tisdag 8 juli 2014

Indiskt driftstopp

Min vän Sture ringde idag och hade fått battteritorsk på sin Indiska kvalitetsmaskin.

I brist på startkablar, ryckte jag med mig ett par isolerade kylrör i koppar och for dit.

Att vi hade alla händer upptagna av att hålla i rör, gjorde inte så mycket, då jag lyckades trycka på startknappen med stortån.

Snart spann den gamla slaggen som en katt.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Man tager vad man haver, som Cajsa Warg sa...

Anonym sa...

Vilken tävla tur att du inte jobbar som arbetare, lite bändigare med armeringsjärn.
/Klabbe

Gunnar sa...

Kreativt.
När vi stötte på en spansk trucker med batteritorsk (han hade kört dieselvärmaren några dygn på en rastplats, hade t-shirt och sandaler i februari...) lyckades vi starta lastbilen med ett järnspett och resterna av vad som en gång varit en startkabel. Med lastbilarna bara någon centimeter från varandra och batterilådorna utdragna räckte spettet precis till.

Olle sa...

Ytterligare ett uttryck för sanslös kreativitet! Undrar om det var på detta sätt Faraday upptäckte skineffekten vid ledning av höga spänningar. Fast så gammal kan den ju inte vara. Enfield India bytte namn till Royal Enfield 1994 och en del säger till och med 1999.

Har en polare som har eller kanske hade en äkta engelsk Bullet. Det är inte många som känner någon som har eller hade en äkta Royal Enfield – tror jag. Fast å andra sidan så monterades de flesta Bullets i Indien och från 1955 bara i Indien under namnet Enfield. Upprinnelsen var att det självständiga Indien behövde en pålitlig motorcykel för sin polis. Intressant att en tillverkare från den forna kolonialmakten Storbritannien fick uppdraget.

Indien blev självständigt 1947 och redan 1949 började tillverkningen av motorcyklarna i Indien. Royal Enfield i England gick i konkurs 1971 men Enfield i Indien var då ett självständigt bolag.

Föddes samma år som tillverkningen började i Indien och när jag var grabb var en Roayl Enfield en våt dröm. De flesta fick nöja sig med en Triumph T-100 Tiger, en sån där med lös växellåda, som någon tröttnat på att ständigt skruva fast. Sen kom blockmotorn och då var det inte så roligt längre. För vad går upp mot att mecka moped eller motorcykel i källaren med polarna. Plana toppen på källargolvet eller andra uppfinningsrika metoder för att få lite mera klös.

På den tiden var det ingen som snackade HD eller annat amerikanskt bysmide. Till och med ikonen Marlon Brando körde en Triumph i kultfilmen ”the Wild One” från 1953. Kolla länken

http://www.troiscouleurs.fr/wp-content/uploads/2013/07/The-Wild-One.jpg

Olle sa...

Med tanke på tidigare nämnda tinkturer så är väl frågan om det inte är mer upphetsande att se sitt hjärtas partner med en Brittisk motorcykel i bakgrunden. Det slår nästan en back öl!?

Tur att det finns träbåtar så att vi i övre tonåren fortfarande kan få utlopp för våra inte ännu uppfyllda drömmar. Nu kan man ju inte åka källartrimmad motorcykel för det gör ju varenda djävul fast den har köpts direkt av tillverkaren. Så finns det ju dom som utvecklat sin konst till fulländning och vad slutar det med?

Träbåt vad annars!

Ger mig fan på att Sture, när han inte glider på Engelskt 40-tal tillverkat i Indien på 2000-talet, drömmer om fernissad mahogny.

Frågan är om inte träbåten är lösningen på världens problem och en sällsam metod för fredsskapande åtgärder. Tänk om Putin och Obama skulle snacka kvartersågning och linolja i stället för energikriget som avlösare av det avsomnade kalla kriget. Tänk om vi kunde införa träbåten som lugnande faktor hos alla makthungrande galningar med en minst sagt utvecklad kognitiv dissonans.

