onsdag 24 december 2014

Finaste klapparna

Från surrogatfarsan Acke och hans rara fru fick jag en ovärderlig halsduk.
Den var en av Ackes käraste ägodelar, men då alla gamla speedway-klubbar fanns representerade, så insåg han att den skulle glädja mig ännu mer än honom. Han har ett hjärta av guld!

Med i paketet fanns även ett handskrivet brev(som ni vet är det bästa jag vet), som förklarade att halsduken är så gammal att Acke inte ens minns när den kom i hans ägo, men femtiotal var det troligen.
Min och Ackes vänskap började förövrigt med ett handskrivet brev...
Han verkar ta rollen som surrogatfarsa på stort allvar, då han gjort mycket för att ekipera mig på sista tiden. Han bryr sig onekligen om hur grabben går klädd. Först slokhatt, sedan storväst, och nu en halsduk för att gossen med lite klenare virke inte ska dra på sig nackspärr av vinddraget på speedwayovalen.

Notera hur tuff den är, med cyklar som blir modernare, för att avslutas med en framtidsvision från 1999, då vi kommer att köra jetdrivna svävare!
Visst är väl tredje sista hojen före jetgrejen, en Porquepine?

Även Wiking XI har fått en julklapp, en gammal fin tappkran i rödgods. Notera att även denna kom med ett handskrivet brev, från min kollega Månskensfåraherden.

Tre handskrivna brev på en vecka, inte illa!

God Jul på er, Kattskallar!

9 kommentarer:

Olle sa...

Måste vara tryckt efter 1967 eftersom Solkatterna körde första året i serien 1967. Å andra sidan försvann väl Vesslorna på 50-talet. Det är möjligt att tryckaren var synsk.

Som gammal plankare på kanalplan under sent 50-tal och tidigt 60-tal tycker jag att Monarkerna skulle haft en mer framträdande placering.

God Jul och Gott Nytt År

Olle

Acke(Me262) sa...

Å andra sidan så kom Solkatterna 6:a 1951 i Div 2 West.

Stellan sa...

Solkatterna bildades 1946, började med Speedway 1951.

Olle sa...

Måste skälla på mina polare för att inte tala om nätet:
Solkatterna

Kan det vara så att denna fantastiska skapelse kan vara från det gudabenådade året 1949?

Olle sa...

Eftersom jag är en sådan där tråkig typ som måste lösa gåtor som denna så kan man ju undra om inte cirkeln kring globen är en avbildning av Hedemoraloppet 1949? Det skulle dessutom vara analogt med att det är 50 år före 1999 då världen står inför ett nytt sekel med allehanda konstiga nymodigheter som bilar utan hjul.

Får väl ge mig ut på stan för att hitta inspiration i en spontanjäst bira. Något förslag?

Stellan sa...

Geuze, är ölsorten över alla andra. Jag gick ju aldrig på krogen, men Akkurat har väl ett redigt sortiment tror jag. Ligger på Hornsgatan, mot Slussen till.

Masen sa...

Folkare, nu mera Masarna!

Anonym sa...

Folkare åkte ja enduro för tills för ett par årsen, loggan ser lika dan ut än...

Anonym sa...

Wow, och fy fan!!!
En sån där halsduk har jag bjudit på, på Tradera, men den blev redigt dyr, vilket den skall vara.
Så jävla ball!!
Vilken jävla frän julklapp alltså!!

Mvh Skogåsbon.