tisdag 12 augusti 2014

Styggelsen "Flickkalendrar"

Nu har jakten på dom kvinnokränkande kalendrarna, även kommit till Åland, efter att existerat i Sverige under många år.

Jag finner det fullkomligt otänkbart att någon läsare av den här bloggen skulle ha några tvivel om vad jag anser om detta ickeproblem.
På SE Service hade jag flera av dessa kalendrar, och för att besökande damer med att ointresse för motorcyklar skulle ha något vackert att vila ögonen på medans karl stod och pratade motorer, fanns där även en kalender med så kallade "Hunkar".

Det påstådda problemet med kalendrarna är att dom skulle vara kränkande.

För vem undrar jag?
Kvinnorna som medverkar i kalendrarna är ju föga kränkta, och de flesta älskar med största sannolikhet att stå framför kameran, och vetskapen om att fotot kommer att få beundrande blickar.

Vid ett par tillfällen har mina hojar fotograferats med kvinnlig fägring. De brudar som varit med då, var både trevliga, glada, roliga att prata med och älskade att fotograferas. Kränkta var dom då rakt inte.

Ett argument som jag fick höra idag, under en debatt med en kille med motsatt uppfattning än min egen var att kvinnorna objektifierades.

Om nu så skulle vara fallet, så ligger knappast problemet i kalendrarna, utan hos den som behandlar en annan människa som ett objekt. Gör man det, så behöver man nog hjälp, och det lär knappast göra varken från eller till om man är innehavare av en kalender med vackra kvinnor.

En tes jag har angående de kvinnor som säger sig bli kränkta är de troligen förtränger och döljer sin avundsjuka både för sig själva och andra.

Konstigt nog hör man aldrig någonting om att kalendrarna med tjusiga karlar skulle vara kränkande.
Själv har jag svårt att bli kränkt av att det finns stiligare karlfolk än mig, och tur är väl det, annars skulle jag få hållas i skogen.

Argumentet att dessa kalendrar skulle sänka unga tjejer självkänsla, ger jag inte mycket för.
Anledningen till detta är att kvinnokalendrarna är tämligen befriade från ultrasmala kvinnor.
Däremot så har dom kalendrar av lite kvalité, som jag sett haft, stora bröst, små bröst, stora stjärtar och små stjärtar.

Dom ultrasmala modellerna som figurerar i klädes och sminkreklam, samt i modemagasin, är väl dom som skulle kunna leda till ett skadligt ideal. De unga tjejerna har troligen dessutom betydligt mer visuell kontakt med dessa media, än med skabbiga verkstäder där kalendrarna hänger.

Slutligen vill jag ta med ett par textrader ur ett av Den Store Skaldens alster:

Damer utan kläder ska man inte titta på, fy skäms på sig medborgare som tittar ändå.
Det är onaturligt att se en kvinna bar, det kan man bli förstörd av, den saken är klar.

För erotikens faror bevare barnen små, som inte har en aning om hur illa det kan gå. Låt dom hoppa hage och leka militär, och skjuta på varandra med leksaksgevär. Låt barnen kriga lungt och snällt så glömma de allt sexuellt, som hotar dom från alla håll och nog är det väl tur, att vi här i landet har ordning och censur...


Kom igen nu, skjut ner mina argument.
Väck mig och berätta för mig vad det är jag har missat.
Eller är det så enkelt och illa, att när folk hört samma fabler om och om igen, så blir det en sanning?

49 kommentarer:

Anonym sa...

Nu märks det att Stellan har semestrat och laddat batterierna och är nu beredd att starta debatthösten.

Tyvärr tycker jag de e gött med kalendrar så jag har inga motargument. Men det ska bli spännande att se hur många kommentarer som följer.

Ha de
//Mathias

Anonym sa...

