söndag 10 augusti 2014

Ångesten kommer krypande

Den bästa semestern jag upplevt under mitt liv i sus och dus, har kommit till ett slut.
Troligen kommer ingen sommar någonsin att bli lika bra som denna har varit.

Jag ska försöka att hålla eftersemesterångesten stången med alla goda minnen från den gångna sommaren, samt framstegen med båthuset, när jag går på jobb i morgon.
Det blir tuuungt...

19 kommentarer:

Fixarerik sa...

Dystert att man ska behöva jobba så ofta.

Vad har du för takvinkel ?

Acke (surrfarsa) sa...

Ääh grabben, man måste jobba. inget att ha Ågren över. Det är snart måndag kväll och då är Du igång igen.
Om det för ett ögonblick skulle komma ett stänk av saknad är det bara att frammana bilden av hur otroligt fin den där panelen av bakar kommer att bli rödmålad. För den ska väl bli röd?

Stellan sa...

Surrfarsan, bättre upp! Den blir omålad, och tids nog silvergrå.

Stellan sa...

Erik, 27 grader. Hur så?

Anonym sa...

Apropå ingenting. Jävligt kul krönika i Wheels! Hög igenkänningsfaktor.
Kom för ett tag sen hem från en stor bilträff alldeles missmodig över mina egna tankar. Har utvecklat en dålig förmåga att gå runt och reta mig på folk på bilträffar idag. "Vad är detta för jävla maskerad?!" Går jag runt och tänker. Alla dessa - Hängselbyxor, uppvikta byxor, trasiga byxor, västar, flanellskjortor, utanskjortor, halstatueringar, ansiktstatueringar,näsringar,uppvikta kepsar, nervikta kepsar, bakoframkepsar, 50-talskläder (oftast sittande i en Cadillac från 79) osv. osv.
Sen får jag syn på en schysst bil som jag ställer mig och kikar på och glömmer bort att reta mig på folk ett tag. Men efter en kvart, på väg till nästa coola bil, så kommer jag på mig själv att reta upp mig på någon mer oskyldig figur. Detta är ju helt ologiskt, varför håller jag på såhär? Folk får väl se ut hur faan dom vill. Det är ju bilarna jag gillar och vill titta på. Någon mer än jag som är såhär rubbad?

/anonym Dalmas

Didde sa...

Ja jävlar vad bra det blev med okantad gran. Vackert.
Ja vilken sommar. Synd att ni inte sökte nödhamn hos oss. Ni kan inte ha legat långt borta, norr om Ljusterö var ju nästan nordost om Ljusterö.

Gunnar sa...

Jäklans stilig panel! Jävlar!

Olle sa...

Det tål att upprepas! Så här nära paradiset har nog väldigt få varit men att kalla denna skapelse för ett båthus måste väl vara förment. Får vi tro den alltid rådande Carl Edvard Smith så skulle en sådan byggnad inte hava denna slottsliknande karaktär ty definitionen på en båt lyda:

Båt eller yacht? Det är icke lätt att alltid säga hvilkendera benämningen på en farkost är den riktigaste, men i brist på bättre definition kan man anse att bland för idrottsändamål afsedda farkoster den, som icke är större än att den kan ros af en man, kallas båt.

Detta tillsynes välmående hus är synbarligen av en helt annan karaktär och torde bland sjöfolk benämnas slottsliknande paradisbyggnad för bevarande av Petterssonbåt (SBBP).

Nu gäller det för slottsfogden på Hammarland att bevaka sitt befäl ty även byggnader med grund i land kan betecknas och avses att användas såsom farkoster på vatten plägar göras. Då får du icke förglömma att undvika den hederssed som gäller bland sjöfarare eller som sagde Carl Edvard Smith skriver:

Befäl i en båt anses enligt godt båtseglareskick den vara, som för tillfället sköter rodret, så framt denne icke tillhör aflönad besättning ombord. Men har man öfverlemnat rodret åt en inbjuden gäst ombord, så är det icke alls skick att båtegaren på något sätt lägger sig i manövern eller gifver besättningen några order derom. Är ansvaret en gång öfverlåtet åt någon af sällskapet, så få de öfrige sedan finna sig deri, äfven om han går till grund och botten med sitt förehafvande; men naturligtvis kan man på fint vis antyda lämpligheten af att byta om befälhafvare, innan det blir för sent.

Vad blir det för ytbehandling – bryggsmörja, rödtjära, järnvitriol eller slamfärg? Ska du följa slottstrenden blir det bryggsmörja invändigt och rödtjära eller järnvitriol utvändigt. Läser jag dina tankar så blir det nog linolja och fernissa?

Olle sa...

Aha!

Obehandlat! Läste inte allt. Får jag då föreslå Micobor först så att inte huset försvinner inom tio år. Det går bra med bryggsmörja också men då tar det några år till innan det blir grått. Obehandlat kommer det att spricka och röta utan undantag!

Man jag har säkert fel!?

Olle sa...

Läste dock att en obehandlad fasad i gran kan hålla 50 år eller längre. Min egen erfarenhet är dock att det rötar där locken överlappar. Låt oss se om 50 år vad som gäller!

Didde sa...

Nu kan den jä...la stormen komma. Utan att Mildrid far illa. Det måste vara en god känsla det.

Fixarerik sa...

Stellan , bara nyfiken.
Ska börja med taket till verkstan på landet om nån dag.
Blir 30gr om allt går som planerat.

Gunnar sa...

Tack för att jag får bygga garage, Stellan.
Jag använde dig och alla dina byggen som slagträ i garagebyggardebatten här hemma. Carina tyckte att det räckte med att jag byggde ett skitstort växthus till henne, men nu har hon givit med sig/givit upp.
76 kvadratmeter verkstad med lyft, 90 kvadratmeter kallgarage och cirka 50 kvadratmeter småmaskinsverkstad (mc, 4-hjuling och annat smått) och cirka 50 kvadratmeter snickeri blir det om hon inte hinner slå stopp...

Kotten sa...

Varför så få och små fönster? Är det ljusskygga förehavande som skall utföras i skjulet?

Mats sa...


Gunnar, Det finns ett uttryck för det där.

Pärlor åt svin ;-)

Frun sa...

Kotten!
5 st fönster 11X11 räcker gott o väl för den ljusskygga Mahognyn tycker vi!

Mats sa...

Fan att jag aldrig lär mig.

Skulle försöka skämta med Gunnar och ser att det i text bara ser plumpt ut.

Jag får öva på det här.

Gunnar sa...

Mats - Jag förstod dig. Och det ÄR pärlor för svin, jag hatar ju att skruva och är lika talangfull på det som Stellan är på att begripa telefoner och steka korv.
Men en bra verkstad underlättar även för en talanglös!

Stellan sa...

Gunnar, kul att man kan hjälpa.
jag brukar mest vara en referens bland folk som vill framstå i bättre dager, så detta var nåt nytt.