fredag 11 juli 2014

Sett i asfalten

Den ena bilden visar tydligt att man kan känna en oerhörd yrkesstolthet av ett så enkelt jobb som att tillverka brunnslock. Enligt tillverkaren världens bästa brunnslock!

Den andra bilden visar att asfaltläggaren troligen behövde ta ut en ny skiftnyckel efter det här jobbet.

10 kommentarer:

Olle sa...

Här har någon vinnlagt sig om att orientera lockringen i enlighet med kardinalsteckens verkliga orientering och så har någon slapp djävul lagt locket fem grader fel. Vad håller på att hända med mänskligheten?

Olle sa...

När jag ändå är farten och sabbar din blogg eftersom jag av skitjobb inte få vara på sjön så kan det vara värt att botanisera lite i prepositionernas värld.

Uttrycket "best in earth" betyder direkt översatt - "bäst i jorden" Det betyder sålunda att produkten i fråga fungerar bäst vid användning i jorden och inte på jorden. Nu skulle man ju kanske kunna tro att det är någon form av medvetet trollande med begrepp för skapa sig fördelar på marknaden utan att behöva bevisa sin tes för diverse marknadsdomstolar världen över. Detta antagande kommer då på skam när man får reda på att företaget finns i Brämhult - en gudsförgäten håla som sitter fast med Borås.

I Brämhult finns det ett annat företag som massakrerar frukt och säljer som juice. För att lyckas har man anlitat en lokal reklambyrå. Tittar man på de marknadsfilosofier som ligger bakom den mosade frukten tänds ett ljus. Eller vad sägs om denna analys:

"Brämhults kundundersökningar visar att många konsumenter inte uppskattar smaken av banan. Den är för dominant. Brämhults skapade därför en ny serie smoothies helt fri från banan. Men att man tagit bort en fruktsmak är ingen spännande nyhet. Få kunder kommer bli uppspelta. Ändå måste de som övergivit Brämhults lockas tillbaka. Kommunikationen ska vara lekfull och bjuda på ett leende.”


Kan inte någon djävul vrida locket rätt så att norr pekar mot norr annars är det lätt hänt att någon överförfriskad navigatör inte uppfattar deklinationen och kryper ner hos grannens hustru och då vet man aldrig vad som händer.

Anonym sa...

Bäste Olle

Hur vet du att ringen ligger rätt? Om skuggan i nedre högra hörnet kommer från fotografen, fotoögonblicket ligger i tidsrymden för inlägget bör både lock och ring ligga fel, men av detta kan man ju bara gissa.

Bäst i jorden borde väl tämligen en brunn ligga, var ska man annars ha den?

Högaktningsfullt

Ollad Ayatolla

Josef sa...

Jag lägger locket på...

Mikael Svartsjö sa...

Köpte ett däck till en av mina moppar som var märkt "made on earth"

Dasen sa...

"Made on Eart" - det måste ge en skön känsla av trygghet att veta att det inte är ett fuldäck från någon obskyr planet i andromedagalaxen man blivit pådyvlad.

Anonym sa...

Olle, hur vet du att locket ligger 5 grader fel? Är det inte så att det ligger -5 grader alternativt 355 grader fel i förhållande till ringen?

Måste även få fråga om det är den Olle som huserar på träbåtsakuten?

Har i tysthet följt bloggen en längre tid med stort nöje. Den bjuder ofta på intressanta betraktelser och den förgylls av alla intressanta kommentarer!

Mvh,
T Hållén

Anonym sa...

Ja, den här bloggen är lockande.
Fasen också....nu slog det lock för öronen.

Mvh Locknessodjuret

Undrande sa...

Josef?

Stellan sa...

T Hållén, kul att du stiger fram ur det tysta, det blir trevligare ju fler som orkar kommentera. Det är ju det som är min behållning av detta cyberrymdsfikarum.

Visst är det samma Olle som på TBA.