Min äldsta dotter , 11 år, kommenterade tjejen i kalendern .. Hon ser ju ut som mamma, fast snyggare, !
Vad svarar man på det, :)

Och debatt ämnet. Kvinnor som föraktar
Kvinnor... Är alltid poppis att lyfta upp ..

jope/ Varberg

Olle sa...

När är vi åter inne på en berömda referensramen
och då handlar det kanske inte så mycket
om klädseln eller åldern på damen.
Det blir som att läsa en bok utan första stycket
Var finns den röda tråden och syftet med uttrycksformen?
Är det en tävling mellan skönhet och tekniskt kreativitet?
Eller är det bara ett taffligt sätt att bryta mot den gängse normen?
Här lämnas betraktaren i en evig och sällsynt tveksamhet.
Är det flickan som pryder hojen eller är det hojen som pryder henne?
Vad är syftet och vad är tanken med så mycken stimulans
Är det skaparens sätt att sukta Kalle, Nisse Johan och Svenne?
För de flesta finns ändå inte en rimlig chans
att både bygga underverket och charma fröken.
Så varför inte hålla sig till en mer elementär relevans
Och pryda hojen med en back öl eller annan kröken.

Togga T sa...

Nyckelfrågan:
Är kalendern en hojkalender eller brudkalender?

Om det är hojkalender tycker jag hojen bär bilden utan parafernalia.

Det blir lite som att lägga Peckern på tallriken i Mat-Tinas kokboksupplägg.

Acke sa...

Kanske är jag för ytlig och enkel men syftet, kära Olle, är att visa nånting snyggt.
Konstigare än så är det inte.

Acke sa...

Kanske är jag för ytlig och enkel men syftet, kära Olle, är att visa nånting snyggt.
Konstigare än så är det inte.

Acke sa...

Kanske är jag för ytlig och enkel men syftet, kära Olle, är att visa nånting snyggt.
Konstigare än så är det inte.

Acke sa...

Kanske är jag för ytlig och enkel men syftet, kära Olle, är att visa nånting snyggt.
Konstigare än så är det inte.

Lester Boré sa...

Olle.
Vari syftet ligger är väl inte särskilt relevant? Sannolikt är syftet att, medelst kalendern som bete, inbringa pengar till den ena eller den andra som satsat pengar på att iordningställa kalendern. Allt som oftast är ju dessa kalendrar av reklamkaraktär...
För att reda ut din retorik skulle jag vilja ställa en motfråga av samma kaliber:
-Vad är syftet med uttrycksformen i att producera en kalender utan illustrationer, alternativt en kalender med hallon eller en ölback som inramning?
I övrigt är dina liknelser lika akademiskt tillsnurrade som vanligt. ;)

Togga.
Din tes gällande nyckelfrågan ter sig obegriplig. - Åtminstone för en lekman...
En kalender är väl till för att hålla ordning och reda på dagar och datum? Vad man väljer att pryda kalendern med känns sekundärt.
Om man följer ditt resonemang kan man således enbart illustrera kalendrar med förhållandevis autentiska bilder föreställande något som direkt kan förknippas med den aktuella månaden som kalenderbladet redovisar? - Precis på samma sätt som i fallet med kokboken, där illustrationerna speglar den rätt som beskrivs i texten.

Stellan.
Du har helt rätt i att det är en icke-fråga, det intressanta är dock att icke-frågor blir alltmer agendasättande och de livsstilskränkta får mer och mer gehör för sina marginellt förankrade verklighetsberättelser.
Har du en kalender med en halvnaken tjej i din verkstad så kan du anmälas för trakasserier/kränkning, men om du vägrar ta en kvinnlig kollega i hand pga "religiösa skäl" så klassas det, med dagens moderna mått mätt, som något helt naturligt. - Den trångsynte undrar naturligtvis var jämställdhetskrutet egentligen borde läggas...

Togga T sa...

Lester:

Kalenderns funktion är vi överens om.

Men jag gör skillnad på motivdelen.

