tisdag 20 maj 2014

Bete er som folk!


Det var förbannat länge sedan jag använde bloggen till att släppa ut frustrationen jag känner över att leva i dom kränktas samhälle. Jag har stängt inne frustrationen över att leva i extremliberalismens och lättkränkthetens Nirvana, genom att lägga upp lättsamma bilder på båthus och blanklackade plankor.

Men nu orkar jag fan inte inte höra om fler kränkta minoriteter eller självömkande sexuella läggningar!

Den här kampanjen satt på tunnelbanan i Stockholm, och RFSL har gick i taket och reportern i Pravdas artikel drog sig inte för att spela ut det gamla nazistkortet.

RFSL anser att denna kampanj är stötande för HBTG personer, eftersom dom ju inte är just mamma, pappa och barn. Hur i helvete kan det vara stötande att man och kvinna skaffar barn, och att det än så länge är det vanligaste?


Jag har inte någonting emot homosexuella, och det stör inte mig att folk har den läggningen, inte ett dugg, MEN…

Om RFSL verkligen vill ha acceptens bland heterosexuella människor som inte är ultraliberaler eller kvasivänster, så bör dom nog lägga sin energi på annat än att gapa om hur satans kränkta dom är hela tiden. Två personer av samma kön kan inte skaffa barn, lev med det. Hetero är än så länge den gängse normen, lev med det. Och, för all del, böga hur mycket ni vill, men ni får ingen som helst acceptens av att stå och kråma er i kvinnokläder på ett lastbilsflak igenom stadens gator.
Acceptens får man av att vara som folk och bete sig som folk, inte av att provocera.

Men, alla som någon gång provat på den ädla konsten att tänka, fattar att prideparader och utspel om kränkning inte har ett skit med det att göra. Det handlar om att man vill synas, och ingenting annat!
Man är livrädd för att folk ska spendera en dag av sina liv utan att tänka på "dom".

I min barndom blev jag en gång jagad av en homosexuell pedofil i en öken(ja det är helt sant)!
Detta ledde således till att innan hjärnan börjat fungera som den ska(vilket inträffar runt 20års åldern), så hade jag en fruktansvärd bögnoja. När jag var röris i Stockholm så hade vi en hel del jobb hemma hos bögar. Gissa om dom njöt av att låta en halvseg vinballe "råka" halka ur morgonrocken, då jag stod och luftade deras element!

Detta beteende ökade minsann inte accepensen hos mig i alla fall! Och det är det beteendet jag ser i Prideparader och meningslösa utspel.

Detta inlägg för ABSOLUT inte ses som någon hets mot homosexuella, för sånt är bara idioter som håller på med. Men för dom homosexuella som kan nöja sig med att bli behandlade som vanligt folk, så är lösningen enkel.
Bete er som vanligt folk.
Ingen normal människa kommer att förakta en karl för att han är kär i en karl, men ska det snackas stora kukar och killsex hela tiden, så räkna med att bli avskärmade.

Om jag vore fikus, så skulle jag samla ihop alla mina bögpolare som var nöjda med att bli behandlade som vanligt folk, och klampa upp till RFSL och be dom dra åt helvete för att dom drar ner alla i skiten, bara för att dom vill sitta på nån jävla piedestal!


Jag har en polare som är fikus, och han beter sig som folk. Och inte tror jag att han blir så jävla kränkt av att sitta på tuben, under den här affischen.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11278861.ab

77 kommentarer:

Acke sa...

Instämmer helt. Dom är så på och tjatar så mycket att dom motverkar sitt syfte.

Målar Björne sa...

Håller helt med

82x112 sa...

Asså familjen som den ser ut för det mesta nu för tiden det vill säga mamma, pappa, barn är en ganska ny konstruktion och tydligt kopplad till kristendomen. Bakåt i historien har familjerna sett helt annorlunda ut och inte alls varit kopplade så hårt till just hur den biologiska reproduktionen går till.
Det mesta talar väl också för att vartefter folk blir mindre religiösa så kommer familjerna att se ut hur fan som helst igen. Inte mig emot. Var och får göra som den vill.

Jag skulle bli upprörd om någon affischerade "zenerdiod är världens sämsta uppfinning och engelska motorcyklar är kass" i tunnelbanan eftersom det vore ett angrepp på något som är en del av min person.

Sen måste jag ju säga att det verkar varit en riktig tokbög du råkade ut för där vid elementet! Fanns det anledning att misstänka att han manipulerat rören för att få dit en hantverkare?


(Och det finns inga samband över huvudtaget mellan homosexualitet och pedofili -det är två helt olika saker)

Andreas sa...

Man kan ju undra varför man ödslar pengar på en sån här kampanj överhuvudtaget. Om Siewert Öholm och de andra som skrivit under det här uppropet inte vill ha gayäktenskap så är det väl bara de gifter sig med någon av det motsatta könet, så är ju problemet för deras del ur världen.

Det faktum att det hela verkar drivas till största del med religiösa värderingar som grund, gör ju dock att de sätter käppar i sina egna hjul vad det gäller att bli tagna på allvar...

Anonym sa...

Stellan. Har du fel mobilen nu igen? Det här utspelade ju sig 2006/2007. När förening "Bevara Äktenskapet" inte ville att vi homosar skulle få förknippas med äktenskap.
Om du inte har dator-/telefonvirus så får jag hålla med Loftish sist ämnet var uppe men då gällande ngt barnprogram, sluta irritera dig på sexuella läggningar. Denna lättkränkthet drar ner hela bloggen tycker jag. Idag har jag åkt tunnelbana bla till Sifverts skruv. Ingen resenär kollar på ngt annat än sina mobiler kan jag meddela er som uppenbarligen åker T-bana mer sällan.

/Jörgen

Björn sa...

