad av brandväggar. Huruvida kommentarer, som denna, inte kan ses som en isolerad händelse utan mer ett spam eller virus står klart först efter att empiriska experiment genomförts till fullo.

Thomas sa...

Hur är det med Bussola på ön? Jag har inte hittat någon riktigt bra ännu. Det kan vara ett stort problem inför en eventuell flytt. Måste lösas omgående

Anonym sa...

Att du är så sugen på pizza, trodde jag inte om herrn.

Så de så / C-G

Anonym sa...

Man får hoppas att det är tänkvärda ord som omformats till isolering! - att man sedan tar pappret och häller på bor och borsyror gör ju inte saken mer miljövänlig men det dödar kackerlackor.
Mineralull har givetvis en lite längre omloppstid än gamla blaskor och det kanske inte binder så mycket kol. Oljan som skiten dopas med för att det inte ska klia allt för mycket är väl kanske inte heller så miljöanpassad men fan vet om det ändå inte är bättre att göra nya tidningar av gamla blaskor så länge fibern håller. Till slut är den ändå inte användbar till ens isolering. Skogen ska nuförtiden svara för allt, bilbränsle, ved, byggnadsmaterial, brännvin och allehanda annan skit. Det bästa man kan göra av trä är träbåtar.

Bror Duktig sa...

Jag har sagt det förut och jag kan väl säga det igen. Stenhus kliar inte. Dessutom håller dom när Stora Stygga Vargen kommer.

to B20 or not to B20 sa...

fördelen med ekofiber eller vad ni kallar det är att mössen gillar inte borsalt och det tål fukt mer än dom andra isoleringsmaterialen utan att mögla (dessutom är det billigare och går mycket fortare att isolera på vind med i alla fall)

Stellan sa...

Är det inte så att ekofiber lämpar sig bra för att tilläggsisolera gamla hus av just den anledningen?
Men spruta ull i väggarna tror jag inte på.

Bror Duktig(Acke), undra om man skulle mura garaget? Vad tror du det kostar i material att mura 10X22 meter med 3,5 meters väggliv? Kör du Leca eller Siporex? Får man mera brudar med ett stenhus?

Lester Boré sa...

OM man ska bygga garage av något annat än trä så bygger man väl av gråsuggor eller blåbetongsten med radon i - alternativt formar, armerar och gjuter hela anrättningen?!

Att komma ner på byn och börja lalla om Leca eller Siporex lär ju inte leda närmare ormax misstänker jag.
På sin höjd att den lokala berglärkan aktualiserar ett erbjudande om halva priset på Dansk massage.

Acke sa...

Jaså Stellan, Du listade ut mitt stenbyggar-alias. Ytong/Siporex är det som gäller. Jag ser till min glädje att det kommer att rymmas mer än en GOGO-Mobil i garaget. Med 300mm tjocka väggar så blir materialpriset 65-70 papp. Spacklas invändigt med vanligt lättspackel, max600 spänn. Utvändigt kör jag spackling med byggfix och målning med silikatfärg med strukturmedel, max 4000 spänn. Snorenkelt.
Rätta sortens brudar är tokiga i stenhus.
Till Lester vill jag bara säga att 50% är fan inget att fnysa åt!

Lester Boré sa...

Acke.
Jag ber om ursäkt för mitt utfall. - Ett utfall som dessutom tangerade gränsen för både obstinat och högtravande...
I och med din anonyma redogörelse visste jag helt enkelt inte vem jag stod upp emot, det var dåraktigt av mig och jag lägger mig platt inför erfarenhet och visdom.

Femtio procent är onekligen en lockande rabattering om den skulle bli verklighet.

Stellan sa...

Har dom 2 meters-sten? Då skulle det gå snabbt också!

GonzoPeter sa...

Prefab väggar kanske?

Acke sa...

Stenarna är 600 långa. Det finns 6 meter långa väggbalkar man kan trava upp åxå, men då ser det kanske lite för mycket industri ut. Jag tror det är lite dyrare åxå eftersom man behöver lyftkranar och doningar.
Två raska karlar travar upp väggarna till en sån 22x10-barre på tre dagar med dom vanliga stenarna.