Ett exempel:
Jag har SSRA:s kalender på väggen för jag gillar Roddar. En kalender med bilder på kattungar som leker med garnnystan och vitbrokiga hästar på grönbete som i december avslutas med en idolbild av Orup skulle aldrig hänga på en spik i min boning. Alltså är kalenderfunktion TILLSAMMANS med ett tilltalande motiv en förutsättning för en acceptabel kalender för mig.

Lester Boré sa...

Togga.
Du har en SSRA-kalender för att du gillar roddar.
En person som gillar t ex. hojar OCH tjejer skulle sannolikt uppskatta en kalender med dessa två saker närvarande...
Att lägga peckern i mat-Tinas nylagade tagine med avsikten att illustrera rätten, verkar magstarkt med tanke på antalet människor det kan finnas som gillar både marockansk mat OCH peckers.

Togga T sa...

Lester
Jo, jag gillar roddar och tjejer men inte samtidigt.
Jag menar att saker blir inte alltid bättre om man lägger till flera detaljer. Denna hoj (och andra bilar och hojar av hög klass)behöver ingen draghjälp även om fotografen ofta tror det.

Lester Boré sa...

Togga.
Jag förstår vad du menar och enligt min personliga och mycket begränsade erfarenhet blir det alltid sämre av mänsklig närvaro eftersom människan skymmer delar av hojen/bilen.
Man skulle å andra sidan kunna se den mänskliga närvaron som ett sätt att bredda marknaden - kalendern har ju ett kommersiellt syfte som måste uppfyllas.
Men som sagt, det är en icke-fråga och de eventuella kränkningar som utgörs av den typ av kalendrar som avhandlas är oundvikliga eftersom det är ett sanhällsproblem/ideologiskt problem att vissa människor känner sig kränkta av den ena detaljen efter den andra, och det har väldigt lite med den faktiska produkten att göra.
En kalender med halvnakna tjejer är, i min värld, en verkstadsgimmick och inte ett uttryck för det manliga könets överlägsenhet och den bör därför inte behandlas på ett alltför allvarsamt sätt.
Om detta ändå sker, vilket ofta händer, så har den så oväsentliga icke-frågan plötsligt kommit med på agendan och manegen är krattad för allsköns blådårar att spekulera i "könsmaktordning", patriarkala strukturer och fan vet allt.

Stellan sa...

Nu var bilden med hojen och tjejen, inte en kalenderbild, om man nu hakade upp sig på det.
Kalendrarna jag avsåg var befriade från hojar, så att det inte blev för mycket information att ta in för betraktaren.

PutsAnders sa...

Jag blev tvungen att importera flickkalender från Tyskland eftersom det inte längre gick att uppbringa här hemma. Kalendern "werkstattkultur" hängdes under andakt upp i garaget och har sedan dess skapat stor glädje i kvarteret. En gång i månaden har det ordnats garagevernissage då det under skumpaöppnande och festliga former vänds blad och en ny månadsflicka tittar fram. Eftersom jag lever i ett kvarter där folk är vanliga trivsamma människor har de här tillställningarna blivit våldsamt populära och resulterat i ett garage fyllt av familjefäder, fruar och en hel hoper ungar som stojar omkring och leker och äter kopiösa mängder chips. Såvitt jag vet har inte en endaste besökare blivit kränkt hittills...

Drusse sa...

Långt innan tryckta kalendrar kom in i bilden så avbildades väl lättklädda - avklädda kvinnor på canvas... Fast det är väl skillnad när det är konst och inte reklam, eller? Själv tycker jag det är rätt så trevligt att titta på en vacker kvinna och tror att det säkert finns en hel del kvinnor som tycker att det är läckert att dregla över gossarna i Ladies Night. Undrar om det är samma personer som förfasas över pornografi samtidigt som att det är okej med samma ämne fast på prideveckan där man kunde gå till kinkykvarteret där man kunde få sig en lektion i fisting... lite mer pk?

Stellan sa...