Självklart skall det vara, hen, hen och barn.
Men att kalla någon barn är säkert kränkande det också,.

Politiskt korrekt bör vara
Hen, hen och minderårigt hen

Dasen sa...

Håller med Stellan till 100%. Homosexuella är en liten grupp i samhället, men en extremt högljödd sådan. Det finns så mycket andra frågor som borde vara viktigare men på de områdena saknas lobbyister med en strategi att synas och höras i varje jävla tillfälle. Det är inte en stor fråga, folk får göra som de vill, sluta tjata!

Lappjäveln sa...

Äntligen är Stellan tillbaka i gammal god form,
PS.
Ökenjakten vill vi höra mera detaljer om.

Lappjäveln sa...

Äntligen är Stellan tillbaka i gammal god form,
PS.
Ökenjakten vill vi höra mera detaljer om.

Lappjäveln sa...

Äntligen är Stellan tillbaka i gammal god form,
PS.
Ökenjakten vill vi höra mera detaljer om.

Anonym sa...

det var tamefan det bäste jag läst på länge,när man skrattar och samtidigt nickar för att hålla med då vet man att det är helt rätt,du kommer väl fåfan för det här men sanningen gör ont ibland.kanske borde vi införa en dag när medelålders män med ledsyn får åka flack på stadens gator,har tyvärr inte något klatchigt namn på den paraden men å andra sidan tror jag att det blir NEJ från stockholmstad
/pacman

Anonym sa...

6 år gamla nyheter detta...

Preben sa...

Andaaaaaas - andaaaaaas - andaaaaas Stellan, det är inte ett dugg tufft att dö av en hjärtinfarkt, och det har nog inte blivit bättre på de åtta åren som har gått sedan artikeln skrevs.

@Pacman: "medelålders män med ledsyn", precis vad jag har väntat på, jag anmäler mig direkt till en sån tillställning, jag är dessutom lite bitter också.

Preben sa...

BTW: jag ser också fram emot berättelsen om pedofilbögen i öknen.

82x112 sa...

Sen undrar jag också varför en sådan aversion mot prideparaden? Är det bara raggare som ska få åka runt i stan och spela musik, skräna och bete sig?

Loftish sa...

Jörgen har redan sagt det som sägas bör.
Tagga ner Stellan!
Det misshandlas kvinnor i sina hem varje dag i Sverige inom ramen för heterosexuella äktenskap, hittills under 2000-talet har ca 200 kvinnor dödats av sina män i sina hem i Sverige.
DET är något att uppröras över och gå i taket för. Inte olika sexuella läggningar. Pungt!

Anonym sa...

Loftisccch, Pungt! Mycket roligt...

/Johnny Boy

Anonym sa...

Stellan! tack jag håller med till fullo.
Varför inte bara bete sig som folk, homo, hetero eller vad man nu är.
Tyvärr så håller extremvänstern och andra på att sabba detta land totalt.
Snart är vi en kommuniststat ,för demokrati och yttrandefrihet finns snart inte kvar i detta land där alla skall vara lika och tycka lika.
Att man inte får tycka att mamma,pappa barn är det som vi anser som norm är lika sjukt som att barnen inte får sjunga psalmer på skolavslutningen i skolan längre för att någon kan känna sig kränkt.
Detta land är en jävla sörja av folk som inte har en egen åsikt eller tanke snart. Se bara på våra politiska partier, finns varken höger eller vänster längre, allt är en mittensörja.
Fan nu blev jag också upprörd.

Oliktänkande

Loftish sa...

Jisses vilken låg nivå det blir när du tar upp såna här ämnen Stellan!
Du Oliktänkande; Det är de borgerliga som styr Sverige sedan två val tillbaks, är det dom som är extremvänstern som håller på att förvandla vårt land till en kommuniststat?

Anonym sa...


Ökenjakten vill jag gärna höra mer om. Berätta!

// Johan

Anonym sa...

Alla är vi ju olika.
Och alla vill vi ju bli förstådda och accepterade, ja t.o.m respekterade.
Knepigt läge då alla vi har våra egna normer och värderingar när vi bedömer andra.
Olikheterna mellan människor är ofta berikande ur många synvinklar men det finns helt klart gränser, en mängd allmänna och så till det våra egna vilket fungerar som filter för vad vi tycker.
I tidens och teknikens anda kan varenda tomte, enskild eller i grupp föra ut sitt budskap i etern.
Den här bloggen är t.ex en ball plats enligt min värdering, lite lynnig och ostyrig men ärlig..
Det finns ehuru en mängd i olika grad snurriga tomtar som i etern eller på gator och torg vädrar sin åsikt. Ofta är det så att de mest högljudda kräver respekt för sin sak, får de inte den så blir de kränkta.
Den normalbegåvade vet att respekt av att väsnas inte står i paritet av att man förtjänar den.
XX
Personligen blir jag inte kränkt av att mötas av oförståelse för plusjordens överlägsenhet, bara lätt harmsen av de inte förstår...
J.Lucas

Andreas sa...

Oliktänkande bör väl ta i beaktning att det inte är idéen om att mamma, pappa, barn är ett helt okej familjeformat som upprör folk. Det som upprör är försöket att begränsa visa personers rätt till äktenskap då detta tydligen skulle förstöra äktenskapet, som således borde 'bevaras' från detta. Om att bevara äktenskapet var det viktiga borde man väl jobba för att försvåra/förhindra skilsmässor, men det vore ju befängt att lägga sig i andras liv på det viset.

Att vi inte har psalmer vid skolavslutningar beror ju inte på att folk kan bli kränkta (även om det säkert finns exempel på både religiösa och icke religiösa människor som känner sig kränkta av något sådant) utan att vi lever i ett sekulärt land.

