måndag 18 november 2013

Ahh, mitt hjärta...

Mitt stackars bidragsmotståndarhjärta...
Pulsen når oanade höjder då dagstidningen bjuder på en guide för hur man ska roffa åt sig stålar.

Stålar som kunde ha gått till sjuka, gamla eller stort sett vad som helst som är viktigare än att nån får utöva sin kulturyttring, annat än vid sidan av ett jobb som går att leva på.
Jag anser i allra högsta grad att kultur är viktigt.
Men jag vet också att dom som brinner för en kulturyttring på riktigt, mer än gärna lägger all sin vakna tid efter arbetsdagens slut för att skapa.

Nu tar jag mig en Valium stor som en tvål, drar på mig slokhatten och försöker glömma hur vad som hänt med samhället.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Läs: www.sloseriombudsmannen.se

Inget för hjärtsvaga,
// Johan

GonzoPeter sa...

Förstår inte varför dom ska ha en guide? De människor som anser sig berättigade bidrag brukar ha både en inre kompass och en kämparglöd av guds nåde när det gäller att leta upp och tigga bidrag.

Anonym sa...

Stellan har än en gång lyckats använda så grovt språk att firmans brandmur klassar vardagsmighty som porr eller annan olämplig sida för mina oskyldiga ögon. Väntade mig värsta sexnovellen när jag väl kom hem och kunde kolla sidan hemifrån via min porrvänliga brandmur, liten besvikelse när snuskigaste ordet jag hittade var tvålbit....


//Mathias

Vardagskommunistisk sa...

Ja, det beror ju - som berömt är - lite på hur man ser på saken...

Kämparglöd var ordet:

http://galagobloggen.blogspot.se/2011/11/timbro-forlagsvarldens-vuxendagis.html

Vänliga hälsningar,

Anonym sa...

Största bidragsfuskarna är väl iallafall politiker.
Juholt tyckte det var ok att svensson betala hans knullis hyra t.ex.....iofs behövde hon väl någon sorts ersättning för denna form av tidelag.Usch.

/Johnny Boy

Lester Boré sa...

Vardagskommunistisk.
Utan att ha hunnit samla mig vill jag bara påpeka att det är skillnad på kulturstöd och finansiering av lobbyverksamhet.
För övrigt kan jag inte annat än beklaga det faktum att surdegsvänstern verkar tro att dom har monopol på att tycka att orättvisor är dåligt medan dom samtidigt jobbar stenhårt för ett orättvist samhälle präglat av positiv särbehandling grundat på etniska, politiska eller ekonomiska fantasier.
För att inte tala om det gamla socialisttricket kvotering...

För övrigt anser jag att Södermalm bör förstöras.

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag inser att jag, efter min tidigare kommentar, framstår som lite väl barsk.
Min avsikt var naturligtvis inte att lägga sordin på ett öppet och inkluderande diskussionsklimat, men såhär med facit i hand så noterar jag att så ändå kan ha skett...
Jag ber om ursäkt för min fördömande ton och vill samtidigt förtydliga det bildliga i mitt uttalande gällande Södermalm.
Väl mött i talarringen mina vänner!

Adjö.

Göran sa...

För att inte tala om Rut, Rot och dylika bidrag....

Lester Boré sa...

Göran.
RUT och ROT är avdrag.
Dvs skatteavdrag i syfte att stimulera arbetsmarknaden.
Bidrag används mycket sällan som arbetsmarknadsstimuli, snarare tvärtom.

Vardagskommunisten sa...

Hr. Boré:
Jag har inget att invända mot ditt välgrundade, källtäta och fullständigt objektiva resonemang om livsstilssocialdemokraterna i huvudstaden. De, om några, håller ju i alla fall ditt ekonomiska system par preferance i rullning med alla kökshjälpmedel deras ofrånkomliga klassintresse tvingar dem att konsumera. På så vis är du konsekvent i din samhällsekonomiska analys. Vi självlärda, motorcykelbyggande göteborgskommunister, däremot, vi håller oss till hederlighet, rim och reson, och ser knappt skillnad på nån av er där bôrtifrån storstan.

Skillnad var ordet!

Det nya slussenbygget ni pysslar med lär väl infria i alla fall delar av dina önskemål om den brända jordens taktik gällande stadsdelen i fråga? Dessutom lär det ju stimulera er arbetsmarknad!