PutsAnders, du är ett föredömme, vilket skönt grepp!
Drusse, där sa du nåt! Ladies night. Tänk dig ett mens night, med sexiga kvinnor. Vilket ramaskri det skulle bli!
Eller ett kinky corner, där heteromän lär sig fisting. Fullständigt otänkbart(och förvisso även motbjudande).

Media har drillat oss bra. Det är inte bara i diktaturer som hjärntvätten regerar.
Det är en skrämmande tanke, väldigt skrämmande.

Anonym sa...

Vaddå hållas i skogen??
Trodde att det var en anledningen till att du flyttade till Åland.

Så de så / C-G

Preben sa...

Jag har många gångar tänkt som Drusse (och givetvis även som Stellan);men då är jag ju också en lite småbitter exildansk.

Preben sa...

Måste skriva "Werkstattkultur" på en lapp så jag inte glömmer bort det, hoppas jag inte glömmar.

Götet sa...

Nu känns det lönlöst med en feministisk vinkling här bland 19 tämligen övertygade män med siktet inställt på mediernas (vilka är dom?) "hjärntvätt", så jag går på personligt tycke och smak istället:

Nakna människor i all ära, men liksom en och annan här i tråden tycker jag det är så fruktulöst tröttsamt att man som enkel motorcykelentusiast ska behöva utstå avklädda kvinnor som förväntas öka försäljningen (och säkert gör det) av exempelvis ett luftfilter till en amerikansk motorcykel, eller nåt annat i min värld hyfsat avsexualiserat. Vill jag se på nakna människor kan jag väl för bövelen skaffa mig något renodlat fotoalster med nakna flickor eller pojkar, allt efter preferens (vilket ju också har påpekats här).

Men jag vill ändå drista mig till att nämna det trista i att vi enbart KILLAR-MÄN (som det väl ändå mest är här på tråden) ens kan med att spekulera i vem och vad och huruvida TJEJER-KVINNOR blir kränkta av (låt gå för halv-)nakenbilder på TJEJER-KVINNOR. Låt oss istället ta upp något vi själva har en referensram till, skägg, rynkig hud och motorcyklar: http://www.ranningsvallen.se/2008/bengt.jpg (jag hoppas alla känner till Gubbkalendern? http://www.ranningsvallen.se/kalender2008.html)

Stellan sa...

Götet, jag tog ju upp det motsatta, och det var ju killkalendrarna. Då jag själv är man så kan jag ju spekulera i dom, och det har jag gjort.
Jag finner inget som kan kränka mig där, och jag skulle vilja påstå att det KAN inte kränka nån annan man heller.
Ser man sig kränkt så missbrukar man ordet eller har helt missat ordets betydelse.

Det man kan känna är avund över hur dessa stiliga karlar ser ut.
Man kan även känna svartsjuka då ens egen kvinna gärna vilar ögonen på dessa perfekta kroppar. Men var i skulle kränkningen möjligen ligga?

Ett mera mänskligt sett att se på dessa fantastiska kroppar är med beundran.
Väldigt få av dessa människor ser ut som dom gör av att äta chips framför teven, dom lär nog fan ha jobbat på det.

Och om det inte vore så att människor gillade att attrahera det motsatta eller samma kön, så fanns det varken smink eller snygga underkläder. Att någon annan är snyggare än mig, är stolt över det och visar det, kan inte ses som en kränkning.
Att kalla karlar för äckliga för att dom gillar kvinnokroppar, kan nog däremot ses som en kränkning.

Att luftfilter och nakna kvinnor har få saker gemensamt kan jag hålla med om. Jag kan även förstå att det stör dig, även om det inte stör mig.

Själv börjar jag känna mig kränkt av det här värmesystemet som jag har hållt på att fylla upp i en timma nu. Dessutom var det ett backjobb som till stor del orsakats av min brist på mental kapacitet...

82x112 sa...