Frågan är om Bandidos eller andra liknande yttringar skulle få samma genomslag med en träbåt mellan benen. Visserligen månglas det blymönja bland missbrukarna inom träbåtsvärlden men handel av andra förbjudna frukter ligger nog långt borta.

Man skulle kunna byta ut Nobels fredspris mot ”träbåtsmedaljen”. Fredspriset går ändå bara till dem som slutar ett krig man själv har startat för att sedan starta det igen. Tyvärr är den sarkasmen inte ens en sarkasm eftersom den är sann.

Fan Stellan ditt agerande har ännu en gång verkat som ett föredöme. Inte nog med att du i sanna Faradays anda utnyttjat materialbesparing vid överföring av elektroner genom att använda en ihålig ledare. Du har också förstått att när man nått sina drömmars mål med motorcykelbyggandet vid så unga år så måste man reta sinnena med andra aktiviteter. Det gäller att fokusera på annat så att kreativiteten kommer tillbaka. Egentligen är det ingen större skillnad för dem som sysslar men de stora strategierna. I ställer för att bekämpa varandra så borde man fokusera intresset på något väsentligt så att mänskligheten får utvecklas. Tråbåtar!!!

Varför inte ge Putin, Påven, Obama, Ayatolla Seyyed Ali Khamenei, Omar al-Bashir, Mahmoud Abbas, Benjamin Netanyahu och alla andra en träbåt? (Varför så många män?) - Det skulle främja världsfreden och ge dessa människor en ny horisont och utveckla deras kunskap till åtminstone normalbegåvning. Reinfeldt, Löven och Åkesson kan vi hoppa över där saknas ändå den grundläggande förutsättningen.

Träbåtar är i grunden ofarliga, snälla, och kräver omsorg. Det måste vara en bjärt kontrast till att tämja lejon eller jaga varandra för märkliga fundamentala störningar. Träbåtsfolket sitter på världsfredens gåta? Eller?

Preben sa...

Har Lester klonad sig?

Mikael Svartsjö sa...

Noterade att världsmästaren frotterar sig på förstasidan i den blåa dagstidningen!

Josef sa...

Alltså, måste dra en fin batterianekdot.
Bakfull som ett hel....te rent ut sagt, ganska så duktigt med post festum (efter Stellans ganska så dragiga avslutningsskiva i verkstaden) svinkalla vintern och en tuff pundargolf från helvetet som vi försökte startkabla igång, snacka igång och sen dra igång. Good shit.

Anonym sa...

Det kan man inte göra med vattenrör i plast!

Ollad Ayatolla

Anonym sa...

Preben du tog orden ifrån mig!......precis vad jag tänkte/Jonas.T

Stellan sa...

Äh, det är bara Olle som hittat hit.
Svartsjö, jo tidningen var fin idag!
Josef, och grannarna som kom och sa att det kommer inte hända lika mycket konstiga saker här, när Stellan flyttar...

Lester Boré sa...

Josef.
Hahaha! - Ja jävlar vilken skön syn.
En av dom mest autentiska pundarbilar jag någonsin sett.
Vansinnigt roligt!
Jag tittade förresten på Gunnars film från festen häromdagen - Leni Riefenstahls alster bleknar i skuggan av det lilla tidsdokumentet.

A.Mansén sa...

Stellan, enligt tidigare samtal idag…
http://www.orangecountychoppers.com/dragon/
Så vart det. Jag är förstummad.

Anonym sa...

Var är länken till reportaget?

Blomman LA

Lester Boré sa...

Olle.
Ditt resonemang har naturligtvis en poäng, dessutom har resonemanget som leder fram till poängen en viss charm.
Detta till trots så måste jag drista mig till att bestrida den slutsats du presenterar.

Anledningen är att de människor som, enligt min tes, kanske skulle ha mest nytta av en träbåt (förutsatt att ditt resonemang är giltigt) inte har någonting i sin närhet som talar för att dom någonsin skulle få användning för den.
Naturligtvis är jag medveten om att andemeningen i din epistel inte är att det skulle vara själva nyttjandet av flytetyget utan kanske snarare vägen dit som är målet. Trots det så är det min bergfasta övertygelse att tanken på det slutliga brukandet har en positiv inverkan på den eftersträvade och påstådda vällustkänslan.

