fredag 2 januari 2015

Lite funderingar

Vad är det som händer i mitt forna hemland egentligen?
Det brinner bilar och är upplopp i snart sagt varenda förort var och varannan helg. Det skjuts folk kors och tvärs(i mammas kvarter, idag), det kastas sten på brandmän och poliser.

Och... Demokratin har till stor del nedmonterats genom en suspekt överenskommelse.
En överenskommelse som betyder att en röst på ett högerparti, nu blev en röst på en vänsterbudget istället!
Nästa val kan en röst på vänstern mycket väl vara en röst på högerns budget...

Överenskommelsen gäller i två mandatperioder. Precis vad som krävs för en grundlagsändring.
Undrar ni också vad det är dom tänker ändra?

Som lite grädde på moset, så lyder numera Säpo under regeringen istället för under rikspolisstyrelsen.

Märker ni vad som håller på att hända, eller är det för jobbigt att ta in?

Jag oroar mig över ryssen, men det hade jag nog inte gjort om jag bott kvar i Sverige. Det finns liksom lite mer att ta av där.

Det känns inte bra det här, inte bra alls.

87 kommentarer:

Preben sa...

Fast just nu har vi en vänsterregering som regerar med en blå budget; men jag förstår din oro, lägg därtill flyktingar som hungerstrejker om de ska bo på en gammal militärförläggning utanför Östersund, de vill ju bo i Malmö, och har blivit lurade.
Där finns all anledning till oro!

Stellan sa...

Jaha, var det så det var? Lika sjukt ändå.
Lite krav ska man väl få ha som flykting;-)

Lester Boré sa...

Stellan.
Den svenska manskvinnan har fullt upp med att arrangera fackeltåg till fördel för den egna nationens upplösning och istället införa en betydligt mer spännande klanstruktur.
Att aktuella förslag på införandet av "hundfria zoner" och statssubventionerad imamutbildning kommer ifrån miljöpartistiskt ministerhåll är oroande i sig, även om det sannolikt är en mental smekning mot vad som komma skall.

Det man som innevånare i Sverige borde fråga sig är:
-Vad är det som gör att den pågående massinvandringen absolut inte får avbrytas?
(Kom inte dragandes med nåt jävla rasistdravel nu eftersom frågan är väl motiverad och inte handlar om annat än politisk vanvård av en nation och ett socialt skyddsnät)

Alla demokratiska tvivelaktigheter som sker i svensk politik nuförtiden grundas nämligen i just detta.

OM du har rätt i dina farhågor gällande den ryska björnens eventuella uppvaknande på fel sida så står Europa såklart inför ett mycket jobbigt läge och självfallet oroar detta även den europeiska parlamentsadeln, att den svenska regeringen under flera års tid ägnat sig åt vad som, enligt Wikipedias definition (dvs FN's och Sveriges egen definition) skulle kunna betraktas som folkmord, verkar tyvärr inte de europeiska federalisterna vara riktigt lika oroade över...

Återigen.
-Den här kommentaren handlar inte om invandrare, den handlar om att politiska företrädare har en agenda som inte gagnar det folk dom är valda att arbeta för.

Göte B sa...

Lester:

"att den svenska regeringen under flera års tid ägnat sig åt vad som ... skulle kunna betraktas som folkmord"

Jag känner att jag gärna skulle vilja bemöta det här på något sätt, men jag tror inte jag orkar. Om du vill skoja/provocera så är det inte särskilt roligt. Den svenska Wikipediaartikeln om Folkmord har bilder också. Titta lite på dem. Om du inte fattar så föreslår jag att du tittar på bilderna/läser den engelska artikeln.

Du är inte lite osmaklig.

BITTERPITTEN sa...

Är det inte lite skumt att alla flyktingarna på bussen utanför Östersund som vägrar kliva ur är män. Var är alla kvinnor och barn ? Ensamkommande flyktingbarn är också alltid unga män.
Det förbereds för rättegångar mot minst 50 män i Sverige som är misstänkta för folkmord i andra länder. Ca 300 svenska män som kom hit som flyktingar har stuckit för att kriga med IS.
Det känns som om det är helt fel flyktingar som kommer hit.
Det börjar bli lite obehagligt.
Har ni plats åt oss på Åland ?

Lester Boré sa...

Göte.
Att du tycker att jag är osmaklig förvånar mig inte det minsta, kommunister brukar inte gilla annat än andra kommunister.
Folkmordsparallellen må vara extremt överdriven och naturligtvis väldigt obscen i vissa ögon och visst är det medvetet mycket vasst uttryckt...
Men om du för ett ögonblick bortser från din avsky mot mig och istället funderar på vad t ex Tibet tycker om den kinesiska invandringen?
Jag vill dessutom påstå, utan att blanda in vem som egentligen har historisk rätt till området,att den judiska invandringen till Palestina fått en hel del konsekvenser genom historien.

Jag misstänker dock att du inte har några problem med den kinesiska.

För övrigt så hoppas jag att du inte är så naiv att du på riktigt tror att det enda sättet att annektera land är genom våld?
OM du nu skulle vara just så naiv så vill jag passa på att informera dig om att pengar och folkförflyttning också fungerar bra.

Men så var det ju frågan också...
Göte, vad tror du är anledningen till att migrationspolitiken har blivit det som absolut inte får förändras? Varför är den svenska statsapparaten mer solidarisk med främmande människor än med folk som är födda här? Varför är det så att kostnaderna för migration och integration inte tycks har nåt tak? - Alla andra utgiftsområden har ju det...
Jag har ingen aning om vad detta beror på men jag förutsätter att det är av stor vikt för oss eftersom nästan alla av de förtroendevalda samt all massmedia slår knut på sig själva varje dag för att vi ska fortsätta på den inslagna vägen.
Om du har information gällande detta så dela med dig till alla oss som inte förstår.

Lester Boré sa...

Stellan.
Folkmordsparallellen kan ha varit en smula överilad... Jag ber om ursäkt isf (Du får fimpa min kommentar om du vill)

Lagt kort ligger dock och huruvida ett aktivt arbete från statens sida med söndring av nationell identitet och negativ särbehandling av ursprungsbefolkningen är folkmord eller inte får tiden utvisa. Om inte annat så är det en helt annan diskussion...

Återigen. Förlåt.

Anonym sa...

Lester.Det finns ingen anledning att be om ursäkt för att man ser det uppenbara. Det som pågår är ett trix som har används i tusentals år för att krossa etniskt homogena folk,kulturer, nationer,regioner.Det kallas, Söndra och Härska.Vilka? Ja du,varför inte börja med att titta på lampskärmarna.

Stellan sa...

Jag kan tycka att folkmordsjämförelsen var överdriven och aningen osmaklig. Dock så kan jag förstå parallellen.

Jag har inte tagit bort kommentarer förr, och tänker inte göra det nu.

Men vad var det där med lampskärmar?
Jag hoppas verkligen att jag feltolkade, för annars var det extremt osmakligt.

Bitterpitten, Jo, visst är det konstigt?

Göte B sa...

Ni är ju inte kloka någon av er! Ni pratar om folkmord som om ni vore vettlösa tonåringar allihop.

Lester, red ut dina begrepp! Att blanda ihop folkmord och annektering av land är så dumt så det förslår!

Hur ledsen du än må vara över att din nationella identitet säljs ut, eller vad det nu är du känner, så är folkmordsparallellen bara helt vidrig.

Och sluta nu för bövelen att tro att jag säger detta för att jag skulle vara något slags fanatisk tibethatare och kinavän (var i hela friden kom det ifrån, Lester?). Som någon skrev tidigare så kan vi väl i alla fall FÖRSÖKA tolka varandra sakligt och hederligt här!