Liknelsen mellan pridefestivalen och när ryggarna för i kring och skänar var ju förövrigt både pricksäker och underhållande.

Anonym sa...

Väntar med spänning på Lester..

A.Mansén sa...

Blir riktigt förbannad. Ägnade en hel kväll åt att svetsa, borra och gänga en hållare/spännare för stock som ska sågas och så funkar inte skiten. Blev helt värdelös. Tid, svett och pengar åt helvete! Det, om något, är att bli upprörd över. Annars håller med föregående, senast jag var på Powermeet i Västerås såg jag ganska mycket naket, kan man inte kombinera Pride och Raggarkörningarna då man har flera beröringspunkter? Tittar inte på TV själv (MotoGP undantaget) men förstått att en skäggig dam vann Mello, det är väl en sak, men läste även att publiken lär buat ut det ryska bidraget (två unga tjejer)? Dåligt! Det kan inte vara lätt att tänka ett steg längre och förstå att två icke röstberättigade kan knappast lastas för Putins idéer? Religion och sexualitet är väl som med pitten, det är helt OK att göra vad du vill med din egen så länge du inte trycker den i ansiktet på folk som inte bett om det, så där tror jag Stellan och jag är överens. Avslutningsvis vill jag citera min (manliga) vän som grälat med sin sambo. "Skulle det inte vara för sexet skulle jag fan va' bög. Allt skulle vara så mycket lättare". Fortsatt trevlig kväll på er.

Anonym sa...

Angående melodifestivalen (som jag inte såg) så tycker jag faktiskt inte att det spektakulära med årets melodifestivalvinnare är att vederbörande är en könsgränsöverskridande karaktär, det har vi haft i fyrtio år i underhållningsbranchens mailstreamfåra. Men någon borde istället verkligen undersöka hur tankegångarna gick för att komma fram till namnet Wurst!

Fast kanske har Wurst lika glamorös klang i Österrike som Stardust har i den engelskspråkiga världen?

Anonym sa...

Fan va bra skrivet, det är precis så det är.

Robban sa...

Håller med föregående talare . Bra skrivet, stå på dej Stellan.

Skorpan sa...

Ord och inga visor. Bra där!!

Stellan sa...

Oj då, här blev det mycket att bemöta.
Ja, jag står för att jag inte tycker att en transa ska vara programledare för ett barnprogram, att jag är emot homoadoptioner och att jag må vara konservativ.
Ett barns grundförutsättning borde enligt min mening vara en far och en mor. Anledningarna till detta är givetvis flera, och man formas av att se båda könen i sin vardag. Att man sedan löper stor risk att retas om man har två pappor är ju en annan anledning. Naturen har ju skött det på det viset att man och kvinna skaffar barn.
Homoäktenskap lämnar mig oberörd, men om dom som tror på fablerna inte vill ha med en i gemenskapen, så får man väl acceptera det. Varför vill man vara delaktig i ett kollektiv där man möts av skepsism, när det ändå inte finns nåt att tjäna på det?

Jämförelsen raggare på cruising var lite kul, men knappast rimlig. För det första cruisar inte raggarna för att manifestera och kräva acceptans, dom gör det för att brumma med bilen bland andra som brummar.
Dom raggarna som gapar och visar rumpan, vill inte bli accepterade, dom vill provocera, precis som Bardabögarna...

Dessutom har jag aldrig sett nåt utspel där raggare kräver att bemötas på det ena eller andra sättet, dom är som dom är och skiter i vad folk tycker om det. Många tycker väldigt illa om raggare, och ingen reagerar på det, för det är helt okej att tycka illa om dom. Trots att dom är en minoritet.
Raggofober har jag aldrig hört talas om.
Själv har jag inte varit på cruising på några år om nån nu skulle undra, och fullmånen var länge sedan jag visade.

Plusjord och Zenerdiod kan man också tycka vad man vill om...

Stellan sa...

Jag förstår att ni blev nyfikna på ökenjakten…

Jo, jag var väl i sjuårsåldern på nån kanarier-ö, och lekte på stranden som låg i anslutning till en öken.
Morsan släppte väl blicken för nån sekund och jag drog till den lockande öknen.

Där mellan dynerna låg en naken karl som gestikulerade att han ville pussas och kramas. Jag fattade inte vad han menade först, men sen klykade jag och blev skitskraj.
Kutade så pisstofflorna for all världens väg och sanden brände som eld under fötterna. Den kelsjuka snubben var hack i häl, för han tolererade inte ett nej!

När han nästan var ikapp, kom morsan över en sanddyn, och snubben vände.
På hotellet berättade dom att det var ett tillhåll för homosexuella.

Nu är givetvis inte den snubben representativ för "kollektivet", men det var därifrån bögnojjan kom.
Den som sedermera späddes på av dom som gärna visade upp sig för den unge rörmokaren.

Sedan dess har jag givetvis träffat massor av normala bögar, men den provocerande typen har jag svårt för. Dom som måste visa upp sitt onormalt stora sexintresse.

Tilläggas kan att jag aldrig jobbade hos några brudar som visade fittan.

rocket goldstar sa...

Kärnfamilj på villagata är inte heller någon dans på rosor. Altanhets grillning kubbspel barnkalas och helvete.

to B20 or not to B20 sa...

Stellan jag håller med dig

82x112 sa...

Rocket, You're the man! Mycket klokt inlägg.

Sen måste jag ju påpeka den roliga kulturkrocken när Stellan skriver om raggare och cruising. För den med inblick i bögvärlden betyder nämligen det uttrycket något annat än att åka runt i en bil.

"Själv har jag inte varit på cruising på några år om nån nu skulle undra, och fullmånen var länge sedan jag visade"

well...

Mats sa...

Loftiz....

Extremvänster eller höger som regerar, nja.

