söndag 11 augusti 2013

Ny parkeringsplats.

Idag flyttade jag båten från platsen som jag tjyvlånat.
Att ta hem båten, är otänkbart innan jag har ett båthus. Nordanvindarna som vi hade för några veckor sedan, skrämde skiten ur mig.
Verkarn på pysslet lånade ut en plats till mig utanför Club Marin, så får stekarfrillorna lite Honduras att vila ögonen på när dom vaskar skumpa.

Trots att resan endast varade några hundra meter, så blev jag som en ny människa av att komma bort från bygget och ut på sjön en stund.

10 kommentarer:

martin sa...

De kan nog vaska lite mahognybåt också om man ger dem chansen, akta!

Stellan sa...

Det räcker med att det landar en skumpakork på båten, så måste dom dö!

Gunnar sa...

Ja, det verkar ju vara ett riktigt stekarställe. Båten, eller ska jag säga lustjakten, som ligger bredvid skulle smälla högt vid Sandhamn!
(Måttstocken för framgång verkar mer sund på Åland.)

Anonym sa...

Inte vaskar man på åland! Bara östermalmsdrägg!

Anonym sa...

I Mildrid vaskas endast toatanken! ;)
/Jörgen

Stellan sa...

Ja, nu var det ju tillresta stekare som marinorna brukar dra till sig, jag tänkte på. Nokia-generationens barn snarast, för svenskar vågar ju inte segla hit för det finns grynnor utan käppar på.

Bajsvaskandet har jag lagt bakom mig. Ruggig upplevelse!

A.Mansén sa...

Ingenstans i Finland spills det brännvin på golvet. T.o.m Räikkönen dricker upp gratisdrickat hellre än offrar några droppar på pöbeln....

Lester Boré sa...

Klart att verkarn har flott båtplats!
Sannolikt sitter han på Rotary och berättar, med spelad ödmjukhet, om hur han hjälpte den medellöse och smutsiga spillran ur arbetarklassen till en drägligare tillvaro genom att storsint bemöda sig till att låna ut sin sekundärbåtplats till denne.
Att du nu står i en skuld långt större än din vildaste fantasi kan föreställa är tvivelsutan, och att den dessutom är livslång har du kanske redan gissat?

Tyvärr måste jag nog tillstå att du sannolikt är en del i ett av dom mest klassiska exemplen på borgarnas väloljade förtryckarmaskineri... Inget nytt under solen dock, proletärens lott är inte sällan att både födas och dö i kapitalets ledband. - Därimellan dansar den till dess pipa i smulorna under de dignande borden, i väntan på att någon av maktens företrädare ska visa sin storhet genom att skrapa ned en fläskbit från bordet eller låta ett uppmuntrande ord fly hans läppar i riktning åt den dansande skaran.

I sanning en svart dag i den ständigt pågående historien om störtandet av de patriarkala och kapitalistiska maktstrukturer som plågat oss under så lång tid.

Stellan sa...

Ha Ha! Mycket välformulerat som vanligt, Lester.
Jag invänar nästa firmafest, fyller mig som det arbetaklassvin jag är, och drar näven i bordet, innan jag svammligt förklarar för honom att jag genomskådat honom och nu är förbannad!

Lester Boré sa...

Hahaha!
Berusning, alldeles för högt tonläge och osakligt resonemang är så jävla roligt!
Är man dessutom helt ute och cyklar i sakfrågan blir det ju fantastiskt underhållande.