Och att jämföra politik man är missnöjd med och folkmord, det är INTE sakligt, det är grov vårdslöshet med så väl historia som taktkänsla och vett!

Anonym sa...

Är det lika långsökt som att kalla vanliga oroliga Svenskar för "ny-fascister" Göte? Folkmord låter blodigt, statskupp luktar krut.. Men det är vad som pågått/pågår, och nu dras allt till sin spets. På Julaftonen kanske vi kan krypa upp ur våra värn för att spela fotboll, men diskussionernas tid är förbi. Kriget är här, pass på. /nattarbetaren

Anonym sa...

Välkommen åter sen när det är inbördeskrig Göte, men då kanske vi bara ska öppna våra hjärtan istället?

Göte B sa...

Herre min je!

Ja, då möter ni mig med puffra och pickadoll vid de bohusländska klipporna, kärvänner.

Anonym sa...

Insåg själv att mitt inlägg kan tolkas som hotfullt mot Göte, men det är en mörk tid och jag skyller på brist på solljus. Det är många som vet bättre än mig men jag ser och hör vart det barkar, när upplystas åsikter går isär, vad händer då? Akademisk krigföring? (svamlar då jag egentligen ville läsa om träbåtsförädling)

82x112 sa...

Eftersom jag för ett tag sedan outade min examen i statsvetenskap så är det väl lika bra att jag sätter igång att förklara:

Decemberöverenskommelsen är en överenskommelse mellan demokratiskt valda partier som syftar till att man ska fortsätta jobba i riksdagen EXAKT som man alltid gjort. Anledningen till överenskommelsen är att SD deklarerat att man avser fälla varje regering som inte för den inandringspolitik just SD vill föra.
Att ett parti med blott 12,9% av väljarna bakom sig ska diktera villkoren för hela den ekonomiska politiken är naturligtvis absurt och därför gjorde man den här överenskommelsen. Som alltså i praktiken innebär att man fortsätter jobba precis som förut.

Självfallet framställer SD och deras propagandasiter som Avpixlat, Samtiden överenskommelsen som någonting fruktansvärt och "odemokratiskt" men vad ska man göra när ens (vikarierande) partiledare gjort bort sig och ställt sitt parti på åskådarplats för överskådlig framtid?

Anonym sa...

Det är faan så man får ont i magen när man tänker på
Åt vilket håll Sverige är på väg...
Men för oss vuxna är det inga problem! Jag undrar hur det kommer se ut för våra barn och barnbarn

Lester Boré sa...

Anonym.
Om du med lampskärmar menar det jag tror du menar så måste jag stämma in i Stellans uttalande.

Göte.
Jag förklarade i min tidigare kommentar att parallellen till folkmord är extremt tillspetsad, dessutom är den tillspetsad med vilje.
Att politiska makthavare jobbar aktivt för att avsiktligt söndra en etnisk grupp är något som de flesta skulle anse vara fel om det gällde någon annan etnisk grupp än svenskar.
Om globalisterna bestämde sig för att årligen befolka till exempel Island med hundra tusen människor, med en kulturell och religiös bakgrund som går stick o stäv med isländskt levnadssätt, så skulle det först och främst resultera i att hela det isländska samhället förändras radikalt på mycket kort tid. Alternativt så skulle Island delas in i minst två paralellsamhällen. - Ett "traditionellt" samhälle där etniska islänningar förhåller sig till sina traditioner, jämställdhetsnormer, rättsuppfattningar och moraliska värderingar. Den andra halvan kommer sannolikt till största del att fortsätta leva som tidigare, dvs enligt andra normer än dom isländska. Nästa följd av det beskrivna scenariot är att de etniska islänningarna blir i minoritet.
Ju längre tid detta pågår desto mindre blir den etniskt isländska minoriteten och till slut är den inget annat än en parentes i den isländska demografin.

Om en sån manöver utförs med vilje och om ambitionen är att decimera den etniskt isländska gruppen, vad räknas det som då?

Gällande den vårdslöshet du anser att jag hålls med kan jag inte säga annat än att dina bundsförvanter inte gör annat än agerar MYCKET vårdslöst med sanningen, ekonomin, respekten för medborgarna och den extrema stigmatiseringen av de som inte sjunger med i statsapparatens lovsång om "solidaritet" och "allas lika värde"
Att jag raljerar om folkmord och annat som kränker dig och din övertygelse om att Sverige minsann är en human och demokratisk stormakt får du leva med.
Sverige är nämligen inte ett särskilt demokratiskt land längre, det är heller inte särskilt solidariskt. - Att bli förnärmad av andra människors åsikter är en del av ett demokratiskt system. Åsiktsfrihet du vet...

Hur kan skattefinansierad massinvandring vara viktigare än t ex kortade vårdköer, vettig bostadspolitik eller bättre äldreomsorg?
Hur kan det komma sig att den enda arvsynden som finns kvar är "de vitas" omänskliga brott mot alla andra raser genom historien? - Kommunismens brott "glöms" ofta bort och arabernas brott "glöms" i princip alltid bort.
Varför kan inte rutinerade livstidspolitiker bemöta argumentation mot massinvandring med annat än obscena uttalanden om nyfascism och rasism?
Varför ljuger det mediala och politiska etablissemanget för folket såfort verkligheten inte stämmer in i dess vision om verkligheten?
Eftersom du inte delar mina åsikter om dessa frågor kan du väl svara på dom. - Om inte annat för att övertyga mig eller visa övriga läsare om att jag är helt ute och cyklar i mitt resonemang.

Frågorna är redan många och frågehögen växer medan svaren uteblir...

Den eventuella kopplingen mellan annektering av mark med hjälp av folkförflyttning och folkmord är beroende av vilken sorts ideologi som annekterar marken, om det t ex är en totalitär och hatisk ideologi från medeltiden kan det med lätthet utmynna i ett folkmord. (Exempel på detta kan du se på tv varje dag) Det kanske inte nödvändigtvis är ett våldsamt sådant men med resultatet att den ursprungliga befolkningen decimeras.

Att jag förutsatte att du var en vän av Kina och dessutom en fiende till Israel har med förutfattade meningar att göra. - Erfarenheten har lärt mig att människor som för det resonemanget du för, brukar gilla hamaz och den kinesiska politiska ideologin.
Om så inte är fallet ber jag naturligtvis om ursäkt för mitt hastiga dömande.

82x112 sa...

Vissa här i kommentarfältet verkar väldigt pigga på att utvisa de grupper som är kriminella. Eftersom sverigedemokrater är mer kriminella än invandrare antar jag att vi ska börja med dom.

Efter att ha läst Lesters senaste kommentarer om hur det enligt honom ska pågå någon form av annektering Sverige genom sofistikerat planerad massinvandring är jag en smula förbryllad.
Hur går till exempel den här planeringen till undrar jag? Orsakar man först krig svält, humana katastrofer, förföljelse av sin egen folkgrupp i sitt hemland för att kunna få privilegiet att lämna allt inklusive klusterbombade ännu ej begravda släktingar och sedan fly utan en ägodel på fickan hit till paradiset där man får den stora stora ynnesten att trampa samma jord som tankeslutanen Lester Boré?

Vidare infinner sig så klart frågan vilka andra sanningar den gode Lester tror på? Kontrollerar CIA vädret genom utsläpp från flygplan? Var månlandningen en fejk? Uppfanns AIDS av amerikanska militärläkare? Jorden styrs egentligen av reptiler från yttre rymden/Atlantis? Låg amerikanska judar bakom 911? Är jorden platt? Begick Olof Palme självmord som Lisbeth hjälpte till att mörka? Var den frisläppte Nelson Mandela en klon?