Det lutar mer åt att Tabloiderna regerar.
Stora löpsedlar och färdigförpackade åsikter ang moral mm levereras i varje nummer.
Dessa bör bli oemotsagda annars hängs den som inte följer gällande åsikt ut i nästa nummer.

Många fega politiker vågar inte sätta sig emot. Karriären och pensionen kan ju få sig en törn.

Mogens sa...

Tiderna förändras och (förhoppningsvis) vi också...

Förr blev man kallad data-nörd, glasögonorm etc. av dom balla ungarna.

Idag har varenda unge dator, var tredje har glasögon och ingen jävel retar dom för det så jag har svårt att tro att någon skulle reta en unge som har två farsor. Hajja vad skönt utan en gnällig morsa. ;)

Anonym sa...

Det var fan bland det bästa jag läst angående denna debatt, en eloge till dig Stellan.

Mvh King Edward

Lester Boré sa...

Hmm...

Fixarerik sa...

Hahaha...!

Rösta MP sa...

Jag har tre farsor och är helt fxxked up.

Lappjäveln sa...

Du behöver inte känna dig ensam Stellan för att ha blivit utsatt för denna minoritet i samhället.
Liknande händelse utsattes jag för i mina unga år, det var på den tiden då bolaget tappade upp spånken på en 75:a och man var helt övertygad om att man blev både stark å snygg av att dricka upp den omgående. Givetvis så slocknade jag på serveringen den enda sommarkväll det var logdans 2 mil ute i skogen i en bonnby. Redan då för dryga 30 år sedan hade såklart en sommargäst ifrån huvudstade förvirrat sig dit, den jäven tog chansen och försökte gräva innanför mina brallor, men polaren kom till undsättning och nitade den jäveln och kastade ut han i skogen.

Anonym sa...

Herregud...
/Jörgen

Stellan sa...

Lappjäveln, är det därför du inte gillar oss Stockholmare?
Jörgen, Herregud, vad? Jag, allt, eller nåt annat?

82x112 sa...

Det är tokvänstern, tabloiderna och RFSL som styr världen på uppdrag av Rihanna.
Da Vincikoden är på riktigt.

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag misstänker att denna kommentar kommer att framstå som en smula stereotyp och således kommer den dessutom att ligga mig i fatet när det kommer till att öka min popularitet hos den fryntliga socialliberala massan. Jag tänkte hålla mig utanför denna åsiktsventilering men jag kan inte tygla mig när det kommer till kulturmarxisternas allt hårdare offensiver mot samhället, därför har jag nu beslutat att även min åsikt kommer att bjudas på lite luft.
Gällande ditt inlägg så är artikeln du länkar till och som det hela handlar om, som vissa redan påpekat, från tjugohundrasju och saken kan ju tyckas vara överstökad såhär sju år senare. Tyvärr är den inte det utan den här typen av både händelser och journalistik har snarare accelererat sedan dess och artikeln är ett utmärkt exempel på en samhällelig och journalistisk princip som vinner mer och mer mark.
Om man ska vara saklig till en början så kan man konstatera att kampanjen, som gick under namnet "Bevara äktenskapet", startades som en motkraft mot ett förslag gällande lagändringar som skulle göra äktenskapet "könsneutralt?" - Dvs att alla äkta män eller hustrur skulle ha samma juridiska förutsättninga oavsett om deras håg stod till framstjärt eller bakstjärt. Att RFSL uttrycker att en kampanj som vill fortsätta förknippa äktenskapet med ett traditionellt kristet synsätt, är kränkande mot hbtf-personer är inte annat än trams. Att en förvirrad journalist med en uppenbar agenda till råga på allt skriver en artikel och blandar in såväl tobaksreklam och hets mot folkgrupp som nationalsocialism blir precis lika skitnödigt som vanligt och leder sannolikt inte till annat än att vederbörande, efter att ha lagt ned pennan, än en gång kan onanera till sin egen pompösa självbild.
Artikeln gav exempel på personer som stödde kampanjen Bevara äktenskapet, ett flertal av dessa är katoliker och för den som inte är insatt i hur en troende katolik förhåller sig till äktenskapets sakrament rekomenderas en titt i Katolska kyrkans katekes och där kanske få en lite större förståelse för hur en troende katolik resonerar kring hur ett äktenskap skall ingås och fungera.
Nog om detaljer.
Problemet är att fler och fler människor i det geografiska området Sverige tror på fullt allvar att det är en mänsklig rättighet att aldrig någonsin behöva känna sig "kränkt" på något vis. Den uppfattningen delas naturligtvis av räddhågsna politiker och en fullständigt ryggradslös journalistkår, båda dessa grupper (Den ena på order från den andra) jobbar stenhårt för att ett sånt, fullständigt bisarrt, samhälle ska skapas. För hur skulle egentligen ett samhälle där ingen människa någonsin känner sig det minsta kränkt se ut? Och framför allt, vilka är förutsättningarna för att nå dit?
En av förutsättningarna är inskränkningar i yttrandefriheten. En annan förutsättning är att allmogen indoktrineras i hur man förhåller sig till olika saker i samhället på ett sätt som statsmakten finner önskvärt. - Dvs förutsättningar som det geografiska området Sverige redan har uppfyllt.
Min personliga fundering är följande:
Vad är det som gör att man anser att man har full rätt att uttrycka sina åsikter eller leva sitt liv på ett visst sätt men när andra människor gör det och deras åsikter eller livsval strider mot de egna, ja då blir man kränkt?!

Lester Boré sa...

OM hbtl-personer tycker att Siwert Öholm är fullständigt ute och cyklar när det kommer till hans åsikter om homofili så finns det två handlingsalternativ.
1. Skit i honom och lev vidare.
2. Stanna upp en stund och debattera med Siewert om saken. - Det är naturligtvis viktigt, för även om inte Siwert själv kommer att ändra sig så kommer debatten att få övriga medborgare att bilda sig en uppfattning eller åtminstone tänka på saken.