Som relativt trogen läsare av den här bloggen med tillhörande kommentarfäl tycker jag mig se en tendens hos dig Stellan att du återkommande påtalar din egen brist på mental kapacitet. Nu senast relaterat till ett värmesystem.
Jag skulle vilja hävda motsatsen; att du både i språkhantering och i det du skapar och konstruerar visar prov på ett påfallande kvickt intellekt. Att skriva roligt och intressant UTAN att krångla till det är en svår konst (som inte alla i kommentarfältet behärskar...). Att dina byggen håller hög klass får väl anses relativt bekräftat från fler håll än mitt.
Med det här sagt blir jag ibland förundrad när det kommer inlägg av den här typen där det är som att de senaste trettio åren av utveckling och jämställdhetsdebatt gått dig förbi.
Lite som om någon trettio år efter att lagen om barnaga skulle säga "min far skog mig varje dag och det tog jag ingen skada av".

Stellan jag tror helt enkelt att du egentligen är alldeles för skärpt för att föra den här typen av antifeministiska resonemang. Varför du fastnat i de här tankebanaorna och inte kan ta in den nya tiden vet ju inte jag, det kan bara du själv svara på.

Hur mycket jag än tycker om sidventiler, magnettändning, vinylskivor, rörförstärkare, stringhyllor, vykort, 35mm film, tjock-tv, papperstidningar och annat som härrör från det mekaniska 1900-talet så får jag tillstå att allt inte var bättre förr. Vissa saker utvecklas faktiskt till det bättre.
Ta steget in i samtiden du med Stellan. Det kommer kännas lite ovant och avigt till en början men det finns ingen anledning för en tänkande fri individ som du att grotta omkring med gamla argument från förr.

Drusse sa...

Ärligt talat, är det någon som som höjer ögonbrynen åt lättklädda brudar som skall sälja prylar i olika sammanhang längre? Man ser det i blaskor, på speedway gp i tv:n osv... Idag går det inte ta en meter på stan utan att man ser hundratals tjejer med jeansshorts som är så korta att man ser halva hugget och ur-ringningar visandes halva vårtgårdarna... Det känns som förebilder som Lady Gaga, Miley Cyrus och Brittany inspirerar mer till "objektifieringen" än vad verkstadsalmanackorna gör numera?
Så länge det finns människor som vill tjäna bigga cash så kommer man korsa alla gränser för öka flödet till skattkistan och samtidigt kommer alltid finnas massor av folk som stör sig på de som kan, gör och vill...

Stellan sa...

Jag sitter fortfarande och fyller värmesystem...
82X112, jag vill inte måla upp mig som ofelbar, därför nämner jag ofta dom gånger som jag "soppat till det". Just du känner jag mig som en idiot, och det är det jag syftar på. Tack för att du tog mig i försvar.

Jag hör dig, och tar till mig. Men frågan gällde vad det var som var kränkande med en bild på en vacker kvinna som var stolt över sin sexuallitet.
Och det har jag fortfarande inte fått svar på.
Att det är ett tidens tecken vet jag, men det räcker inte för mig.
Barnaga var sjukt och oerhört kränkande.
Att gräva en grop och hälla sin spillolja i, att låta utsläpp mynna orenat ut i vattendrag var andra saker som var helt sjuka om man ser på det med öppna ögon.

Men vissa saker som skett med samhället kan jag bara inte förstå. Om någon kan förklara på ett begripligt sätt vart felet ligger och även varför samhället accepterar halvnakna bilder på det ena könet men inte det andra, så kanske jag förstår.

I så fall erkänner jag mitt klavertramp, men jag tror inte att så. Kommer att ske.

Stellan sa...

82X112, en sak till...
jämställdhet ser jag som en självklarhet, även om vi inte nått dit ännu. Men detta har väl föga med jämställdheten att göra?

Lester Boré sa...