Frågorna hopar sig.

Fredrik Lindgren sa...

Vaddå, var det amerikanska judar som byggde Porschen alltså???????

82x112 sa...

* tankesultan skulle det stå inte tankeslutan.

82x112 sa...

Ha ha!
Nej Fredrik det var CIA på order från George W Bush som byggde Porschen :D

Anonym sa...

Nu hettar det till igen, och det är väl inte så konstigt?

82x112: Du har alltså examen i statsvetenskap, men du imponerar faktiskt inte på mig i alla fall.
Du nämnde 12,9%, och att inte det skulle vara tillräckligt för att göra sig hörd? Jag formulerar det inte som du, för att visa hur dumt det är. Det odemokratiska är att man utestänger alla som röstar på SD från att få nogot som helst inflytande, under två mandat perioder!!
När jag var ung, och diskuterade lite politik och inbördeskrig, så var det någon som förklarade för mig varför vi inte hade haft inbördeskrig i Sverige. Om demokratin fungerar, och du kan göra din röst hörd, så accepterar folk det, och att ens parti som man röstat på, inte vann, så är det bara att ta det.

Om man däremot gör som nu, man talar om för folk att det är ingen ide' att ni ens går och röstar, om ni röstar på "fel parti", så är det klart att det sätter demokratin i gungning.

Det där att det skulle "bara" vara 12,9 som vill minska invandringen, är ju totalt fel!! Det vet du också, om du nu skulle vara så bildad i ämnet som du påstår.
I undersökningar innan det senaste valen, så har ju SD fått ca. 30-35% mer röster i valen, än
i dessa undersökningar!!

Nu vet man ju också genom dessa undersökningar, att 57% (tror jag det var)av alliansens väljare vill ha sammarbete med SD.
Det var väl också ca. 50% av alliansens väljare, som vill minska invandringen, enl. dessa undersökningar, och då skall du veta, eftersom detta är ett så hett ämne, så vågar långt ifrån alla tala om vad dom egentligen tycker, och det borde du i så fall förstå, om du nu är så bildad i detta ämne.

Du vet också att i undersökningar nyligen inför nyvalet, så var SD uppe på 17,7%, och om du sedan lägger på 35% på det, så blir uppåt 24%.
Dessutom, så är jag, och dessutom politikerna också, helt säkra på att SD hade ökat mer än så innan nyvalet.
Att då tysta alla dessa människor, är inte enligt min åsikt demokratiskt.

Det är allt detta som är ett hot mot demokratin, att tysta en så stor del av befolkningen i landet.

Om du är så bildad i statsvetenskap, så vet du nog också, att genom att tysta en så stor del av befolkningen, så lägger man grunden för ett inbördeskrig.

Dessutom, så vet du inte vad SD ställt för krav i en förhandling, eftersom det inte skett, så då kan du inte veta hur mycket SD skulle påverkat i denna frågan. Så borde du inte utryckt dig om du är bildad, att SD skulle styra invandringspolitiken i landet, eftersom ingen vet hur en förhandling skulle slutat.

Du må vara bildad i detta, men imponerat med dina kunskaper, det har du inte gjort.

Mvh Skogåsbon

PS: Har inte kollat alla procentsatser, utan bara tagit ur mitt dåliga minne. Det saknar också betydelse, om det inte är exakt.

Wizzard sa...

Ja det är ju precis som Ronny Eriksson sade om Bosnierna, fan dom startade ett krig bara för att få en anledning att fly till Gällivate

Klicka här sa...

Jag fick verkliga vibbar av denna artikel.
Jag kom bara att tänka, vilka likheter detta är med dagens Sverige, och det som sker inom politiken just nu.
Undrar varför jag ser dessa likheter?

Mvh Skogåsbon

Anonym sa...

plåtis
Håller fullständigt med 82*112

10% av sd är idioter som förnekar en viss herre med väldigt kort mustache å knepig snelugg
90% av alla sd röstare är kriminella rasister!!!! DET ÄR KRIMINELLT ATT SÄTTA KRAV PÅ VÅRA INVANDRARE i dagens Sverige.. FYYYYY!!
En o ren människa äter gris kött å tar sig en pilsner.

En ren människa spränger sig själv med rätt av sin tro
eller dödar sin dotter för sin heder!

Dessa dårar kanske motsvara 10% av alla invandrare men svärtar ner för alla. Samma är det för SD

82x112 sa...

Skogås:
Om 57% procent av alliansens väljare vill ha samarbete med SD och 50% vill ha minskad invandring så har de ju uppenbart inte varit vidare uppmärksamma under valrörelsen och röstat på fel partier.
Oavsett det så spelar de olika siffrorna du nämner faktiskt ingen roll i den här frågan just nu. Det ENDA som spelar roll är fördelningen i parlamentet.
Där bestämmer majoriteten. Och man bildar allianser utifrån de man tycker någorlunda lika som. ALDRIG och ingenstans i världen i nutid eller historiskt har det förekommit ett parlament där partier garanterats inflytande utifrån storleksordning. I så fall skulle vi ju haft en S+M+"tredje största partiet"-regering ungefär sedan demokratin infördes i Sverige.

Vad SD ställt för krav vet jag exakt. Och det vet alla som såg deras presskonferens; de avser att rösta emot varje budget som inte driver den invandringspolitik SD förespråkar. Och därmed i rådande parlamentariska fälla varje sittande regering.
Inga konstigheter där.

Lester Boré sa...

Återigen har 82x112 en helt annan uppfattning än många statsvetare. - Denna gång om vad Decemberöverenskommelsen har för faktisk påverkan på svensk demokrati.

82x112.
Det ligger i ditt intresse att få mig att framstå som paranoid och konspiratorisk och jag antar att det är därför du sänker dig till en kommunalpolitikers nivå. - Det är ju miljöpartiets företrädare som påstår att chemtrails är på riktigt, det borde du ju veta...

Jag pratar om detta ur ett rent hypotetiskt perspektiv eftersom det ALDRIG presenteras några svar på mina funderingar gällande någon av de frågor jag ställt i tidigare kommentarer. Eftersom svaren hela tiden uteblir är ju den frågande lämnad att dra sina egna slutsatser baserade på den verklighet han eller hon lever i.

Så låt höra nu om du min gode 82x112, kan ge mig några av de svar jag så desperat eftersöker?
Om du inte kan komma med några vettiga svar så betackar jag mig för dina pekpinnar och dumförklaringar av folk som faktiskt försöker förstå vad detta egentligen handlar om.

Det verkar som om du tillhör dom som faktiskt tror på att det är en ekonomisk hållbar politik att inte investera skattekollektivets pengar i saker som gagnar nämnda kollektiv, utan istället investera dom i samvetsdövande åtgärder.
Antagligen tror du dessutom på lögnerna gällande att det bara är flyktingar som kommer hit och att det finns en utbredd strukturell rasism?

"Gratis allt åt alla" slutar alltid med "inget åt nån"

Lester Boré sa...

82x112.
Som information kan jag delge dig att jag tror att Nelson Mandela ver samma marxistiska gerillaledare när han kom ut som när han fängslades, med den skillnaden att han blivit äldre och förmodligen lite visare.

Preben sa...

Det JAG inte fattar är att alla dessa "flyktingar" är män som inte ser speciellt härjade ut i deras märkeskläder, fick de verkligen med sig dessa när de "flydde från krigets rädslor" och har de låtit kvinnor och barn vara kvar i hemlandet? Jag fattar inte heller att alla som påstår sig vara feminister också är de som är snabbast att kalla meningsmotståndarna för rasister, helt utan att tänka på att de legitimerar och försvarar kvinnoförtryck om det är flyktingar, vita heterosexuella, medelålders män ska däremot passa sig.