Om t ex en hbts-person anser att det är hans eller hennes mänskliga rättighet att tillhöra det rosa laget så är det ENBART varsågod att acceptera åsikterna från Siwerts lag också. Den principen borde gälla samtliga medborgare men tyvärr har det geografiska området Sverige backat en del på den punkten...
Att springa till RFSU eller DO och fjanta om kränkning är inte ett bra alternativ, tyvärr har vi numer ett samhälle där den typen av handlingar uppmuntras. - Allt i enlighet med den doktrin som behandlar minoriteter och dess inbillade extrema utsatthet i alla lägen, även kvinnor förminskas och förringas numer i Sverige i samma anda.

Yttrandefriheten, som tidigare rådde i det geografiska området Sverige, är ju per definition att kränka andra människor. Det behöver naturligtvis inte handla om grova kränkningar men att t ex få ett riktigt dräparargument mot sig i en debatt skulle med lätthet kunna kännas som en kränkning för vissa människor.

Lester Boré sa...

80x112.
Det vore intressant att höra dig berätta mer om den familjebildning som rådde innan kristendomen. Jag ser fram emot din replik.

Andreas.
Jag undrar varför RFSL ödslar tid på att försöka få allt annat än de sexuella läggningar som ingår i deras hbtv-begrepp att framstå som något som är underrepresenterat i samhället. "Jerry Adbo menar att reklamkampanjen på ett osmakligt sätt förstärker heteronormen samhället.
– Och det är den normen som leder till våld och förtryck mot homo- och bisexuella personer. Genom att säga att ”Mamma, pappa, barn” är normen gör man allt annat till abnormt, säger han."
Hmm... Så om jag hävdar att heterosexualitet är normalt,vilket det per definition är eftersom majoriteten av innevånarna är heterosexuella, så förtrycker jag hbtr-svängen? - Argumentationen är så sjuk att den inte ens går att bemöta.
Att förminska människor som följer en religiös övertygelse må vara poppigt men det faktum att den religiöses åsikt också har en plats i debatten kvarstår.
Du tycker att "bög-lobbyn" är ok men inte deras meningsmotståndare. - Varför?
Ang. psalmerna du nämner så kan man ju tänka ett varv till och fråga sig varför Sverige lagstiftar om en icke konfessionell skola? Det har ju inte behövts tidigare och uppenbart har inte svensken tagit till sig så mycket Gudsord under åren eftersom Svenska kyrkans medlemsantal sjunker, men nu behövs det en lag plötsligt? - Den konspiratoriske lutar åt att syltryggarnas rädslan för att kränka en entrepenör är betydligt större än intresset för seder och bruk, vad tror du?

Jörgen.
Resonemanget handlade inte om irritation över sexuell läggning. - Inte det jag läste i alla fall...

Loftish.
Vad har våld inom heterosexuella äktenskap med detta att göra??

Mogens.
Du har sannolikt rätt även om din jämförelse var sådär...;) Frågan är om förändringar görs bäst med tvång, kvoteringar osv, eller med upplysning och naturlig dynamik.

Jag förutsätter att alla förstår att jag, i likhet med den allra största delen av etniska svenskar, såklart inte vill ondgöra mig över bögar eller flator eller vad det nu kan vara, detta är inte att se som kritik mot en viss sexuell läggning.

rocket goldstar sa...

Ovanligt stort bögintresse hos hetrosexuella nuförtiden...Kul.
Måste vara kommunisternas fel, hur fan styr dom det här jävla landet ?

82x112 sa...

Asch, glömde ju Kulturmarxisterna!
Det är tokvänstern, tabloiderna, RFSL och KULTURMARXISTERNA som styr världen på uppdrag av Rihanna.

Lester: Jag kan rekommendera seriealbumet "Prins Charles känsla" av Liv Strömkvist för en underhållande genomgång av kärnfamiljens historiska framväxt.
Texten i albumet är full av fotnoter med hänvisning till akademiska källor så om du tycker albumet är på en för banal nivå så kan du gå vidare och läsa forskningen.

Preben sa...

Haha, jag gillar Rockets uppviglingsförsök.
Rihanna skull gärna få komma hit och styra lite över mig.

Acke sa...

82x112
Man får ju säga att kristendomen lyckats bra med införandet av kärnfamiljen. Alla andra religioner har ju åxå anammat den kristna familjemodellen.
Eller?

Du får gå ganska långt bak i historien och långt ut i den kulturella periferin för att hitta andra familjeformer.

Loftish sa...

Gör dig inte dum Lester, för det är du inte.
Stellans ursprungliga inlägg handlade om hans upprördhet över att hbt-personer kände sig kränkta av en kampanj för kärnfamiljen. I kärnfamiljer misshandlas dagligen kvinnor. En relevant uppgift för att belysa att det verkligen inte är så myspysigt i folkhemmet där ute.
Kvinnomisshandel måste ju alla här anse vara ett större problem än hbt-personer, eller?
Som vanligt med dig Lester så tar jag hellre diskussionen med en Genever IRL.

Lester Boré sa...

82x112.
Bra förklaring. Stort tack.

Loftish.
Att ett antal kvinnor misshandlas i sina heterosexuella relationer är alltså anledning nog för att hävda att kärnfamiljen som norm är helt förkastlig?
Den självklara frågan till dig blir naturligtvis hur vi då ska förhålla oss till kommunismen efter Stalins härjningar?

Enligt din argumentation skulle det innebära att om ett barn blir retat för dubbelpappa så är diskussionen om homoadoptioner över.