82x112.
Lättklädda tjejer avbildade i en kalender står inte i konflikt med ett jämställt samhälle. - Om man anser att så är fallet så har man enligt mitt sätt att se på saken, en något ofokuserad bild av problemet.
Eftersom du gillar den nya agendan och den därtill hörande "feminismen" (som för övrigt per definition är vigd åt kvinnor) så antar jag att du även uppskattar andra saker som försvårar arbetet för jämställdhet, t ex. positiv särbehandling, kvotering och lagstiftande om familjära angelägenheter?
Att göra jämförelsen mellan bilder på halvnakna tjejer och våld mot barn blir i det här fallet lite väl kryddigt.

Som vanligt är jag väl ute och cyklar i min analys men jag är faktiskt nyfiken...

Olle sa...

Får väl sluta svara på vers och bli mer konkret.
Frågor har till syfte att få svar
att bli varse det man inte vet.
Det betyder inte att man har
visat vad man står utan bara blottat tveksamhet.
Visst finns det frågeställare som i frågan framför åsikt
och visst har jag fått uttömmande och flödiga svar.
Men när nu Stellan säger ”skjut ner mina argument” ser jag det som en plikt
att vi honom på fullt och blodigt allvar tar.
Jag har väl inget emot lite naket.
Inte behöver ni försvara denna syn på saken.
Ni får väl ha vilken prydnad som helst under det egna taket
Frågan är vad som egentligen är haken?
På det stora jobbet så finns nu den litteraturen
På toaletten avsedd för manliga besökare
De som av vissa tillhör kreaturen
och samlas under riter som fullvuxna krökare
och jämställs med djuren som flitiga onanister,
fast vårt resultat blir blaskor vars papper
sammanfogas med vårt mänskliga klister
Inte ska man få spott och spe för att man var tapper
och ställde den fråga som den med annan åsikt har.
Det betyder inte att jag själv tycker så
Eller med andra åsikter till denna blogg så skamligt far
Fast skulle det vara att jag nu ensam in lilla vrå
har missuppfattat allt så giv mig då en sista chans
Googla gärna på ordet kognitiv dissonans

zubbe sa...

Den korta sanningen är att sex säljer.
Om vi inte vill ha det så, måste vi ha total jämställdhet mellan könen.
Vad jag vet så vill inte ens den mest inbitne feministen ha total jämställdhet, kvinnor vill fortsätta bli (positivt) segregerade i vissa sammanhang.

Anonym sa...

Mmmmmm.........jag bara njöt av bilden........öhhh...va....var det en motorcykel med på bilden också?
Den missade jag.

Öhhhhh.......har jag kränkt någon nu?

Mvh N Akenman

Frun sa...

Jag är ju av det kvinnliga könet och jag känner mig inte kränkt av att Stellan eller någon annan har naken kalendrar i verkstaden. Jag köper de tidningar och bildelar jag vill och behöver, vare sig de finns bilder på naken hud eller ej.
Kränkt skulle jag bli om någon tog en bild på mig och använde utan lov, men det är ju en annan sak!

Lester Boré sa...

Frun.
Jag tror och hoppas att dom allra flesta män och kvinnor resonerar precis som du.
Bra sagt iaf.

Olle sa...

http://pbs.twimg.com/media/BEixHQQCUAAcgsq.jpg:large

Varför inte införa lite kultur i debatten. Notera att vi inte talar om pre owned utan pre owed.

Nu har inte Ason Martin gjort annonsen men håll med om att en bil på bilden hade varit onödigt.

Fredrik Lindgren sa...

Varför sitter inte den bilden i din trapp istället???????

//Willy Wonka

Olle sa...

Klicka för bilden

Anonym sa...

Snygga vägglampor.

Anonym sa...

Mycket intressant diskussion må jag säga.

Jag är ju lite sen in så jag har väl inget att tillägga egentligen, som inte redan är sagt.

Förutom.
Om alla (män som kvinnor) skulle ha samma inställning som Frun, ja då skulle vi nog kunna komma nånvart.

// Tomas

Stellan sa...