Det lite mindre pittoreska i din omvälvande teori är att du anser att t ex. Ayatolla Seyyed Ali Khamenei och Benjamin Netanyahu med en träbåts hjälp skulle kunna utveckla "normalbegåvning" medan Lövén, Reinfelt och Åkesson inte skulle kunna uppnå denna eftersträvansvärda "normalbegåvning" - Vare sig med eller utan träbåt???

Eftersom jag är en mycket pragmatisk människa och dessutom förutsätter att du tänkt på den här saken minst lika länge som den tog att nedteckna, kan jag inte annat än att gratulera bl a. den Iranska teokratin/islamistiska diktaturen och den judiska staten vars företrädare du håller högre än de svenskar du räknar upp. - Med det sagt menar jag inte att de uppräknade svenskarna är några ljushuvuden men dom hänger sig knappast åt att, med vapenmakt, monetär överlägsenhet och totalitär boktrogenhet, hålla sitt närområde och sina meningsmotståndare i schack.
Eftersom du heller inte räknade upp Gustav Fridolin, Åsa Romson, Gudrun Schyman eller Jonas Sjöstedt så vill jag också passa på att gratulera rymden eftersom även rymdens företrädare uppenbarligen har mer att hämta hos dig än vad Åkesson, Lövén och Reinfelt har.

Som sagt ett charmigt resonemang, men när det näst sista styckets presenterades tvingade jag att samla mig en smula innan jag mäktade med att läsa det ytterligare en gång, för att sedan konstatera att allt föll på mållinjen...
Man kan som bekant inte laga en mustig höstgryta, avsluta med att lägga i lite bajs och sen hoppas på att trattkantarellerna nog ändå ska dominera smaken.

Efter att ha betänkt den flagranta jämförelsen mellan civiliserade svenskar, av vilka vissa iochförsig må ha ett söndertrasat synsätt gällande verkligheten, och bindgalna globalister samt kvinnohatande överstepräster, skulle en fekalievomering framstå som både lördagsgodis och fransk massage på samma gång.

Slutligen vill jag deklarera att jag skulle jaga lejon med kastanjetter tills helvetet frös till is innan jag ens skränkte tänderna på en timmersvans ihop med Erik Ullenhag.

Med vänlig häsning och en uppenbar risk att i affekt ha förstört partyt.

Stellan sa...

Lester, du kan aldrig förstöra ett party med dina genomtänkta resonemang.
Synd att bli påmind om att Ullenhag finns bara...

Anonym sa...

Lester tack för ett asgarv, ditt ordknullande regerar.
Skriv en bok om nutidsSverige och bli rik.

/Johnny Boy

Acke sa...

Tack Mansen, det var en fin länk. Det var ett mycket imponerande bygge som det är en ära att ha varit inblandad i. Notera alla väl genomtänkta detaljer. Särskilt imponerad är jag av dom nytänkande hullingarna som ska hålla föraren kvar på mc:n vid en krock.
Brilliant!

Åsa sa...

Ett antal citat från Åsa Romson, Almedalen:

"Dagens passiva klimatpolitik är att sätta de lata männen framför kvinnor och barn."

"Varför skall mannen som sitter ensam i sin stadsjeep gå före kvinnan som åker buss till jobbet?"

"Vi ifrågasätter varför mannen som åker på affärsresa skall få en egen flygplats inne i Stockholm, medan den kvinnliga studenten inte har någonstans att bo."

"Män släpper ut mer koldioxid än kvinnor, män äter mer kött, de åker mer bil, de flyger mer."

"Vi ifrågasätter också vad det är som säger att den svenske mannens rätt att äta kött varje dag skall gå före den sudanesiska kvinnans rätt att slippa få sin skörd förstörd av klimatförändringar."