Det är ingen som anser att hbtu-personer är ett problem. Bög-lobbyn och specifika individer med för stort exponeringsbehov är väl det som inlägget handlar om?

Lester Boré sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Andreas sa...

Hej Lester.

Heteronorm handlar ju inte om att du, jag och många, många andra heterosexuella män och kvinnor utgör majoritet här i Sverige. Utan att idéen om att män förväntas ragga upp kvinnor, bilda familj, skaffa barn, etc och att avvikelser från denna norm är fel eller mindre värda. RFSL menar att denna norm är en bidragande faktor till att hbtq-personer blir utsatta för bland annat våld, varför man väljer att motarbeta den normen. Att således stå för åsikten att heterosexuella utgör majoritet i vårt samhälle är givetvis ingen kränkning mot folk med andra sexuella preferenser.

Givetvis är alla välkomna i en debatt oavsett vilken religion man följer eller om man lever utan detta. När det gäller just homosexuella och deras rättigheterna så pekar kristna ofta på en vers som helt klart verkar ta ställning mot detta och det är givetvis fritt fram att använda detta som ett argument. Men när samma del av bibeln också förbjuder folk från att bära polyester, tatuera sig och föreskriver på vilket sätt man ska klippa sig så är det i vilket fall fall för mig svårt att inte dra lite grand på smilbanden.

Loftish sa...

Kära Lester.
Kärnfamiljen är inte förkastlig, däremot inte en så bra miljö för alldeles för många kvinnor. Vi män har en del att jobba på där.Och visst handlade Stellans inlägg om en kampanj för Kärnfamiljen?

Kommunismen liksom kärnfamiljen är goda tankar som inte riktigt fungerar. Kommunismen sämre än kärnfamiljen måste dock medges. Stalin kallades väl dessutom för den store Fadern? :-)

Nä jag förstår inte upprördheten över att hbtq-personer finns, och uttrycker sina åsikter. Exponeringsbehov? Inget som jag någonsin har störts av. Vi kanske har det lite i oss allihop?
Har två bögpolare som lever som ett par och när jag för många år sedan lite schablonmässigt frågade varför så många bögar gillar rosa och schlager, varför det verkar så stöpta i samma form, fick jag till svar: "Titta på dig själv (åkte hoj till deras radhuskvarter), tycker du att du sticker ut från andra hojåkare?" Fick i alla fall mig att fundera över fördomar.
Många hojåkare med bullriga maskiner har exponeringsbehov och jisses vad det finns folk som störs sig på det.
Jag lägger ner min del av diskussionen då jag inte känner att den leder nånstans. Det verkar som mina åsikter avviker från många på bloggen, och stånga pannan blodig är inte så skönt i längden.
Peace love & happiness.

Preben sa...

Jag tror faktiskt att det även finns våld i regnbågsfamiljer och att även män kan bli misshandlade av sin partner.Vad vitsen är med Pride och andra tillställningar fattar jag inte, om det inte är för att få uppmärksamhet; men då är jag ju gammal också.

82x112 sa...

Loftish, dina åsikter verkar inte avvika nämnvärt från mina. Däremot tycker jag du ska sluta upp med att stånga din Panhead så den stackars motorcykeln blir blodig.

Lester: Glöm inte läsa Liv Strömqvist! Många skratt utlovas (och kanske lite förhöjd puls in emellanåt) https://www.adlibris.com/se/bok/prins-charles-kansla-9789170375231

Stellan: Glömde säga förut att ingen ska behöva stå ut med sextrakaserier på arbetet.

Acke sa...

Loftish. Stalin kallades för "Lillefar". Dock troligen inte av dom många miljoner han lät deportera eller avliva.

Anonym sa...

Preben och lester: Det finns många exempel på beteendemönster som tillfredsställer behov av att synas. Tex KTH:s Quarneval och Sqvalp. Sthlm by Gummibåt. Där fö. deltagarna klev upp på och vandaliserade min träbåt förra sommaren. Jag polisanmälde och sökte sedan upp arrangörerna irl...
För att inte tala om de som har en blogg där man för omvärlden berättar om vad man gjort varje dag.

Jag ska ta den här biten med Stellan irl. Det tar för mycket energi och tid att skriva.
Det var så mycket ihopklumpningar, ändringar av förstainlägget efter mitt förstainlägg mm. Att jag måste höra hur han tänker.
Statskyrkan är tex ngt man föds till att vara medlem i och som våra skattepengar går till. Klart att de homosar som vill gifta sig, kollar om det är möjligt först. Innan de väljer att gå ur statskyrkan. (Stellans resonemang här, som om det vore en förening, är ju helt irrelevant.)
Samma med blodgivning. Idag kan jag ge blod. Bara man uppfyller de regler som nu har tillkommit. Det gör jag. Det känns skönt att kunna ge blod igen. I synnerhet som motorcyklist.

Sexuella kränkningar, pedofila handlingar etc, är kriminellt och ngt jag och de flesta andra tar avstånd ifrån. Det ska behandlas som ett brott. Har inget med läggning att göra.

Nu dags för andra strykningen, måste ha Vinö:s räckverk fint inför lördagens träbåtsträff i Wasahamnen.

/Jörgen

rocket goldstar sa...

Sunda åsikter Jörgen.

Loftish sa...

Tummen upp Jörgen!

Stellan sa...

Jörgen, jag håller med om att vi bör ta det irl.
Erkänner att jag missade att det var en gammal artikel, ändrade snabbt "sitter" till "satt" osv, som hastigast innan jag for till pysslet. Korrekta undersökningar är jag lite för stressad för, och det är givetvis idiotiskt om man ska ge sig in i kontroversiella ämnen.
Andemeningen och ämnet var ju dock lika aktuellt, om inte mer, idag.

