tisdag 17 september 2013

Dra åt helvete, IKEA!

Vilket jävla skräp Kamprad lurar på oss snåljåpar!
Hur fan ska man få tag på en diskbänk som passar här i slutändan? 1675mm är knappast ett standardmått. Kunde dom inte gjort skåphelvetet 60+30 istället för 60+27,5?
Dessutom är stommarna gjorda av luft som är tvivelaktigt armerat med spån.
Ska man säga nåt positivt, så är det i så fall att grejerna är kantstötta redan i butiken, så man behöver inte få spelet när man drar första märket i dom.

Man har även lanserat en helt ny serie med ben.
Finessen med dessa ben är att om du försöker skjuta skåpet på golvet, så viker sig alla ben innan du hinner säga flaska.
Om du istället lyfter skåphelvetet för att flytta det, står alla ben kvar.

Lyssna inte på dom som säger att IKEA-kök är precis lika bra som allt annat, för det stämmer bara om man bor i Ryssland.

Man får som vanligt, vad man betalar för!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Dyrt är inte alltid bäst, men billigt är aldrig bra.
Fast å andra sidan kör många av dom dyrare märkerna samma stommar som Ikea.
Skicka tillbaka skiten och kontakta Hantverksdesign i Avesta. Dom är duktiga.
// Johan

Björn L sa...

Härligt,då får du banka till en egen diskbänk

Diskbänken sa...

Johan

Nämn gärna de dyrare märkena vid namn ifalö det är rykten spridda av Ikea.

Göran sa...

Jag har samma problem och frågade IKEA varför måttet är 87.5 och ej 90. Anledningen är att det är hörnöverskåpet som har snedställd dörr, 45gr, som har fått styra måttet på underskåpet. Skåpen skall liva vertikalt med modulmåttet 20cm. Det hade varit bättre om underskåpen fått styra då man alltid har underskåp men inte alltid överskåp i vinkel.
Det är få tillverkare som gör standard 1700 så beställ en skräddarsydd bänk dom kostar ej mycket mer. Landskrona rostfria tillverkar alla sina bänkar 1.5mm till skillnad från många andra som kan vara 0.8-1.0 och har bra priser med tanke på kvalitén.

rocket goldstar sa...

Nu kommer el-tortyr i pungen kylan !

Fixarerik sa...

Skruva en regel eller mdf-remsa på väggen under skåpen.
Ställ på skåpet och dra i skruvarna uppe i skåpet.
Montera frambenen efteråt.

Chefen

A.Mansén sa...

Vad skönt, jag trodde jag var den enda i hela världen med denna erfarenhet av IKEA's diskbänk serie "From Hell".
Nästa gång vi byter diskbänk, ska jag först kolla med din granne, Per, han jobbar ju på "Inred Ab" som är specialister på "inredning" konstigt nog....

Björn L sa...

Inred skickar sina diskbänkar till oss så bankar vi till dom så att det passar,eller gör nya om det har blivit riktigt galet...

Björn sa...

Om man kan spara 5 kr på att göra skåpen kortare o man gör en 50 miljoner skåp per år som i IKEAs fall,så simsalabim så har man tjänat 250 miljoner mer än om skåpen varit 60 cm!
Jag tycker att du kan glädja dig åt att Kamprad slipper gå hungrig tack vare din ilska, för övrigt om du köper även diskhon från IKEA så passar den... Och Ingvar tjänar ytterligare några hundratals miljoner på lite mindre rostfritt behövs ;)

Gunnar sa...

Jag som är teogoogliker har läst mig till att Ikeas stommar var hyggligt bra en gång i tiden för att försämras i omgångar till den låga nivå Stellan vittnar om.
Flera hantverkare säger att de förr i världen rekommenderade kunderna att köpa stommar från Ikea, men att det är slut med det nu.

Jag vet inte om det är korkat eller smart på lång sikt att först bygga upp ett kvalitetsrykte under en period och sedan stegvis sänka kvaliteten och leva på gamla meriter. Men jag antar att Ikea forskat i ämnet och kommit fram till det senare.
Och det verkar ju funka. Du gick ju på det.

Gunnar sa...

För övrigt verkar kvalitet och materialval gå både upp och ned hos Ikea. Jag har ett köksbord från nämnda företag som jag köpte 1999 och det är alldeles makalöst stabilt byggt, det skulle inte ens gå att mäta skjuvningen om så Peter Harrysson och Cyndee Peters hade våldsam BDSM-sex på bordsskivan.
Å andra sidan har jag Ikea-garderober så veka att det får anses som ett under att de överlevde transporten hem.

Mitt Ikea-kök har fyra år på nacken och känns som nytt. Det enda av Stellans gnäll jag känner igen från det är de förbannade benen som viker sig eller ramlar av.
För 1,5 år sedan hjälpte jag svärmor att muttra ihop ett Ikea-kök, då var kvaliteten desto mer usel, och nu kändes Stellans prat om pressad luft med tvivelaktig spånarmering mer relevant. Man vågar ju inte ha något tyngre än papptallrikar i överskåpen.

Jag har Billy-hyllor som varit överlastade med böcker i 15 år utan att hyllplanen bågnar. Och jag har hängare där krokjäveln slets ur sitt fäste första gången man hängde upp jackan.

Lite som Biltema, således. Det mesta är dynga, men det finns guldkorn.

Mats ;-) sa...


Att Ingvar och Stellan inte är helt överens förstod jag då Ingvar flyttade hem till Sverige igen så fort Stellan drog.

martin sa...

"det skulle inte ens gå att mäta skjuvningen om så Peter Harrysson och Cyndee Peters hade våldsam BDSM-sex på bordsskivan. "

hahahah, fantastiskt! Förgyllde min tråkiga morgon :)

Lasse sa...

Hörnskåp är skit oavsett om man ska ha en diskbänk där eller ej. Totalt värdelösa och snor en massa yta.