måndag 9 september 2013

Ålands Tv

Ikväll klockan 19, 20 och 21:00 kommer interjuven med mig, i teveformat. Ålands Tv finns säkert på nätet, om nån är intresserad.

40 kommentarer:

DP Race Tech sa...

Den ligger redan uppe:

http://www.radiotv.ax/player.con?iPage=72&iLan=1

DP says: Brumm Brumm....

Anonym sa...

Finns att beskåda här

http://www.radiotv.ax/player.con?iPage=72&m=94


// Johan

Björn L sa...

Jo,det var ju fint..men du gör dig nog bäst i radio

Stellan sa...

Björn L, konstigt... Din mamma skickade ju trosor till mig efter inslaget.

Erik sa...

Ahhh nu mår jag bra igen. Fan va gutt inslag att lyssna och även kolla på. Snacka om stämningshöjare, även om jag tycker att Paasi och michållaren hade fasligt lite frågor om hantverket.
Dock måste jag skicka med att de senaste dagarnas låg aktivitet på bloggen skapar nervositet och abstinens.

A.Mansén sa...

Kanske därför Björn L tycker du gör dig bäst i radio... ?

Anonym sa...

Är det detta som menas med "dressed for success"??
Måste vara kul att bli ikonförklarad i hela ö-riket så snart du flyttat dit, eller gör man såna här välkomstprogram för alla som flyttar dit??

Grattis / C-G

Cronos inom kommunalt VA sa...

Ja du är snart megakändis i klass med Biff Byford på den där holmen, tycker förövrigt du gör dig bra i tävä, egen talkshow snart?...

Gunnar sa...

Tja, jag fick ju förstasida, löpsedel och mittuppslag i färg i tidningarna när jag hälsade på i Mariehamn i somras, så det är nog så att alla svenskar som sätter foten på ön uppmärksammas.

Stellan sa...

Berodde väl snarare på att du ställde till med trafikkaos, än att du var svesnk...

Acke sa...

Det där gick ju bra grabben. Ingen mikrofonfrossa där.
Vill Du ha en slokhatt?
Man jobbar mycket bättre med slokhatt på sig. Allra bäst är det med slokhatt när man skall gräva ett djupt dike för hand men det är bra att ha en när man bygger hus åxå.

DP Race Tech sa...

Har ju lite kontakter i TV världen..

Hört rykten om att Ålänsk TV söker producent + finansiering för ett helt nytt program, en utlänsk Champion (trodde det var en svamp) med gigantisk snorbroms bygger ett båthus och i det ska han bygga temabåtar åt svinrika kunder, han ska svära, skälla på anställda, kasta Hondurasmahogny omkring sig och vara allmänt uppretad över saker i radio & tidningar och blogga om det....

DP says: Hmmmm.. låter lite bekant på alla sätt & vis...

Lester Boré sa...

Acke.
Glöm inte slokhattens betydelse när det kommer till att köra timmer med häst, hässja hö och vakta kolmilor. En storväst sitter inte heller ivägen i dom fallen...

Acke sa...

Lester:Timmerlass utan storväst är otänkbart. Jag tror att hästen bara skulle hån-le.

A.Mansén sa...

Jag som trodde Slokhatt var något för gamla rika damer som satt på Cafe i Paris och läppja på sin Cafe Crema? En urblekt vegamössa och kritpipa känns väl lite mer som Mobergs 'utvandrarna'?

Ska man göra en reallity TV på Åland tror jag "Jussis Motor" ligger bättre till, där kommentarer, kundbemötande och verktyg flyger på ett brutalt ärligt och otillgjort sätt. På gott och ont. Stellan känns på något sätt för strävsam och pragmatisk.

rocket goldstar sa...

Det var ju ett jättetrevligt program.

Acke sa...

Nu lilla Mansen är du ute på tunn is, djävligt tunn is. Bara för att ni på Åland inte har den urgamla svenska arbetstraditionen med generationer av stenhårda arbetskarlar som tjurskalligt har kämpat sig genom våra skogar och magra jordar för att bygga det här landets välstånd. Bara för att ni på Åland har klarat er på att fjärta runt lite i en sköteka efter strömming utan att åstadkomma något mer än lite fiskrens ska du inte tro att vi kan låta en av våra heligaste arbetskarlssymboler jämföras med bedagade franska cafebesökares huvudbonader utan att resa oss till slokahattens försvar.
Jag är så upprörd och kränkt i mitt svenska arbetarhjärta att orden felas mig. Men jag är säker på att Lester kommer att ge dig vältaligt tillbaka för detta lumpna påhopp.

martin sa...