Lester Boré sa...

Vardagskommunisten.
Hederlighet, rim och reson ligger näppeligen inom ramarna för kommunism. - Varesig vardaglig eller helgdaglig sådan.
Ett bygge i huvudstaden kommer garanterat att stimulera arbetsmarknaden, tyvärr kommer det inte att stimulera den svenska arbetsmarknaden utan sannolikt är det någon av de baltiska ländernas arbetsmarknader som kommer att få en grundlig prostatamassage.

Vardagskommunisten sa...

Hr. Boré:
Antikommunismen klär dig, men när du sammanblandar sexuella preferenser med allt annat än helgdaglig nationalism blir det plötsligt mindre propert.

Det här med "verkar tro att dom har monopol", från en tidigare kommentar, däremot; det tycker jag är roligt!

Anonym sa...

Vill man ha någon annan kultur än den som är lönsam vilket i princip bara är musikaler och fars så kan man finansiera den med allmänna medel.
Vill man inte ha det så kan man hålla tillgodo med Peter Jöback och Ulf Brunnberg och tycka att det är ett stimulerande land att bo i.

I övrigt så kan man också tycka att ett av världens rikaste länder borde ta bättre hand om en världsmästare och försäkra sig om att han har fortsatt möjlighet att representera Sverige i internationella mästerskap.
Ge bidrag till Stellan helt enkelt.

Lester Boré sa...

Vardagskommunisten.
Alla klär i antikommunism.
Att sexuella preferenser kopplas ihop med politik förefaller mycket osmakligt, om du uppfattade min beskrivning av att stimulera andra nationers ekonomi med svenska skattepengar som en koppling mellan kommunism och osedlighet så ber jag om ursäkt för mitt otydliga sätt.
Sverige är inte en kommunistisk nation.
Sverige är inte ens en nation faktiskt, snarare ett geografiskt område.
Att du insinuerar att nationalism bör kopplas ihop med prostatamassage förefaller rimligt då din titel skvallrar om att du på ett aktivt sätt gör vad du kan för att uppnå ett sovjetliknande tillstånd.

Acke sa...

En bild ur vardagen i Sverige idag:
Då den kommunalpolitiska toppen (Nynäshamns)för en tid sedan besvärade sig med att komma till Sorunda för att tala med folket (dom sk gräsrötterna) så åkte jag dit för att lyssna och kanske få ett ord med i laget. Man kan väl sammanfatta det med att kommunen inte kan göra mycket pga lagar och sin egen "policy" ( fint ord för att slippa ta ställning i enskilda fall=jättebra ursäkt). Så det hela var väl ganska meningslöst. En del bra synpunkter och frågor kom ifrån folket men även en del som visar vilka passiviserade bidragstagare svenskar har blivit.
Vad sägs t ex om ett riktigt gnälligt för att inte säga tjatigt inlägg om att det var dåligt med grus på boule-planen. Att det var svagt att inte kommunen kunde ordna det. Trots flera telefonsamtal hade det inte kommit något grus.
Jag undrar vad är det som har gjort att inte en förening med vuxna människor köper lite grus själva.
Vad har hänt med vårt samhälle som har gått från en anda som fick personalen vid Tumba Bruk att bygga en hel idrottsplats på fritiden(tidigt 1900-tal) till att kräva att allt ska serveras?
Nej mera slokhattsanda är vad som behövs.
Fö kan jag meddela att jag fick första pris i Sorundatårtstävlingen, klassen för roliga tårtor, i helgen. En kulturyttring garanterat fri från bidrag.

Stellan sa...

Anonym, jag tackar för att du anser mig vara en god representant för Sverige, i och med ditt förslag.
jag hade dock inte tagit emot bidraget, av anledningen som står att läsa imin kommentar under inlägget: Ahh, jag är en idiot.

Däremot, så hade jag gärna tagit emot spons från företag, och försökte även få till det... Men det floppade med några få undantag.

Acke, just Boule-incidenten är vanlig, och otroligt upprörande! självklart kan dom köpa sitt jävla grus själva, såvida det inte handlar om ungdomsverksamhet. Men det är ju knappast ungdomar på glid som lirar Boule...

A.Mansén sa...

Vill bara meddela att Team Vega delar team Slokhatts oro för den nya generationens bristande pragmatisk hållning till livet och dess vedemödor. Slut på meddelandet.