Anonym sa...

Arg blir man, jätte arg... Ut me skiten och dess sympatisörer tillika landsförrädare likt 82x112!
Benke, Länna

Matsan sa...

Preben.
Var inte orolig.
Kvinnor och barn och farmor och faster och resten av släkten kommer senare som anhöriginvandrare.

Preben sa...

Matsan, det är jag medveten om, tycker bara det är lite omvänd ordning.

Lester Boré sa...

Kom igen nu!
Lite nyanser och lite konkreta argument vore nog på sin plats...

Benke.
Det är såklart ok att vara förbannad men att 82x112 säger vad han tycker och luftar sina åsikter är av yttersta vikt eftersom även han åtnjuter åsiktsfrihet och skall därför känna sig trygg i en diskussion oavsett hur meningsmotståndet må se ut.

Anonym sa...

Förbannad plåtis
82*112
jaa SD ska försök fälla varje budget. tro faan det. vad har de förväntat sig.
När de andra inte svarar på tilltal och försökt fälla allt vad SD säger även om det inte handlar om invandring.

Den nuvarande regeringen är en SANDLÅDA och ett stort SKÄMT
Vuxna människor som får betalt för förnekelse och mobbing.

82x112 sa...

Hejsan på er allihop.
"Gratis åt alla" som Lester nämner har jag aldrig trott på och heller inte luftat här vad jag kan minnas. Däremot tror jag på "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov".

Jag tror även att det finns en strukturell rasism.

Därutöver vill jag även mena att det hedrar Lester att han trots hans väldokumenterade ogillande av mina åsikter fortfarande försvarar min yttrandefrihet mot den typ av påhopp som bjöds på ovan.

Björn L sa...

Fan ,bitterpitten:,du borde komma över till ön för en politisk diskussion med tillhörande brännvin!

82x112 sa...

p.s. Tycker förresten verkligen att det är ett stort problem för Miljöpartiet att de aldrig gjort upp med att de i sina led och i kommunfullmäktige har en massa proggmuppar som tror på Chemtrails, Antroposofi, Elallergi, Vaccinationskonspirationer mm mm.
Det är en av anledningarna till att jag aldrig skulle få för mig att rösta på dem.

(Nu krävde blogger att jag skulle bevisa att jag inte är en robot genom att skriva in "Isto"!)

Anonym sa...

800000 människor röstade på SD. Låt oss unna oss tankeexperimentet att hälften av dem är extremhöger men att den andra delen är helt vanliga svenskar som ser den nuvarande migrations- och integrationspolitiken som ett problem. Det blir 400000 tusen medborgare i landet Sverige.

Låt oss också anta att denna andra del av SD-rösterna genomskådar SD för vad de i alla fall historiskt stått för och dess bruna färg. Det innebär i så fall att dessa 400000 ser SD som ett problem, men migrationen som ett ännu större.

Det leder oss till det rimliga förmodandet att de 400000 bara är toppen av ett isberg, att det finns en betydligt större andel svenska medborgare som anser migrationen som ett problem men inte (ännu) har mage att lägga sin röst på SD. Toppen av ett isberg brukar vara 10 procent och om vi följer denna tankelinje leder den till att 4000000 (fyra miljoner) röstberättigade svenskar anser att den politik som idag förs är helt fel.

Jag anser som de flesta vettiga människor att vi ska hjälpa de behövande. Men ju större kollektivet ansar vi tar (tänk helst globalt men i alla fall EU) desto mindre nationell börda. Framför allt för Sverige då vi tar emot 7,7 gånger EU-snittet av asylsökande enligt UNHCR.

Sedan måste man ju fråga sig vilken typ av konflikt man flyr ifrån om man inte vill gå av bussen i Östersund för att det är för kallt.

Nils

Målar Björne sa...

Stellan nu jävlar tryckte du på rätt knapp här på bloggen ,jag måste tillstå och säga att lester bore är en klok man

Anders J sa...

Trevlig sida. Rakryggad verkar dessutom bloggaren vara.

Jag har insett att det ska ske ett mirakel för att skutan Sverige inte ska sjunka.

Angående SD har de sagt att de ska fälla den regering/opposition som har sämst migrationspolitik, men svensk media försöker som vanligt smutskasta SD. Kan rekommendera www.friatider.se som i mina ögon är objektiva.

Har själv funderingar på att flytta till Åland med familjen, undrar om det är bra där på kobben?
Jobbar som konsult så jag behöver bara ett kontorsrum. Svårare kanske det blir för frun som är svenska- och syslöjdslärare?

Lester Boré sa...

82x112.
Inte ens ett försök till svar på nån av frågorna?
Hur ska jag tolka det? - Vill du inte upplysa mig och många andra eller anser du bara att jag har så fel att du inte ens behöver svara? För det kan väl inte vara så att du inte har nåt bra svar på varför massinvandringen är så vansinnigt viktig att vi bör pruta på det sociala försäkringssystemet för att ha råd med den...

"Sverige är ett rikt land!" - Vilket skämt.

Slutligen.
Jag påstod inte att du stod för gratis allt åt alla resonemanget, bara att det resonemanget är en problematisk del i att komma till rätta med orättvisorna inom Sveriges gränser.
Du kan vara helt säker på att jag alltid kommer att kämpa för både din och min rätt att uttrycka vår åsikt i alla tänkbara forum.

82x112 sa...

Ok, Lester
Jag känner att det är så många frågor som flugit fram och tillbaka och att jag sannerligen inte svarat på alla. Av både utrymmesskäl och ork.
Eftersom du ofta återkommer till att det finns frågor du vill ha svar på av mig så föreslår jag att du skriver ner ett antal (typ 5-10 stycken) kortfattade frågor som du vill ha svar på så ska jag svara så begripligt och kortfattat jag kan (om jag kan).
Vad tror du om det?

Anonym sa...

Hur går det med båtarna Stellan?

Lester Boré sa...

82x112.
Du anar inte hur mycket jag uppskattar din diskussionsvilja. :)
Jag återkommer med något som jag hoppas blir begripligt...

Göte B sa...

Jag har försökt publicera, och faktiskt till och med sett mina inlägg publicerade, minst två gånger ikväll, men nu är de borta igen!

Jag skrev sannerligen inget som bör ha föranlett att de raderats av Stellan, utan jag misstänker helt enkelt tekniktrubbel och det förbannade Blogger!

Emellertid tar jag detta som ännu ett tecken på att jag borde låta bli för i dag...

Lester Boré sa...

82x112.
Som du förstår så begär jag inte att du ska stå till svars för de svenska makthavarnas förehavanden, men jag uppskattar ändå att höra dina svar.

-Varför är utomeuropeisk massinvandring så viktig att den blivit något av en helig ko för i princip samtliga i det politiska etablissemanget?

-Varför strävar regeringsföreträdare och andra åt att förändra Sverige från ett sekulärt land till ett land där människors religion ges mandat att styra t ex arbetsliv, bankväsende och myndighetsutövning? Positiv särbehandling pga religion tar ständigt ny mark.

-Hur kan det komma sig att den yttersta företrädaren för nationen Sverige har så bråttom att erkänna staten Palestina?

-Vad är anledningen till att Fredrik Reinfeldt, som väl måste vara en normalbegåvad människa, häver ur sig saker som att det finns mycket ledig mark i Sverige för "flyktingarna" att bosätta sig på? - Ett i det närmaste sinnesjukt uttalande som inte någon, konstigt nog, opponerar sig nämnvärt emot.