Himla trevligt program, det kändes lixåm inte så överproducerat som här i Sverige.. Bara naturligt med ett intressant ämne.

Peter A sa...

Acke, den där reser man sig nog inte efter så lätt. :-)

A.Mansén sa...

Likväl står den åländska tallen stadigt på den vindpinade holmen i den yttersta skärgården. Här ställer man en enkel, berättigad och rättfram fråga om Slokhatt, ansedd bland rallare och annat patrask och får okväde kastat som en våt plastpåse rakt i ansiktet. Östblodet kokar till sitt yttersta även hos Snusmumrike. Att föringa de tappra skärgårdsbor som av sega, hårda martallar byggda skötbåtar drog hem nödvändig kost för dagen ur havets djup är ytterst skamligt. Statarborden inåt det Svenska landet må ha dignat under läckerheter som grisfötter och blodpalt men orsakat både högmod såväl våldsam kolesterol i en tid när skärgårdsbor tvingats till 2-5 metoder (2 dagar strömming, fem dagar ransonerat färskvatten). Men att ändå, med beslutsamhet och envishet, fortsätta att trotsa havets faror i jakten på uppehälle och föda tyder på en okuvlig styrka och stark tro. Har Ni ens provat att såga i en tall från yttersta skärgården? Även den skarpaste klinga står sig slätt! Att därtill utöver livets prövningar tvingas jaga en flyende Slokhatt från vindöga, ens över en fläck åkermark eller utfallsdike är befängt och är syssla som tillhör inlandsbor till. Således kan vi på sten i Östersjö således konstatera att slokhatten gör sig bäst i sol och lättja, gärna med flexibel rem under dubbelhakan. Vegamössan har sitt berättigande på de vindpinade och hårdaste av skallar och med hud av läder, så måste det förbli. Jag räds varken Fan eller Lester, blås på - här står jag med Vegamössa och styrka sprungen ur spott och spe.

Stellan sa...

Ehh... Sjunga tillsammans kanske??
We shall overcome, ur the Birgit Friggebo-collection?

Jocke sa...

Var är Lester?

Lester Boré sa...

Mansén.
VID GUD!
Jag har aldrig varit med om dylik nonchalans!
Den fräckhet Ni nedlåter Er till i Ert resonemang är på vippen att uppfattas som en ren provokationshandling och inget annat.
I princip hela Ert anförande är enbart en mycket taktlöst epistel, ämnad att gäcka alla de människor som alltid haft slokhatten i sin närhet - naturligtvis som persedel, men kanske allra mest som symbol för den trägne och rakryggade nationsbyggarens uppoffringar. Att bemöta Ert fabulerande kring den svenska statarens ekonomiska och sociala situation framstår som fullständigt absurt då Ni uppenbart har förmenats adekvat utbildning i saken. Som om inte det räckte har Ni i Er skrivelse använt orden "rallare" och "patrask" i samma mening, i uppenbar avsikt att likställa dessa vitt skilda epitet med varandra. Blotta tanken på en så infam jämförelse och slutsats är en skymf mot det folk som gav ålänningen både tal och skriftspråk, det gör mig alldeles knäsvag och är långt ifrån den civiliserade debatt jag har för vana att attendera.

Er föreläsning gällande det förmodat åländska "skogsbruket" och de oräkneliga dagarna vid årtullarna är onekligen ett gott hantverk och lockar nog ut en eller annan tår ur blötögda kärringar och gubbar, men att dessa falsarier skulle kunna lura mig eller annan med ett lika nyktert sinne är en omöjlighet.

Ni vet sannolikt lika bra som jag att historierna om öbor som varit borta från fru och barn i veckor, för att idka skogsbruk eller tunnt fiske, inte är någonting annat än skönmålning? Att de spensliga och finlemmade männen gav sig iväg från fru och barn i avsikt att supa talas det nog om mellan skål och vägg?

Medan de svenska slokhattsbärarna slet i sitt anletes svett för att hålla hungern och fogden stången, så kunde man på åland bevittna hur horder av redlöst berusade män drev omkring längs strandlinjen i jakt på mera Estninskt att "arbeta" med, utan en tanke på vare sig familjens väl eller nationens dito.