Olle, en vacker bild, på min ära, men inget man väljer bil efter.
Willy, den passar bättre i verkstan, och där sitter den.

Några egentliga argument dök ju aldrig upp.
Tillsvidare står jag fast vid att människor som gillar att se på vackra människor, inte kränker någon för den sakens skull.

Gunnar sa...

Jag gjorde en kalender med juvinila medelålders mopedligister en gång i tiden.

Stellan var med på åtminstone två bilder.


Bara så ni vet.

82x112 sa...

Måste bara säga att jag tycker det är rätt roligt att du skriver ett inlägg om hur tråkigt det är att börja jobba efter semester sen direkt efter det ba: Pang! in med ett inlägg som du vet kommer smälla igång en hetsig debatt i kommentarfältet.
Right on, håll tristessen borta!

Stellan sa...

Ha ha, ja, hjärnan måste ju hållas igång vettu!

Anonym sa...

Gunnar!!!

Den kalendern var mycket upprörande, det fanns inte en enda Puch Alabama eller Tomos med i den, det har varit en vagel i ögat under en lång tid och nu river du upp gamla sår igen, fyyyyyy!!!!

En upprörd / C-G

Stellan sa...

Tomos? Lär ha genererat lika mycket brudar som Alabama...

Anonym sa...

En helt hypotetisk tankelek. Ifall ni var far till låt oss säga en snygg 19-årig tjej som i julklapp ger er nästa års reklam pin-up kalender dör dottern själv medverkar näck, skulle ni hänga upp den i garaget eller i fikarummet på jobbet? Ifall ni även fick en låda att dela ut till era bekanta att hänga upp i sina garage, skulle ni göra det?

Hur skulle ni göra ifall kompisen gav er en kalender där hans dotter poserar näck?

Killen med motsatt uppfattning

Loftish sa...

Faan Stellan, jag håller med dig! Hallelujah, undrens tid är ej förbi...

Lester Boré sa...

Killen med motsatt uppfattning.
Ditt inlägg är klart tänkvärt och poängen är given.
Men detta handlade ju om varför en del blir kränkta av dessa kalendrar.
I scenariot med dottern som var naken! så kanske man inte vill skylta med ädelstenens fysika för polarna. Mer påklätt vore dock en annan sak...
Men å andra sidan, hur många skulle stila för polarna med att den ena av ens pappor var fistfuckinstruktör på PRIDE?
-Min poäng är att vuxna gör egna val och även om släktingar, vänner och även andra, kanske inte uppskattar dessa val, så är ordet "kränkt" kanske att ta i vissa gånger.

Stellan sa...

Killen med motsatt uppfattning. Kort och koncist svar: jag hade inte satt upp den, eller delat ut den.
Dock hade jag inte sett den som kränkande;-)

Anonym sa...

Vill först tacka Stellan för att lyfta denna viktiga fråga på sin blogg, Tack! Måst väl nästan hålla med att få personer blir troligen personligen kränkta av pin-up kalendrar. Däremot är frågan så mycket komplexare än så. Att hi dra någon från att hänga upp en i sitt garage är ingen vits men däremot hör de inte hemma på arbetsplatser där kvinnor o män arbetar. Billiga reklamkalendrar som objektiviserar kvinnor som något billigt som utan eftertanke pinnas upp på första bästa spik i huvudsak i verkstadslokaler tycker jag är ett intressant fenomen, speciellt varför de för många är så viktiga??

Killen med motsatt åsikt

Lester Boré sa...

Killen med motsatt åsikt.
Den enda faktiska kränkningen här är den DU utför genom att objektifiera kvinnor! Kvinnor som i det här fallet poserar lättklädda på bild!
Du har onekligen en unken människosyn och en mycket tydlig och talande uppfattning om könsstereotyper.
Du kanske borde rannsaka dig själv? - Hycklare!

Sådärja!
Ytterligare ett kort på bordet mitt under brinnande försoningskalas.

God afton!