söndag 22 juni 2014

I sanning en fröjdefull helg.

Efter att Mildrid kom i drickat, gick luften ur mig.
Jag har varit precis lika lat som den genomsnittlige socialdemokraten, och betett mig som om fritiden endast bör innehålla nöjen och vila.

Igår fulmekade jag och Björn L lite med träbåtskjelles Wickstöm och skrämde liv i den. Sen drack vi öl och lade i bryggan.
Idag var jag iväg med ungarna, som fick en kurs av min chef Conny i luftgevärsskytte.
Där fanns en fräsig skyttebana där man kunde skjuta på rörliga tavlor föreställandes genmanipulerade mullvadar.

Nu funderar jag på att sätta mig och slentrianläsa FI:s och Vpk:s partiprogram.

18 kommentarer:

Fixarerik sa...

Ja, nåt ska man ju pyssla med för att höja pulsen...

Fick du loss spånkorgen ur dyn ?

Frun sa...

Om spånkorgen är Mildrid så får hon ligga kvar i dyn ett tag!

Anonym sa...

Dööh, intressant?

Matias sa...

Ahaa!

Äntligen har man hittat ett behov som den jävla "domkraften" som följer med i de flesta moderna bilar kan uppfylla. Som verktyg för däckbyte är de i alla fall inte tänkta att användas, i alla fall mer än en gång...

Vet dock en som modifierade en till skärmvals och det fungerade väl ok det också vad jag förstod.

grogg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Björn sa...

Skönt att det bara var genmanipulerade smådjur o inte Obama som en äkta redneck familj... Fast en genmodifierad Reinfeldt kanske kan fungerar även på Åland?

Dasen sa...

VPK kan bli knivigt om du inte har sparat ett gammalt program. Det där med Kommunisterna lät visst inte så bra. Kanske fick någon vass PR-figur upp ögonen för hir samtliga kommunistiska länder i världen fungerat, eller så surnade man helt enkelt till när Sovjetryssarna skar ned på bidragen till partiet? Nu heter man ju i alla fall bara V och är inte alls intresserade av att förtrycka folk och införa dödsläger för oliktänkande.

Dasen sa...

VPK kan bli knivigt om du inte har sparat ett gammalt program. Det där med Kommunisterna lät visst inte så bra. Kanske fick någon vass PR-figur upp ögonen för hir samtliga kommunistiska länder i världen fungerat, eller så surnade man helt enkelt till när Sovjetryssarna skar ned på bidragen till partiet? Nu heter man ju i alla fall bara V och är inte alls intresserade av att förtrycka folk och införa dödsläger för oliktänkande.

D sa...

Oj vad det ekar!

Stellan sa...

Anonym, intressanta inlägg får man nog söka efter på annan plats än här. Den här bloggen är ju vigd för ointressanta inlägg av en ointressant skribent. Dock så kan dom leda till intressanta kommentarer, vilket ofta är fallet.
Du fick ju själv till en mycket intressant och kreativ kommentar.

Björn, riktigt så redneck lär jag aldrig bli. Jag drar gränsen vid ölburks-skjutande med stationärmotoravgasrör.

Dasen, Thomas Quick böt också namn, men han är fortfarande Thomas Quick.

BITTERPITTEN sa...

Jag har redan läst FI,V och Miljöpartiets partiprogram och konstaterat att dom är lika. Så ta nån av dom bara,så kan du lägga mer tid på Mildrid istället :)

Kotten sa...

Finns FI på Åland också eller håller du dia ajour med det gamla landets politik?

Stellan sa...

Bitterpitten kan inte vara så bitter idag, det var ju en smiley med.
Kotten, det var det gamla landet jag syftade på, men det är nåt feministparti på gång här.

o21 sa...

är det ljuddämpare på hitersta bössan.

Stellan sa...

O21, det är bara nån vikt eller nåt för att det ska se tufft ut.

Gunnar sa...

Matias skrev: "Äntligen har man hittat ett behov som den jävla "domkraften" som följer med i de flesta moderna bilar kan uppfylla."

Nähä, moderna bilar (tillverkade på 2000-talet) har allt som oftast en burk punkaspray och en undermålig 12-voltskompressor istället för reservhjul och domkraft.
Frågan är om någon använd skiten någonsin, eftersom nya bilar även brukar ha garantier och försäkringar som gör att man ringer bärgare i tid och otid. När bilarna inte är moderna längre och hamnat bland "vanligt folk" har nog punkasprayen torkat ihop för länge sedan.

grogg sa...

På moderna bilar levererar dom även däck som går att köra med, "runflat", även om det är punktering.

Dyra och tunga däck som ökar den ofjädrade vikten (moverkar alltså finessen med lätta alu-fälgar).

Som grädde på moset verkar hjullagren ta styrk, fort, ifall man kör med dessa däck med punktering. Antigen medvetet eller omedvetet ifall punkteringsavkänningen i färddatorn inte fungerar som den ska.

Matias sa...

Gunnar: Det varierar lite, men ja, det har du rätt i. Dock är det ännu ett relativt nytt fenomen i alla fall på Toyota som jag jobbar med. De flesta modellerna har fram tills i höstas kommit med domkraft även om reservhjulet bortrationaliserats för flera år sedan. Lite dålig logik att ha domkraft men inget reservhjul kan man tycka, MEN bagaget är fortsättningsvis utformat så att man faktiskt KAN ta med sig t.ex. ett av vinterhjulen om man vill och kunna förvara dett på "rätt" plats...visst finns det försäkringar och bärgare men det beror ju lite på vad man använder sitt fordon till. Den urbane hipstern mår varken bättre eller sämre av om nödutrustning finns eller inte då deras funtion är fullständigt obekant, men om man bor mera avsides, kör mycket grusväg och kanske besöker lapplands vildmark i t.ex. fiskesyfte kan det vara trevligt för det egna tidsschemat att kunna reparera själv och inte vänta 6 timmar på närmaste bärgare...;)

Ursäkta spammet...:P