lördag 19 juli 2014

Vårat tävlingsredskap

Vi gjorde en markant förbättring från förra året i rejset.
Då kom vi sist trots att vi fuskade, nu kom vi näst sist utan fusk!
Jag hamnade som rorsman, så nu har jag seglat för första gången i mitt liv.
Det var ganska kul, trots att jag var kass.

3 kommentarer:

Olle sa...

Det var som tusan Stellan!

Du går från klarhet till klarhet och samlar väsentlig bildning för ditt framtida liv. Att segla är som alla känner till nödvändigt - till skillnad från livet.

Förstår att andra förståsigpåare ser på Mildrid med lystna blickar och undrar varför deras livslånga erfarenhet inte kan skapa samma glänsande resultat. Tänk den dag när du också seglar förbi oss självutnämnda beckbyxor. Då får man kanske börja köra speedway och sluta titta på Formel 1.

Glöm dock inte Carl Edvard Smiths alltid tänkvärda råd och beskrivningar när du investerar i nästa flytetyg med segel:
Segelklar (eller så att intet fattas för att genast kunna gå ombord och segla) är i allmänhet mest ekonomiskt att köpa en båt, ty den som icke har mycken erfarenhet derom, anar icke huru mycken möda och kostnad det kräfves för att få en båt segelklar fastän alla inventarier och tillbehör finnas i förrådet.

Barn som lär sig segla i unga år har lättare att lära. Vad seglade du som barn?

Anonym sa...

Segling är förjävla rofyllt. Köpte segelbåt i våras då jag hade det på listan att lära mig segla. Blev biten direkt, att färdas på sjön ljudlöst är en fröjd för själen.
/Johan

Stellan sa...

Ha ha! Vad fint skrivet Olle!
Seglade som barn? Jag satte spelkort på ekrarna och bockade stänkan som barn, seglade gjorde jag först idag... Fast jag är ju näppeligen vuxen än.
Carl Edward Smith, verkar ha varit en vis man.

Johan, grattis! Det är ro vi behöver.