Såvitt jag låtit förstå av Er skrivelse verkar detta "arbetssätt" fortgå än idag? - För inte kan väl en såpass barock text som den du presenterar vara kommen ur något annat än ett klassiskt Dilirium Tremens?

Acke.
Ofattbart att du ska tvingas använda kraftuttryck... Jag förstår naturligtvis varför du brusade upp.

Stellan sa...

Ni skojar allihop va?

Lester Boré sa...

Delirium Tremens. Självfallet.

Acke sa...

LESTER! AMEN!

A.Mansén sa...

Att reta upp Acke är lite som att djävlas med Jultomten eller att skoja med Myndighetspersoner. Man vet att man kommer att få lida för det men inte när och hur mycket. Det hela slutar bara med nervösa ryckningar var gång det ringer på dörr eller telefon. Jag erbjuder frikostigt Modus vivendi, tidigast Team Slokhatt erkänt Team Vegas legitimitet. Detta är ett engångserbjudande och kan inte växlas in mot andra eftergifter.

Stellan sa...

Detta är en blogg skriven av, och ämnad åt samhällets bottenskrap. Således vill jag veta vad fan Telirium Demens betyder.

Lester Boré sa...

Delirium Tremens är det psykiska och fysiska uttrycket för ett abrupt avslut på ett långvarigt alkoholbruk.
Abstinens, dille eller etyldetox är andra uttryck för fenomenet.

Acke sa...

Mansen. Du förde själv Mobergs ut/invandrarna på tal. Typiskt är väl att den rejäla arbetskarlen Karl-Oskar går klädd i slokhatt medans hans dagdrömmande lillebror och den snälle men lite dumme drängen bär Vegamössor. Jag tänker inte dra den tråden vidare!
Jag fattar Din utsträckta hand med respekt för vårt gemensamma kulturarv, om än med olika förutsättningar.

Stellan sa...

Vii tjall åverkåå-åååm...

Lester Boré sa...

Acke.
Din ödmjuka framtoning får mina ögon att tåras. Vackert.
Skulle din adoptivson vilja ha ett syskon i framtiden så finns här en räddhågsen liten pojke som sedan några år tillbaka är förutan en kroppslig far...

Men det är klart, herrskapen väljer ju alltid flickor med ljust och lockigt hår... Jag får väl rymma och gå på luffen i stället.

Acke sa...

Lester! En sommarmånad på Luffen likt Oskar och Rasmus känns väl som ett ganska lockande alternativ.
Men annars är jag nog som Nilsson i Stensätra inte låst vid gullockiga töser.
Om det här fortsätter så har jag snart fler söner än shejken av Arabien. Vi kan bilda storfamilj och förlora oss in i hojbyggandets dunklaste vrår.
Det kommer att bli kul.

Anonym sa...

Oavsett om det är slokhatt eller Vegamössa, så förgyller ni min dag.

Förresten, är det nåt fel på truckerkeps?

Stellan sa...

Truckerkeps är ju ett sånt där märkligt modefenomen. Nån börjar använda nåt asfult, för att vara unik eller för att det helt enkelt är roligt med fula grejer. Sen blir det mode av det, och alla vill se ut som vattenskallar.

Anonym sa...

Ja har truckerkeps, "John deere - the mean Green" min far förvärvade den -76 när han köpte ny traktor...

Lester Boré sa...

Truckerkeps?
Med mina begränsade kunskaper i främmande språk som grund utgår jag ifrån att ni talar om den typ av skärmmössa som bryggarbilschaufförerna, och även droskbögarna, har som en del av sin uniform?
En makalöst trevlig mössa med lackskärm.

Modegrej? Vattenskallar?
Jag tycker att det hör till att uniformen bärs i sin helhet...

Anonym sa...

Herrejävlar..

Jag är hemskt ledsen Stellan, men kommentarerna är faktiskt mer underhållande än själva bloggen.


Ha en mycket god helg allihop!

Micke
GBG

Acke sa...

Jag är lite orolig för Stellan dock. Han svarar inte på frågor utan sitter istället och lallar osammanhängande Friggebo-citat. Jag undrar om inte husbygget börjar ta sin lott.

A.Mansén sa...

Vad i helvete, Vegamössan har redan blivit nedpetad till andraplats av Herr Boré, "saker att bli upprörd över". Den ska vara överst. Vega kräver upprättelse. Jag skulle t.ex lätt kunna säga något om Truckerkepsar!