-Varför envisas makten med att åberopa vikten av att få hit arbetskraft när vi:
1. Inte har jobb så att det räcker åt dom som redan bor här?
2. Tar hit människor som oftast inte har någon framtid på den svenska arbetsmarknaden?

-Varför visar man ingen förståelse för att extrem invandring från kulturer som avviker från vår på alla plan får konsekvenser inom samtliga politikområden?

-Varför envisas man med att referera till invandrare som flyktingar?

-Varför kan man inte erkänna att den svenska skolans problem grundas i grova problem med integration som i sin tur grundas i en okontrollerad massinvandring?

-Varför finns det ingen konsekvensneutral journalistik i dagens Sverige?

-Hur kan det vara möjligt att om en etnisk svensk skriker "muslimjävel" åt en muslim så är det hets mot folkgrupp (alla vet dessutom att islam är en religion och inte en folkgrupp) medan om en arab skriker "svennehora" åt en etnisk svensk så är det att klassa som en "ordväxling" eller "dispyt"?

Det som föranleder frågorna är det maniska beteende där politiker och media mörkar, ljuger, använder tokstollar som Arnstad som informationskällor och framförallt missköter sitt uppdrag å det grövsta.

Anonym sa...

Lester, eau de vie och champis är en lyckad gemenskap...

//Philip

Anonym sa...

82x112: Jag visste redan innan, att du inte skulle kunna ge mig något vettigt svar.
Det blir så när det inte finns bra motargument.

Mvh Skogåsbon

Lester Boré sa...

Philip.
Jag litar på dig till etthundra procent, men som du förstår så måste jag ändå prova.

82x112 sa...

Där kom de, frågorna!
Svårt att svara på en del av frågorna känner jag spontant då de är av typen ledande frågor som har ett inneboende grundantagande som jag kanske inte delar. Hade väntat mig mer neutralt hållna frågor.Framför allt trodde jag frågorna skulle handla om mina politiska åsikter och inte andras.
Men ska svara så gott jag kan, ibland blir mitt svar kanske mer av ett motpåstående mot det implicita påstående du formulerat som en fråga.
På grund av en antal-tecken-begränsning hos blogger så postar jag mina svar i flera delar.

Here it goes! Ha för säkerhets skull gärna ett par stesolid för nerverna eller några nitroglycerin för hjärtat till hands vid läsningen. Eller åtminstone några stärkande centilitrar Eau de Vie.

-Varför är utomeuropeisk massinvandring så viktig att den blivit något av en helig ko för i princip samtliga i det politiska etablissemanget?

Delar inte ditt grundantagande att "Utomeuropeisk massinvandring är en helig ko". Anser heller inte att man kan tala om att det du kallar det politiska etablissemanget har en gemensam unison hållning i frågan invandring. Om inte annat för att SD numer är en del av det politiska etablissemanget. Men den springande punkten är väl huruvida man tycker det är rimligt att ta emot folk i nöd och att hjälpa även de som är födda i andra länder än en själv men som av olika anledningar inte kan bo kvar i sina hemländer.
I en globaliserad värld kommer vi framöver att se alltmer av folkförflyttnignar över jorden. Det här är en pågående process och inget som Sverige kan ställa sig utanför. I alla fall inte med mindre än att vi bygger murar i stil med Berlinmuren.
Själv brukar jag tänka att jag ska förespråka en sådan invandringspolitik som jag skulle vilja se om jag tillhörde den minst priviligierade gruppen (i skrivande stund kanske Syrien).

-Varför strävar regeringsföreträdare och andra åt att förändra Sverige från ett sekulärt land till ett land där människors religion ges mandat att styra t ex arbetsliv, bankväsende och myndighetsutövning? Positiv särbehandling pga religion tar ständigt ny mark.

Känner inte igen mig i den beskrivningen och vet inte vad du syftar på riktigt. Om jag ska gissa lite vad du menar så kan jag ju försöka svara på det (men det kan ju bli helt fel nu så strunta i det i så fall). Om du till exempel menar den gamla debatten om huruvida en Sikh kan köra T-bana i turban så kan man ju det och det spelar kanske inte så stor roll vad man har på huvudet. Kanske tänker du på olika skräckhistorier som spridits om myndighetspersoner som vägrat ta kvinnor i hand på grund av religion och liknande? Här tycker jag att det är rimligt att visa god ton och bete sig artigt. Att vara en knöl och en buffel bör inte vara okej bara för att man hänvisar till religion. Att ha ett mångkulturellt samhälle är i många avseenden nytt för oss här i vår lilla del av planeten jorden och ibland blir det fel innan vi fått till det. Ibland kan det säkert vara svårt att veta hur man ska hantera en buffel på arbetsplatsen om man själv tror att vederbörandes bufflighet beror på religion och inte på person.

82x112 sa...

del 2
-Hur kan det komma sig att den yttersta företrädaren för nationen Sverige har så bråttom att erkänna staten Palestina?

Här är mina gissningar: Sossarna har alltid haft en stark solidaritetskänsla gentemot det palestinska folket. Det här går tillbaka till åtminstone Palme men i vis mån ännu längre. Under Göran Persson skedde efterhand en kraftig svängning där Göran Persson sågs posera på bilder med kippa i Synagogor och en mängd uttalanden med starkt stöd till det judiska folket. Jag tror att den nytillträdda regeringen i sin regeringsförklaring nu tydligt ville signalera till Palestina och till hela det internationella samfundet att man avser att återgå till den tidigare socialdemokratiska linjen med omedelbar verkan.
Jag tror också att det fanns ett inslag av politisk taktik i att "ha så bråttom" då mycket av diskussionen efter regeringsförklaringen kom att handla om det här och man slapp tala om till exempel höjda skatter. Hade Borg och Reinis varit kvar i matchen hade de aldrig gått på den lätte utan styrt tillbaka debatten till, jag gissar "genom att höja skatter säger man nej till mer jobb och tillväxt och ja till ett skattefinansierat bidragssamhälle".
Utöver det tror jag att det taktiskt var ett bra sätt att uppmärksamma det internationella samfundet att nu är det ny regering uppe i Sverige.


-Vad är anledningen till att Fredrik Reinfeldt, som väl måste vara en normalbegåvad människa, häver ur sig saker som att det finns mycket ledig mark i Sverige för "flyktingarna" att bosätta sig på? - Ett i det närmaste sinnesjukt uttalande som inte någon, konstigt nog, opponerar sig nämnvärt emot.

Ingen aning (så klart)? Reinfeldts enda upplevelser av glesbygden tycks vara vad han sett genom flygplansfönstret när han flugit mellan storstäder. Eftersom det trots allt ligger en bit under hans ordinarie intellektuella nivå har jag funderat en del på om det faktum att intervjun gjordes i Danmark och av en dansk journalist eventuellt kan tala för att intervjun gjordes på fyllan?

-Varför envisas makten med att åberopa vikten av att få hit arbetskraft när vi:
1. Inte har jobb så att det räcker åt dom som redan bor här?
2. Tar hit människor som oftast inte har någon framtid på den svenska arbetsmarknaden?
Arbetslöshet är inte som man lätt kan tro något som bara blir på en viss nivå. Sverige (och övriga västvärlden) har under många år jobbat i enlighet med Milton Friedmans idé om det han kallar för "jämviktsarbetslöshet". Kort så går det ut på att man bör hålla arbetslösheten på en viss nivå (hos oss ca 10%) för att företagen ska få billig arbetskraft vilket håller inflationen nere. Det här är komplexa resonemang som jag inte kan göra full rättvisa inom ramen för det här inlägget. Men alltså:
1. Huruvida man har jobb åt de som bor i ett land eller inte beror alltså på om man prioriterar det arbetande folket eller kapitalisterna.
2. Vanligtvis brukar man ju mena att uppehållstillstånd baseras på skyddsbehov och inte olika specifika yrkeskompetenser.