"Man kan nästan misstänka lite grann att det hänger ihop, att om det bara sitter vita heterosexuella män vid makten, då bygger man också ett samhälle som passar bäst för vita, heterosexuella män. Och det blir så fel! För de flesta av oss, de allra flesta av oss här, vi är inte vita, medelålders heterosexuella män. Vi är människor, och det betyder att vi har lika värde. Men vi är olika på alla möjliga sätt."


"Det är de rika männen som orsakar utsläppen, och det är de allra fattigaste kvinnorna som är dem största offren. Detta är riktigt när man tittar på Sverige, när man tittar på Europa och när man tittar på världen".

Olle sa...

Lester!
Det är svårt att inte bara böja sig för dessa övertygande rader men eftersom ändå pekfingrarna har fått färg så kan jag inte underlåta att uthäva mig i ytterligare obegripligheter.

Sannolikt handlar det mer om ansatsen i resonemangen och den logik som står till buds för att föra tesen vidare. För de som inte begriper blir det som att skriva dikt i kollektiv där man ska rimma på någon annan klåpares taskiga rader. Se nu inte detta som en recension av din fantastiska språkliga begåvning utan mer som att jag uppmärksammar den bristande logik som ligger till grund för analysen av min kria. Även här uppstår en tydlig dissonans eftersom analysens bristande logik bygger på underlagets bristande logik. Här finns alltså ett lite mått av självkritik! Det blir som att låta oförståndet bli en del av den universella substansens självutveckling och det är kanske denna funktion som egentligen är bärande i resonemanget.

Det är givetvis farliga vägar efter som det implicerar tvivel i den lekamliga världen. Bland intellektuella brukar det viftas bort som ironi men det är en uppfattningsform som är få despoter förunnad. I det perspektivet så blir det sannolikt obegripligt att inte Gustav Fridolin, Åsa Romson, Gudrun Schyman, Jonas Sjöstedt eller vad de övriga nu kan heta inte omfattas av resonemanget. Romson är det kanske ännu mer ironiskt kring eftersom hon dessutom äger en djävligt stor träbåt.

Även om mitt flagranta övertramp får skyllas på bristande eftertanke så öppnar sig faktiskt några frågor som i vår civiliserade värld inte alltid är så opportuna. Här finns rysliga diskrepanser mellan uppfattningar där jämförelsen kanske mer handlar om att flytta fundamentet för våra grundläggande värderingar. Civilisation betyder stadsbyggande men frågan är vad som är civiliserat och vems uppfattning som är rådande?

I vår lilla ankdamm så kanske det mer handlar om brist på eftertanke och då avser jag givetvis inte denna konversation som ändå fås ses som höjd över allt annat slätstruket med en tydlig syftningsprioritet på ovan benämnd opponent.

Måste dock få understryka att jämförelsen med delikata fekalierecept haltar betänkligt. Just skit har visat sig vara nyckeln till framgång för en stor del av vår population som har störningar i den av stomachus omslutna bakteriefloran. Vanligtvis begynner en ohämmad tillväxt av Clostridium difficile. Resultatet blir rännskitar och allehanda otrevligheter. Läkekonstens företrädare har nu framgångsrikt hittat ett botemedel som innebär att man käkar skit från någon som inte har denna störning.

I ett mer globalt begreppsperspektiv ställer detta många av våra grundmurade uppfattningar på kant. Det är alltså nyttigt att äta skit. Ja! - inte all skit men nyttig skit. Då infinner sig frågan om vad som kan betraktas som nyttig skit och hur man kan få en enkelt tänkande människa att inmundiga något som är så tabubelagt. Varför inte en mustig höstgryta där förhoppningsvis kantarellsmaken skapar en viss lusta i tillredningen?

Olle sa...

Just vid detta tillfälle i mitt ordbajsande förstår jag din metafor och ironi. Skickligt att bädda in budskapet på detta sätt. Uppenbarligen har en stor del av mänskligheten tvingats i en massa skit med tanke på hur det beter sig. Fan att jag inte förstod det tidigare i denna värdelösa exposé over missbrukande av tangenter och ord.