Jag uttryckte så tydligt jag kunde att pedofilin inte hade nån koppling till läggningen, och jag tror det framgick.

Det var dessutom inte behovet av att vilja synas som jag opponerade mig emot, utan att man kräver att synas, respekteras och även ha vissa privilegier som inte ens moder natur har gett förutsättningar till.
Jag gillar också att synas i ett sammanhang jag är stolt över.

Ser fram emot att ta den fortsatta argumentationen på lämplig brygga, smuttandes på kalla stift.

Ha det så trevligt i Wasahamnen, och plåta gärna nån mahognycigarr.

Lester Boré sa...

Jörgen.
Jag vill poängtera att det inte var mitt uppsåt att tala över huvudet på dig. Min avsikt var att belysa vad jag anser vara ett problem i samhället, då menar jag naturligtvis inte homoäktenskap eller sexualitet över huvud taget, utan det faktum att minoriteter förlöjligar sig själva genom att påstå sig vara offer, eller åtminstone uppfatta sig själva som offer, utan reella anledningar. - Givetvis eldas detta beteende på av politiker och journalister som blir mer och mer verklighetsfrånvända för varje dag.
Mitt förakt riktas absolut inte mot hbtd-individen, snarare riktas det mot kollektivets självutnämnda talespersoner och ett osmakligt extremliberalt publicisthyde som enligt mig inte alltid har alla hästar hemma.
Så...
Om jag trampat på dig genom mitt bufflande så ber jag uppriktigt om ursäkt.

En sista grej bara.
Vi har inte haft nån statskyrka på många år och vi betalar heller ingen skatt till kyrkan, jag förstår dock din poäng.

Anonym sa...

Tack Rocket Goldstar och Loftish

Tack Stellan.
Gällande att du och andra av oss män aldrig blivit sexuellt kränkta av kvinnor, så tror jag det beror på att det är män som står för en överväldigande majoritet av sexuellt våld, kränkningar blottning etc. Det har tex hänt mig oräknerliga ggr att jag sett fulla grabbgäng som blir så jobbiga mot en ensam tjej i T-bana eller pendeltågsvagn, att hon uppenbart tycker det är jobbigt. Och lika mycket skäms jag som man om jag inte vågar ingripa. Förförra sommaren hörde jag skrik "Nej nej neeej" från ett buskage i vasaparken när jag var på väg hem mitt i natten. fick jaga bort tre killar som knuffat ner en kvinna på marken i buskarna. Vet inte om det var väskryckning eller våldtäktsförsök. kvinnan ville sen inte polisanmäla trots att jag erbjöd mig att vittna. Hon kom från arlanda och hade just klivit av flygbussen och skulle hälsa på en vännina i sthlm, hon kände ingen annan här. Jag skulle tro att det är lika procentuell minoritet kränkande individer bland män som attraheras av män som bland hetromän.Jag har full förståelse för att du kan ha fått en mycket trist bild av bögar efter de erfarenheter du råkat ut för och berättat om ovan.
Det är ju rätt allvarliga handlingar. Jag kan även förstå tjejer som pga av obehagliga erfarenheter, har svårt för oss män. Och att de tjejer som råkade ut för kapten klänning, förmodligen kan känna olust för poliser. Osv.

Gällande just Pride är det som samhället i övrigt, vilka är det som syns, ja inte är det ju tjejerna, utan de killar som har mest förhöjd självbild.Och det som visas i media har då jag svårt att identifiera mig med. Men det är nog delvis också medias skuld. Jag brukar vara ute med båten under Pride. Så jag har aldrig deltagit. Men det är ju positivt om det också visas upp vanliga gays. Men det ska ju vara roligt att titta på också. Tror inte jag gör bäst nytta för acceptansen i ett pridetåg. Spektakulära saker går ju dessutom hem hos allmogen. Samma med KTH-quarnevalen.
Tids nog har förhoppningsvis Pridetåget gjort sig självt överflödig, att det är accepterat,

Jag erkänner också att även jag gillar att visa upp vad jag gjort. Träbåtsträffen nämnde jag just för att visa övriga läsare det. Kommer sakna dig och din båt i år. Men jag tycker du prioriterar helt rätt. Som vanligt!;)

Ska ta bilder om jag ser ngt fränt!

Olle brukar ta grymma bilder! Han missar inget med sin kamera! Han brukar lägga upp några på TA och MSF.

Ser fram emot när ni spränger fördämningen till båthusbassängen! Vilken känsla det måste vara!

/Jörgen

Anonym sa...

Tack Lester. Helt enig ang kollektivets självutnämnda talespersoner.
Jag ser mig rättad, jag börjar bli mossig. Svenska kyrkan är det ju nuförtiden. Iaf formellt frikopplad från staten.
/J

Göran sa...

Jörgen, vackert och väl balanserat svar på en lång och hetsig tråd.
Stellan, fattar du vilken kompis du har i Jörgen trotts att han kunde vara lite syrak på dig.

Att som några dra upp kyrkan som ett föredöme är ett hån mot alla från hela folkslag till enskilda individer som kyrkans män av olika schatteringar gjort sig skyldiga till övergrepp på under årtusenden.

God natt!

82x112 sa...

Väldigt fint inlägg av Jörgen!
Män ligger bakom mycket av eländet i världen och bör enligt min mening skärpa till sig.

Sen tycker jag att det blir lite konstigt in emellanåt när diskussionen (här och på andra ställen) handlar om att olika minoriteter inte ska känna sig utsatta när de utpekas och ifrågasätts.
Som exempel kan jag nämna när jag var mobbad på högstadiet och ofta blev inknuffad i väggar när jag passerade några av tuffingarna. Deras försvar de ganska sällsynta gånger någon lärare ingrep var alltid "vi bara skojade". Och det gjorde de nog också, de tyckte säkert att det var jätteskoj.
Jag vill mena att det aldrig kan vara majoriteten som ska avgöra vad en minoritet upplever vara förorättande. Vi i majoriteten måste istället försöka lyssna och lära. På så vis kan man få nya intryck, utvecklas och tvingas ur sina invanda hjulspår.

