söndag 11 maj 2014

Sittbänkar

Nu har jag nog tillverkat dom sista mahognybitarna för den här säsongen. När limmet torkat så är det bara att fimpa pluggarna, slipa, linolja och lacka.
Inte fan hann jag med allt som jag tänkt, så det får bli lite provisoriska durkar och skit även detta år.

Nu får jag fokusera på att få dit det som behövs för att få båten i sjön.

9 kommentarer:

Lester Boré sa...

Stellan.
Det krävs tid för att producera, vilket du naturligtvis redan vet.
Min misstanke är att du, under gårdagskvällen, åsidosatte varvsarbetet och istället satt i soffan och gnuggade händerna av förtjusning inför det faktum att Europas traditionella, tråkiga inställning till män som vill vara kvinnor men ändå vill njuta av skäggets fördelar, nu har förändrats till att bli betydligt mer inkluderande.

Stellan sa...

Japp! En stor dag för mänskligheten!
Rörd till tårar satt jag med min chipsskål och hyllade liberalismen som verkligen raderat dom vedervärdiga könsroller som format det hemska samhället som folk tvingades leva i förr.

Det enda som stör mig nu är att det inte finns Hen-skolor på Åland, så mina döttrar måste tyvärr växa upp med en könsidentitet. Det kommer troligen att vara skadligt för dom.
Då kommer ju Melodifestivalen som en räddande ängel!

Olle sa...

Anomalier blir allt mindre förvånande. Jag läste för en halv evighet sedan lite beteendevetenskap och kommunikationsteori. Där fick man lära sig att skulle man väcka uppmärksamhet så är det enklaste att bryta mot vedertagna föreställningar. Kruxet var att koppla det utmanande till budskapet. Ni vet det där som arkitekter inte riktigt har förstått. Glas och betong är i deras värld utmanande men i vår värld bara vanligt och tråkigt.

Nu är ju inte underhållningsbranschen så mycket bättre så vi får nog sannolikt se massa skäggiga damer framöver.
Ska man verkligen utmana i framtiden så måste man ta i.

En tokig reklammakare fick i uppdrag att göra en annons för toalettpapper. Uppgiften kan tyckas enkel men det är svårt att marknadsföra toalettpapper. Han gjorde en bildannons men en katolsk munk som satt på en potta och läste ett erotiskt magasin samtidigt som han lekte med Petter. I en pratbubbla kunde man läsa ”Det är tur att Svenssons toapapper är drygt”. Här bröts alla tabun flagrant. Inte nog med att munkar är kyska de brukar väl inte ens skita. Alla som hade sett förslaget kom ihåg det men ingen kunde minnas vad det var annonsen skulle marknadsföra.

Det kanske är så med den skäggiga damen att alla kommer att komma ihåg henne men inte vad hon sjöng eller stod för.

Vad har nu detta med Mildrids bänkar att göra? Kan bara konstatera att det råder en sällsam harmoni mellan det nya och det gamla. Det ser ut som om trät kommer från samma stock. All heder till den som vågar vara konform i en värld av utmaningar eller det kanske är det som är utmaningen att vara vanlig och noggrann i en värld där bara det som avviker belönas.

Lester Boré sa...

Olle.
Tänkvärt. Tack.

Anonym sa...

Vackert!
Får vi se hur fördäcket blev?
/ Johan

Togga T sa...

Jag tror skäggiga damer i statsmedia har en negativ inverkan på viljan att försvara sitt land och sina medmänniskor då man känner att man inte har något gemensamt längre.

Stellan sa...

Togga T, Ja, vad ska man säga?
Lyssnade på radio idag, och det verkar som att fru Wurst är det bästa som hänt europa.

Fast, det händer väl inte så mycket bra i europa längre.

Stellan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stellan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.