82x112 sa...

del 3
-Varför visar man ingen förståelse för att extrem invandring från kulturer som avviker från vår på alla plan får konsekvenser inom samtliga politikområden?

För många implicita påståenden och försanthållanden för att det över huvudtaget ska gå att besvara den frågan. Är väl egentligen ingen fråga va?


-Varför envisas man med att referera till invandrare som flyktingar?

Jaså gör man?


-Varför kan man inte erkänna att den svenska skolans problem grundas i grova problem med integration som i sin tur grundas i en okontrollerad massinvandring?

För att det inte förhåller sig på det viset. Om du vill få dig en ungefärlig bild av min syn på dem svenska skolans problem kan du slå upp några centilitrar Eau de Vie och läsa den här texten http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/darfor-tror-skolforskare-inte-langre-pa-disciplin/


-Varför finns det ingen konsekvensneutral journalistik i dagens Sverige?

Oklart vad du menar med uttrycket "konsekvensneutral journalistik" men på det hela taget så har Sverige enligt min mening en professionell journalistkår som utbildas på oberoende skolor och som genom starka oberoende fackförbund ganska bra lyckats stå emot ägarintressen. För den delen har vi väldigt lite av politiskt ägande av press med internationella mått mätt.


-Hur kan det vara möjligt att om en etnisk svensk skriker "muslimjävel" åt en muslim så är det hets mot folkgrupp (alla vet dessutom att islam är en religion och inte en folkgrupp) medan om en arab skriker "svennehora" åt en etnisk svensk så är det att klassa som en "ordväxling" eller "dispyt"?

Hörsägen. Omöjligt för mig att svara på.


Det som föranleder frågorna är det maniska beteende där politiker och media mörkar, ljuger, använder tokstollar som Arnstad som informationskällor och framförallt missköter sitt uppdrag å det grövsta.

Det här är väl kanske inte en av dina frågor men jag kommenterar det i alla fall.
Den syn på politik och media som du ger uttryck för här ekar i mina öron starkt av den bild av journalistik som Mats Dagerlind brukar förfäkta. Han torgför gärna en bild av hur den svenska journalistkåren förtiger verkliga förhållanden och hur man fungerar i det närmaste som ett slutet hemligt ordensällskap. Problemet är bara att han inte vet ett skvatt om journalistik, han har aldrig varit i närheten av en redaktion (men ändå vet han allt om vad som pågår där!). Han driver en propagandasajt vars enda syfte är att stödja SD, att framställa deras politik i så god dager som möjligt.

Att det under en längre tid pågått en smutskastningskampanj från hatsajter för att man ogillar en viss journalists hållning är inte någon anledning att upphöja det till en sanning att Arnstad är en tokstolle. Man må ogilla hans måhända ganska radikala slutsatser men att förtala honom och kalla honom för olika öknamn visar blott på att man inte kan bemöta honom i sak.

Anonym sa...

Jag ser fram mot att få se svar på Lesters frågor då många av mina frågor/funderingar är skrämmande lika...
/ZXN

Anonym sa...

Ser nu att mitt inlägg kom in några minuter för sent...
/ZXN

82x112 sa...

Så där har du mina svar. Jag har svarat så uppriktigt och tydligt jag kunnat och hoppas att det ger dig en något klarare bild av hur jag resonerar.


Vill till sist tillägga att jag slarvade med en formulering här "Under Göran Persson skedde efterhand en kraftig svängning där Göran Persson sågs posera på bilder med kippa i Synagogor och en mängd uttalanden med starkt stöd till det judiska folket."
-Det ska självfallet stå "det ISRAELISKA folket" och inte det judiska.

Lester Boré sa...

82x112.
Ojojoj... Jag måste lägga mig ned. - Jag återkommer under morgondagen.

82x112 sa...

Kom inte och säg att jag inte varnade dig i alla fall... :D

Anonym sa...

82x112: Ja du, lev du på din klippa i Bohuslän, utan invandringsproblem, det måste vara grymt skönt.

Visst är det väl spännande att läsa i tidningarna om alla upplopp, skottlossningar, bilbränder, rån, våldtäkter mm, och om någon opponerar sig mot dessa spännande händelser, som du så gärna vill läsa om i tidningarna, så skriker du bara att: -Du är rasist!!

Nä, sådana spännande händelser vill du väl inte att man skall ta ifrån dig, eller hur?? Hur skulle livet på en klippa i Bohuslän te sig då??

Visst spelar det roll vad väljarna tycker, för partierna skall företräda sina väljare!!
Jag kan inte förstå hur du kan bortse från det, om det nu är demokrati vi skall ha i Sverige.

Vet du vad, jag tror inte ett dugg på din påstådda utbildning i statsvetenskap. Men visst, okej då, det kan ju faktiskt vara så, för någon måste ju vara sämst i klassen också!!

Mvh Skogåsbon

82x112 sa...

God morgon på dig Skogåsbon.
Partierna ska driva den politik de tror på, sedan röstar väljarna på det parti som de tycker mest liknar deras egna åsikter. Under mandatperioden företräder partiet de väljare som röstat på dem, om väljarna blir besvikna på sina representanter kan de sedan vid nästa val rösta på något annat parti.
Ett politiskt parti har alltså inga förpliktelser att företräda väljare som inte röstat på partiet. Ej heller har man förpliktelser att driva någon annan politik än den man under valrörelsen utgett sig för att företräda.
Det vet till och med den som är sämst i klassen.

För formalitetens skull ska nämnas att jag sedan några månader lämnat min närförort i gbg och numer bor i en förort till sthlm (där jag är i klar etnisk minoritet).

Stellan sa...

Jag kan bara flika in att även om man inte har någon form av fördom andra kulturer, så kan man väl inte undgå att se att det håller på att gå åt helvete?
Att blanda ihop det med rasism är enligt min ringa mening, enbart dumheter.
Att skuldbelägga och sätta en oförtjänt etikett på människor som inser det uppenbara, och oroar sig för sina barn, är mycket lågt och helt oacceptabelt.
Göte, är det någon som jag anser vara galen, så är det dom som tror att det här försöket kommer att falla väl ut. Sett på ett längre perspektiv, så kommer nog detta att leda till mera lidande för människan, än vad som skett om man satsat sina humanitära insatser på ett annat kort. Man kan inte rädda alla...

Preben sa...

Jag tror det är för att våra politiker är rädda att för att, om sanningen kommer fram, vill politikerföraktet nå oanade höjder, har man själv satt rasiststämpeln i pannan på alla kritiker, kan man ju inte säga att det inte fungerar, och då kör man på i gamla spåret.

BiG sa...

Jag är en trogen följare av Stellans arbete och hans blogg. Dina hojar är gudomliga och dina båtar minst sagt trevliga. Men det som gett mig mest nöje är att få läsa dina åsikter då du är ganska befriad från att begränsa dom med det politiskt korrekta.
Och nu känner jag att jag ska ge mina åsikter på det aktuella ämnet.
Jag anser att vi måste slå fast ett par saker först, för att komma rätt i denna diskussion, nämligen:

1: Dessa flyktingar/invandrare är precis som alla andra människor, rent generellt varken bättre eller sämre än vi. (Ursäkta uttrycket "vi", men jag hoppas ni förstår vad jag menar?) Problemet är Sveriges invandringspolitik som gör att de människor som kommer hit skall behöva vänta åratal på besked om dom kan stanna, och under denna tid utan större möjlighet till egen försörjning. När/om besked från det nu hårt pressade Migrationsverket kommer om att dom får stanna så skall dom slå sig in på en arbetsmarknad som redan är extremt tuff. Och under en stor del av denna tid sitter dom overksamma och hopträngda på förläggningar vilket, enligt min åsikt, skapar problem med brottslighet och annat elände. Och nu innan någon börjar skrika rasist åt mig skall jag klargöra att jag är övertygad att situationen skulle bli i princip densamma oavsett vilken folkgrupp man skulle hantera som så. Även för oss svenskar som är födda och uppväxta här.

