onsdag 2 juli 2014

Hypoidgrisdöden!

Bilprovningen ville ju inte sätta åländska brickor på min Mercury innan jag fixat den trasiga framlyktan och dom ojämna bakbromsarna, så nu fick jag ta tag i det.

Jag gjorde ju storservice i fjol, och gjorde misstaget att fylla olja ända upp till nivåpluggen i bakaxeln. Detta resulterade givetvis i att oljan pissade ut på bromsarna.

Nu har dock nivån sjunkit, och banden är bytta.
Jävla grisjobb.

10 kommentarer:

zubbe sa...

Du som verkar ha en böjelse för biltemas bromsrengörare och öppen låga borde väl kunna kölna bort lite bakaxelolja så att skorna blir brukbara igen?

Stellan sa...

Zubbe, det där med att grilla backarna verkar vara en gammal myt från den tiden då morsan sa att man inte fick ta mera kex om man skulle bada, för då skulle man få kramp.
Jag har provat några gånger, men ett bromsband förefaller vara en outtömlig oljekälla...

zubbe sa...

Mjo, har väl också samma erfarenhet, backarna svettas lika ymnigt som en grosshandlare.
För att bli av med oljan så får man hetta upp materialet till den grad att man är osäker på funktionen efteråt.

Gunnar sa...

Man skulle uppfinna en maskin som extraherar oljan ur gamla bromsbelägg och kopplingslameller. Då kunde man värma kåken med gratisolja på vintrarna!

Jag har även en plan på att exportera ytterbackspeglar (av modernt snitt, sådana med plastkåpa) till ökenområden. Alla som tvättat en bil och försökt torka den torr vet att spegeljävlarna innehåller förbluffande stora mängder vatten, även efter att man försökt blåsa ur dem med tryckluft. Det rinner ju alltid vatten ur speglarna som sedan slabbar ner dörrarna.

Jocke sa...

Gunnar, skönt att äntligen få höra att jag inte är ensam med det problemet. Ingen annan jag har gnällt över spegelproblemt för har fattat vad jag menat.
Är ett sjujävla problem enligt mitt sett o se det!

Hasse G sa...

Vilken skön scen i kommande säsong av Bear Grylls överlevnadsäventyr. Naken i öknen hittar han ett bilvrak och kan med hjälp av vattnet i ytterbackspeglarna anlägga en flod som han kan åka flotte på reservhjulet ut i havet.

Björn sa...

Sedan värmer han sig i ökennatten med att krama ur oljan ur bromsbeläggen för att anlägga en likt Irak påtänd oljekälla för att värma sig vid...

M.k sa...

Förr i tiden så köpte man Perkloretylen på Apoteket för att tvätta bromsbackar med!

Fixarerik sa...

Bromsproblemet förstår jag till fullo.
Spegel"problemet" har jag inte märkt och kommer aldrig märka.
Det kommer för evigt förbli ett ickeproblem.

Stellan sa...

Så det var därför Mercury inte hade ytterbackspegel som standard 1951? Dom som kråsade till det med dylig extrautrustning lär ha ångrat sig bittert.