söndag 9 november 2014

Välljud

Satan, vilken härlig show det här var.
Gillbrant brummade med sina modellmotorer som han byggt efter historiskt intressanta förebilder.

Från tidernas begynnelse, via Miller/Offenhauser, Jap Speedway, Huskvarna V-twin, Ferraris försök med tvåcylindrig F1:motor, och allt möjligt, till Bugattis V16 och Gillbrants Outside Valve.

Sedan avslutades kalaset med motorn som vann andra världskriget, Rolls Royce Merlin!

Gissa om det lät bra i Berwaldhallen!

Episkt!

5 kommentarer:

Gunnar sa...

Är inte Bugattis smälla en W16..?

Stellan sa...

Jaaa, det är det väl ja, fel av mig.

Gunnar sa...

Sjukt trevlig show, i alla fall. Jag har sett Gillbrand ett antal gånger tidigare, men då har det varit mycket mindre lokaler. Att släpa in motorhistoria i Berwaldhallen är ett strå vassare.
Jag lyckades föra svåger-Roger bakom ljuset hela vägen till hans plats i salongen, han hade ingen aning om vad han var på väg att få uppleva tills en minut innan det började. Då berättade jag lite kort om Gillbrand.
Kul att ses! Synd att du och Mats smet ner i källaren när vi andra gick ut, annars kanske man kunde frestat med en öl. Roger och jag hann med några stycken på vägen tillbaka till tåget...

Stellan sa...

Nöjet var helt på min sida, hade gärna tagit några öl, men hade brådis till båten, var tvungen att se pickorna nära först.
jag var nära att avslöja allt för Roger, tre-fyra gånger på kinahaket. Madame Kerstin räddade mig!

Gunnar sa...

Roger är från landet (ännu mer än vad jag är, till och med) så han hade ingen aning om Madame Kerstin, eller Appelgrens Café Timmy.