2: Det finns inte oändligt med pengar i Sverige oavsett hur rika vi är jämfört med många andra länder! Uttalandet "Kostnaden är oväsentlig" som fälldes av Gudrun Schyman under en TV debatt och skrämmer skiten ur mig. Det visar på det totala föraktet för var pengar kommer ifrån. Pengar ramlar inte ner från himlen till de flesta människor utan kommer av, mer eller mindre, hårt arbete. Något som de flesta politiker idag verkar ha glömt.

Om man accepterar de två sakerna som jag skrev kommer då per automatik en viktig fråga:
Hur mycket har vi råd med?
Observera att jag inte skriver "Har vi råd med flyktingar/invandrare" och det av den enkla anledningen att jag anser vi måste hjälpa varandra efter bästa förmåga.
Men var går gränsen? Finns det överhuvudtaget någon gräns? Eller kan man säga en siffra, t.ex. 5 flyktingar eller 800.000 flyktingar per år?
Det som skrämmer mig här är att om man ställer frågan blir man omedelbart stämplad som rasist.

Min personliga åsikt i frågan är att vi måste ta hand om alla som bor i Sverige på bästa sätt, oavsett härkomst. Men gör vi det bättre genom att fortsätta ta emot ett stort antal nya utan att hjälpa de som redan kommit, eller att bromsa och lägga en del av resurserna på att lösa den nuvarande situationen innan den är utom kontroll?
Jag skiter i vilken politisk åsikt man har även om jag naturligtvis har en sådan, utan jag tycker att i de festa frågor räcker det med sunt förnuft och medkänsla för andra människor för att komma till rätt beslut. Vissa beslut kan ses som hårda men på sikt vara det mest vettiga och humana bara man vågar ta dom.

Fredrik Lindgren sa...

Det var faktiskt precis det som SD sa på presskonferensen när dom skulle rösta ner budgeten. Men detta verkar ha försvunnit i Smutskastningsdebatten

Fixarerik sa...

Det verkar finnas en hel del åsikter här men det man kan lita på är ju att eau de vie och champis är en lyckad gemenskap.

Fixarerik sa...

Det verkar finnas en hel del åsikter här men det man kan lita på är ju att eau de vie och champis är en lyckad gemenskap.

Fredrik Lindgren sa...

Ett tips till 82x112 och er andra, är att läsa Anna Dahlbergs Ledare i Expressen-De 8 största utmaningarna 2015.
Tycker själv att detta var ett av det mest sunda som lagts till hela debatten som förts på sistone. Håller själv inte med om allt, men många frågor berörs iallafall och det känns ju befriande....

82x112 sa...

Tack för tips Fredrik!
Håller på ett ungefär med henne om att det där är några av de stora politiska utmaningarna just nu. Däremot delar jag inte hennes uppfattning om lösningar. Hur hon går in i det nyliberala defaultläget att avreglera till varje pris.
Att avreglering av hyresmarknaden och låglönejobb på något vis skulle lösa integrationsproblem tror inte jag på.
Ej heller att lösa de höga sjukskrivningstalen genom att minska antalet läkare med rätt att sjukskriva. Liksom vad menar hon? Att alla landets arbetare med slitna värkande kroppar och/eller utmattade psyken i själva verket gå omkring och fejkar?

Fredrik Lindgren sa...

Man ska inte hålla med om allt i politik anser jag, jag håller heller inte med henne i allt, men jag tycker att hon ser det övergripande problemen i samhället över lag, det är det inte alla som gör, dom nonchalerar det, det måste finnas olika lösningar och viljor, men det ska aldrig gå ut på att bara klanka ner på att den andra har fel och utöva Härskartekniker typ ni har fel för jag vet bättre för att jag har läst mer än du, eller använder Fachist, rasist, eller kommunist orden för att slippa prata om problem och bara hoppas dom försvinner, för det gör dom inte..

Stellan sa...

82X112,5
Det där är ingen lätt nöt att knäcka…
Väldigt många fejar sin sjukdom, och lever gott på sjukpengar och lite svartjobb.
Dessa människor får mig att vilja spy.
Men det är inte lätt att klämma åt dom.
Den förra regeringen lyckades troligen ganska hyfsat med det, men många sjuka kom ju i kläm.

Min Mamma kraschade helt för tio år sedan
Försäkringskassan skickade iväg henne på nån jävla utredning i Nynäshamn, under ett par dagar.

Dom bedömde hennes arbetsförmåga som noll, mest på grund av narkolepsin(kom ett tag efter svininfluensevaccinet), men även fibromylergi och kol. Hon somnar hela tiden, till och med mitt i en mening då man pratar…
Men försäkringskassans läkare nekade sjukpenning ändå! Trots att det var dom som skickade henne på den satans utredningen!
Hon fick samma utslag från flera läkare sen, men det hjälpte inte.
Givetvis får man inte tala med försäkringskassans läkare, då denne är hemlig.
Hon har jobbat dag och natt och flitigt, och har lika hög arbetsmoral som mig.
Men Sverige har inte råd med henne nu när hon är sjuk.
Sverige prioriterar annat!

Preben sa...

Nej,är man vit och inte kan jobba, är man totalt värdelös i dagens samhälle. Så är det, och inget av våra riksdagspartier tänker annorlunda, det där med solidaritet och allas lika värde, är inget annat än vackra ord som saknar mening.

Anonym sa...

Fixar Erik, de mesta i groggvirkesväg får lägga sig mot champis faktiskt..

//Philip

Lester Boré sa...

82x112.
Jag låter mig roas av din inledning... Varför i allsin dar förväntade du dig neutralt hållna frågor?! - Jag trodde du kände mig bättre vid det här laget? ;)

Du anser alltså INTE att det politiska etablissemanget har en enad uppfattning om massinvandringens absoluta nödvändighet?!
SD är absolut inte en del av det politiska etablissemanget och du gör dig själv till åtlöje genom att påstå det. Hela det nuvarande politiska klimatet vittnar ju om sju partier som hellre låter gemene man uppfatta dom som psykfall än att dom går SD till mötes där det råder konsensus i sakfrågan.

