måndag 9 december 2013

Gaveln på bryggeriet

Vackert bygge, alltså! Det syns tydligt var 20-talets påbyggnad skedde.

3 kommentarer:

Björn sa...

Vän av ordning undrar ju förstås hur kan öltillverkning ske på detta av eu regelvidriga sätt mitt i regelskrivarnas högborg.

Nej skicka ner en av de myndigheter som tolkar eu reglern bäst (?) Livsmedelsverket! Då kommer det inte hjälpa ett skit att man tillverkat öl på detta sätt sedan 1200 talet, regler Är regler! Svavel i tunnorna bara det är fog för att stänga ned verksamheten, att det sedan kryper spindlar o annat otyg bland tunnorna påvisar att hygiennivån har mycket övrigt att önska. Att ta vatten direkt från en å är antagligen det samma som att be om kolera...

Nej reglerna föreskriver att vid all tillverkning av livsmedel måste ske i sterila rum, samt att det enda godkända materialen är rostfritt stål o plast av livsmedelkvaliet. Skall man sedan tillverka öl behövs förutom tillstånd bara malt o humle samt jäst av eu godkända leverantörer samt klorerat vatten. Då först kan man ju vara säker på att medborgarna inte får i sig något skadligt!

-Om det blir godare öl? Det är inte frågan, utan om att man följer eu-reglerna eller ej!

Stellan sa...

Ha ha! Jo, regelverk är ju viktiga grejer. Dock kommer inte vattnet från ån, det kommer från en brunn. Säkert med grodor och fekalier i!

Cronos inom kommunalt VA sa...

Ser ut att va skönt place det där, nästan så man blir sugen på att prova en sån därena öl....