måndag 15 september 2014

Förberedelser för rejs

I helgen ska vi till Tampere och delta i ett Speedwayrejs. Eftersom det nu är ett tävlingsmoment inblandat, så har solocykeln bestyckats med en spoiler som borgar för höga kurvhastigheter.

Dom har tre klasser i Tampere:
Speedwayhojar.
Sidovagnar.
Och vad fan som helst bara det har två hjul.

Min ambition är att deltaga i två av klasserna, medans min vän Johnny ska vara med i den tredje klassen, om han hinner få ihop sin haschraket.

Dronten ska få en kedjestyrare, då en trolig orsak till dom ständiga kedjehaverierna verkar vara en mjuk bakram, som tillåter kedjan att klättra på tänderna emellanåt.
Det är lite tråkigt att vi fått kromsläpp på skärmfästet, tycker jag...

6 kommentarer:

martin sa...

Du hinner väl slänga ihop en kardan till Dronten på en kväll med din fart i verkstan? Det vore ju ändå rätt fett med något helt okonventionellt? Jag menar resten av Dronten är ju så original som det kan bli.. :)

Anonym sa...

Kromsläppet fixar du lätt med krom på burk från biltema.
Mvh redaktionen på Bilsport

Anonym sa...

Det svenska namnet på staden är Tammerfors.

/D sa...

Högintressanta turistfakta kring Tammerfors:
Tammerfors är belägen mellan två inlandssjöar: Näsijärvi och Pyhäjärvi. Vattnet från Näsijärvi rinner till Pyhäjärvi genom Tammerkoskiforsen. Runtomkring forsen kan man se röda tegelbyggnader, som fungerade som fabriker under industrins blomstringstid i Tammerfors. Staden är historiskt Finlands första och största industristad och därmed kallas också som "Finlands Manchester".
Enligt Taloustutkimus undersökning om mobilitet (2012) skulle en tredjedel av finländarna kunna tänka sig att flytta till Tammerfors. Med i undersökningen var 40 kommuner och ungefär 4 300 finländare svarade på undersökningen.

Fixarerik sa...

Det är väl faan att det alltid ska kollidera när det väl händer nåt kul!
Har du hittat nån slav ?
Isto ?

Spänningen stiger

Stellan sa...

Johnny får burka. Han har ju en Vm-karriär i cross, så hänga lite i ett par böjar ska han väl klara...