Beteendevetenskapen har ju klarlagt att vi ständigt stävar efter att få våra föreställningar bekräftade vilket får oss att tveklöst äta skit bara skiten bekräftar den egna uppfattningen. Skiten behöver inte en vara spetsad med en pikant kantarellsoppa så länge den bekräftar våra föreställningar. Det är lite som det där med uppfinningarnas fader. Vi gör inte det vi behöver – vi gör det vi kan göra eller vill göra.

Det är klart att brädhögar, timmersvansar, mahognygryt, ekskopor eller andra träbåtar är bara en trivsam genväg. Varför inte angripa skiten direkt. Varför inte bara tala om för Ayatolla Seyyed Ali Khamenei och Benjamin Netanyahu och de är vilseledda av onda makter och det egentligen bara handlar om att de käkat fel skit? Ska du eller jag boka mötet.

Vad gäller lejon och Ullenhag så är vi rörande överens!

Lester Boré sa...

Olle.
Jag medger omedelbart och utan reell prestigeförlust att den digra floran av allsköns synonymer fick mig att känna både mättnad och tristess, om än med en viss estetiskt tillfredställelse. - Onekligen ett livskraftigt tecken på att det är mest effektivt att tala till bönder på bönders vis.

Kontentan av din replik är inte på något sätt uppenbar, i alla fall inte för mig som står utan eftergymnasial utbildning, men jag antar att vi är mer ense än vad som kanske framgår av korrespondensen?
Att kliva lite på sidan av den tänkta stigen är ingenting som enligt mig föranleder en publik schavottering och enligt den devisen ber jag om ursäkt för mitt något kryddstarka uttryck i min tidigare replik.

Gällande den uppsjö av tarmrelaterad information som bifogades vill jag påpeka att den goda avföring du nämner som behandlingsmetod inte är avsedd att inmundigas, den information jag delgivits pekar åt att den goda avföringen ska tillföras tarmfloran i en rektal operation för att personlig feaces ska kunna bekanta sig med sin inkallade helbrägdagörare på ett effektivt sätt.

Med det sagt anser jag saken utagerad och eventuella genmälen i frågan kommer med största sannolikhet att förbli obesvarade.

Mvh.

Olle sa...

Lester!

Nöjet är helt och hållet på min sida. Sitter ändå hemma med ett skitjobb i stället för att guppa på havet. Självklart är det så att vi skapar sammanhanget i vår egen hjärna och eftersom förståelsen av metaforen bara fungerar då man har samma sammanhang så blir onekligen syntaxen förvillande men underhållande! Ditt språk är synnerligen underhållande och borde möta en större publik.

Utbildning har inte så mycket med bildning att göra. Den yttersta intelligentian har bara lärt sig att fokusera på ett smalt område men det betyder att de i ett större sammanhang framstår som korkade. Det finns nobelpristagare som inte kan knyta sina egna skor.

Acke sa...

Jag hörde en nobelpristagare som tyckte att vi måste hitta en ny planet att bo på när vår egen slocknar.
Som om det skulle finnas människor när vår sol brunnit ut.
Fick i alla fall mig att tänka om vad det gäller nobelpristagares förståndsgåvor.

PK-coachen sa...

Ni har rätt allihop och alla är vinnare.

Förstod dock inte om det var Råmson eller Fekalietott som hade mahognyracer?

Stellan sa...

Åsa Romson är inte en särskilt rolig kvinna.
Jag tror att koldioxidutsläppen från tillverkningen av menstruationskydd och framställandet av rödvin, är det som hotar vår miljö, och dom rika heterosexuella männen värnar den.
Oklart om dom homosexuella männen gör det, men om Åsa blandar in sexualitet och även sexuell läggning i debatten vill jag också göra det.
Kvinnor och fjolliga män (oavsett läggning) konsumerar mer kläder än riktiga män, så det är deras fel att det finns barnarbete. Fristads hängselbrallor sys troligen inte av barn i Pakistan, och dom varken byts eller tvättas ofta.

Far-East Per sa...

Gunnar,
Hade han Spanske trucker'n dåligt med soppa eftersom han kört diesel-värmaren på batteri i flera dygn?
Eller har jag fattat helt fel nu?