Till sist: Lester och Acke, jag orkar fan inte skriva ner en redogörelse för olika samlivsformers historia och framväxten av den just nu så himla populära kärnfamiljen. Sorry men ni får i så fall leta upp det där seriealbumet jag hänvisade till ovan om ni vill veta mera. Det är som sagt baserat på forskning.
Själv undrar jag mest; om nu kärnfamiljen är så förträfflig varför måste det göras reklam för den hela jävla tiden?

Gött-är-borg sa...

Fy för fasen vilka många inlägg det var här!

Jag tycker att det är en ganska go blandning av åsikter här nu till skillnad från vissa tidigare diskussioner, det är ju fantastiskt!

Lester: kul grepp att du byter ut q:et i hbtq mot _en annan_ bokstav. Det förhöjer helt klart kvaliteten! 19 bokstäver kvar att välja på, om du inte vill återanvända nån! :D

Lester Boré sa...

82x112.
Jag skulle vilja veta var du blir utsatt för reklam för kärnfamiljen "hela jävla tiden"?
Nån ny sagobok som källa kanske?
Naturligtvis undrar jag nu vad du anser vara såpass bra med motarbetandet av kärnfamiljen och som rättfärdigar den reklamen?

Göran.
Såklart har det begåtts orätter av kyrkans företrädare bakåt i tiden, men du kan inte mena allvar med att dagens representanter för kyrkan ska hållas ansvariga för det?
Med den logiken ska ju barnen till 82x112s mobbare hållas ansvariga för det han utsattes för. - Vilken bra värld du skulle ordna med det resonemanget...

82x112 sa...

Lester:
1. Om du med "Sagobok" menar seriealbumet jag refererade till så läste du inte ordentligt. Jag redogjorde tydligt för att det innehåller gott om fotnoter och att du således kan gå vidare och läsa den akademiska forskningen det bygger på.
Serier är ju som de flesta vet inte någonting skrivet för barn utan vänder sig till en vuxen publik. Något jag utgick ifrån att även du, Lester kände till. Men kanske skulle jag förtydligat det.

Med mitt lite raljanta uttryck "reklam hela jävla tiden" menade jag att kärnfamiljen är norm och alla som inte lever i enlighet med den normen blir ifrågasatta. Något som inte bara gäller samkönade par utan även till exempel vi som väljer att inte skaffa barn pga inte sugen på det.

Din sista fråga förstår jag inte riktigt. Men om du menar varför jag "gör reklam" för andra samlevnadsformer än kärnfamiljen så tycker jag att alla ska få vara fria individer utan att tryckas in i någon i förväg uppsatt mall för hur de ska leva sina liv.
Jag växte upp i en mellanstor svensk stad i ett DDR-grått sossesverige där det minsta lilla som stack ut skulle tryckas ner och förlöjligas. Alla skulle vara precis som alla andra och målet var att bli precis som sina föräldrar i en aldrig upphörande nedåtgående spiral av tristess. Den kille som inte spelade hockey och klämde tjejer på brösten i skolkorridoren var bög och skulle ha stryk. Det enda jag visste säkert under alla mina tonår var att jag skulle därifrån.
Normer kan alltså vara väldigt tvingande för många individer. Men kanske inte alla, den som känner att kärnfamiljen är den livsstil som passar vederbörande bäst ska så klart leva så. Men låt alla vara individer och tvinga inte in någon i en kollektivistisk mall som hen inte har valt själv.

Lester Boré sa...

82x112.
Den källa du hänvisar till är fortfarande en serietidning. Den må vara späckad med fotnoter men oavsett det så har jag ingen källa. - Om jag inte köper serien vill säga, vilket aldrig skulle falla mig in med tanke på den uppfattning jag har om författaren via dennes radiomedverkan.

Det du säger ang att alla som inte faller in under normen eller väljer att leva sina liv på ett alternativt sätt blir ifrågasatta av normkollektivet är bara skitsnack.
Att bögar blir ifrågasatta pga att dom är bögar har jag aldrig hört och att människor blir nyfikna på varför man inte skaffar barn är inget konstigt och handlar inte om kränkning eller ifrågasättande.

Jag påstår inte att du gör reklam för någonting, jag påpekar ditt ensidiga ställningstagande för den eventuelle läsaren.

götteborg sa...

Lester: du brukar ju hänvisa till tvivelaktigt källkontrollerade Wikipediaartiklar?!

82x112 sa...

"Prins Charles känsla" av Liv Strömkvist brukar finnas på de flesta bibliotek.
Mycket nöje!

Lester Boré sa...

Iofs kan det ju vara så att den personliga uppfattningen om normkollektivets ondska grundas på den enskildes sociala sfär och att jag bara har haft tur som sluppit uppleva/höra hets mot oliktänkande/olikagerande på alla dom arbetsplatser jag arbetar på, och att jag begåvats med en extremt öppensinnad umgängeskrets då jag inte upplever samhället på samma sätt som t ex 82x112?

Lester Boré sa...

götteborg.
Är det så att det, enligt dig "påhittade" kulturmarxist-epitetet fortfarande gnager där inne?

Stellan sa...

Göran, visst har jag en mycket bra vän i Jörgen.
Jag försöker hålla mig med bra vänner, dom andra klarar man sig utan.
Vi brukar ha högt till tak i bekantskapskretsen.

rocket goldstar sa...

"Jag försöker hålla mig med bra vänner, dom andra klarar man sig utan" Jävligt rolig avslutning.