Vidare landar du i att "den springande punkten är väl huruvida man tycker det är rimligt att ta emot folk i nöd"
Du kan inte ha mer fel.
Det handlar inte ett dugg om "huruvida man tycker det är rimligt..." Det handlar om hur stora belopp man kan avsätta utan att den redan hårt beskattade arbetarens rättmätiga välfärd slits sönder.
Att hjälpa folk är nödvändigt och hedervärt men det kan inte ske på vilka premisser som helst. Stat och kommun finansieras som du vet av inbetalda skatter, dessa skatter har människor arbetat hårt för att betala in i avsikt att deras barn ska få en bra skolgång, att de gamla ska få bra vård och en värdig ålderdom, att infrastrukturen skall hållas i gott skick osv osv.
Om de statliga medlen inte räcker till att finansiera allt så måste man prioritera, att prioritera skattefinansierad massinvandring före de utgiftsområden som gagnar skattebetalande medborgare är grovt missriktad solidaritet och tillika oförståelse för vilka människor man faktiskt är vald att företräda. - Om nu svenne banan fattar det eller inte spelar ingen roll eftersom det är principiellt fel
.
Man skulle kunna göra en liknelse med din egna familj och ditt egna boende:
Vi ponerar att du och din eventuella fru har två barn och bor i en fyrarumslägenhet. Er sammanlagda månadsinkomst är 35000:- efter skatt och ni har fasta utgifter på 30000:- i månaden, varav skolavgift och sjukförsäkring år 5000:- respektive 5000:-.
En dag frågar en utomstående person om ni kan försörja denne och låta den bo hos er? - Ni tackar ja och kostnaden för detta är 5000:-.
Således är er totala inkomst nu lika stor som de totala utgifterna.
En vacker dag frågar ytterligare en person om ni kan försörja denne och låta den bo hos er?
Vad gör ni?
-Fimpar ni skolavgiften och låter ungarna lära sig själva bäst dom kan?
-Fimpar ni sjukförsäkringen och hoppas på det bästa?
-Bestämmer ni er för att ni är en rik familj och lånar 5000:- varje månad så länge det går?
-Berättar ni för den frågande att ni faktiskt inte kan ta emot den?

Det sista alternativ kan du tyvärr inte välja eftersom det alternativet är vigt åt folk som inte tycker att alla är lika mycket värda.

Att människor flyttar från mellanöstern eller afrika till Sverige för att dom inte vill bo kvar betyder inte att svenska skattebetalare har nåt slags försörjningsansvar för dessa. Om dom till råga på allt redan är bosatta i något annat EU-land blir det hela än mer ologiskt.
Att ha reella skyddsbehov har ingenting med personlig utveckling att göra...

Som avslutning på ditt första svar börjar du svamla om en pågående globalisering med folkförflyttningar som vi inte kan förhindra. - Vad fan har det med skattefinansierad massinvandring att göra?!

Lester Boré sa...

82x112.
Då tar vi nästa svar, nummer två alltså...

Du "känner inte igen" dig i min beskrivning av "avsekulariseringen" av Sverige.
Jag tror att du förstod mig helt rätt och tyvärr kan jag inte säga annat än att du måste vara en av de mest naiva människor jag någonsin stött på. Du hävdar, som alla andra i ditt lag, att problemet är att "svenskar" inte kan anpassa sig till mångkulturen på ett bra sätt.
Varför i helvete ska det svenska "sekulära" samhället anpassa sig till folk som hävdar att dom inte kan ta vissa människor i hand, eller att dom ska ha rätt att arbeta med heltäckande klädsel i yrken som bygger på stor social kontakt, därför att det vore mot deras religion att göra som vi i Sverige gör?
Du undviker frågan och hänvisar till problemet som om det vore nåt slags "allmänproblem" som utgörs av vem som helst som råkar vara ouppfostrad...
Det är naturligtvis inte enskilda händelser utan ett samhällsproblem som kommer att växa tills Sverige anpassat sig till sexhundratalsnormen om man inte värnar det sekulära samhället och poängterar att religionsfriheten inte innebär att man kan göra vad som som helst i skydd av sin religion, utan att den innebär att var och en dyrkar den Gud man anser lämplig. - Hemma/på sin fritid.

Fixarerik sa...

Philip, det låter helt riktigt.
Det är mest när man ger sig på drinkarna som champisen kan ha lite svårt att hitta din plats...
Men grogg, jovisst !

Fixarerik sa...

Skulle såklart stå sin plats och inget annat.
Adjö.

Lester Boré sa...

82x112.
Och så trean...

Denna fråga var mest menad som en kontrollfråga och svaret förverkligade mina förhoppningar.

Det första du skrev är ju dina spekulationer och jag har inga anledning att kommentera dessa.
I slutet kommer dock en liten intressant detalj:
"Utöver det tror jag att det taktiskt var ett bra sätt att uppmärksamma det internationella samfundet att nu är det ny regering uppe i Sverige."

Där satt den!
Jag antar att du inte tycker synd om utsatta judar i Malmö eller på andra ställen eftersom du gärna förärar de mest offensiva antisemiterna med en egen stat...
Om du vill mysa lite extra så passa på att kolla upp övriga länder som erkänt staten Palestina, då ser du till vilket fint gäng Sverige nu sällat sig. - Iofs så brukar ju Lövén få grattis-kort av vissa på listan så han trivs nog.

Lester Boré sa...

82x112.
Vi går vidare.

Ditt fjärde svar är ju inte mycket att orda om.

Det femte svaret kommenterar jag bara kort.
Du insinuerar att "Sverige" skulle prioritera kapitalisterna istället för det arbetande folket. - Oavsett vilket så är ju den pågående verkligheten ett faktum. - Således borde prioriteringen ligga på att få medborgarna i arbete innan man får för sig att försöka brotta ned det kapitalistiska systemet? Eller anser du att vi först ska importera två miljoner in i arbetslöshet medan vi parallellt med det försöker frigöra oss från kapitalistiskt inflytande och slutligen försöka komma till rätta med arbetslösheten?
Det känns som en bakvänd ordning men det är klart, hungriga män blir säkert bra revolutionärer... Tyvärr kommer inte arbetsfrågan vara den de eventuella revolutionärerna fokuserar på.

Vidare konstaterar du att "uppehållstillstånd baseras på skyddsbehov och inte olika specifika yrkeskompetenser."

Du har ju rätt i sak men ändå är du fel ute eftersom vi, pga tidsbrist, tolkbrist, resursbrist mm, inte ens vet om dom som kommer har ett egentligt skyddsbehov. - Om man t ex kommer från Italien i taxi har man inget skyddsbehov...
Till saken hör också att företrädarna för massinvandringens förträfflighet och till och med nödvändighet ofta använder sig av argumentet att Sverige behöver den kompetens invandrarna medför.
Så hur ska det vara nu? - Har dom skyddsbehov eller är det arbetskraft? (En lögnare avslöjas ofta genom att han inte är konsekvent...)

För övrigt har du inget mandat hos mig för att ifrågasätta en Nobelpristagare, särskilt inte när denne dessutom är jude, så dina indicier om eventuella tillkortakommanden i Friedmans resonemang blir därmed helt irrelevanta.

Lester Boré sa...

82x112.
Den sjätte kommentaren.

Jag ska försöka formulera om den sjätte frågan...

Tror du att massinvandring, från kulturer som avviker från vår på alla plan, påverkar i princip samtliga politikområden?
Om svaret blir ja, har det då en positiv eller en negativ påverkan?
Om svaret blir nej, Varför har det ingen påverkan?

Och så sjuan.
"Varför envisas man med att referera till invandrare som flyktingar?"

"Jaså gör man?" blir ditt svar och jag antar att det grundas i din övertygelse om att samtliga utomeuropeer som kommer till Sverige är flyktingar. Min uppfattning är som du vet en helt annan.

Återigen hamnar vi i huruvida det är flyktingar eller invandrare som anländer till Sverige och återigen vill jag poängtera att i den defensiva debatten hävdar etablissemanget att det handlar om flyktingar och enbart flyktingar - oavsett om det är anhöriginvandrare eller människor som hävdar att dom är flyktingar. I den offensiva debatten däremot, där gör samma etablissemang gärna gällande att det handlar om nödvändig arbetskraftINVANDRING, trots att det är samma människor man talar om?

Återigen kan jag bara konstatera att lögnarna saknar den logik som krävs för att få ordning i sina fabler.

82x112 sa...

Fixarerik: Gröna hissen för bövelen!

Lester: Skönt att höra av dig till sist! Började oroa mig att jag gett dig hjärtattack.
Känner lite att jag vill undvika ännu en evighetslång ping-pongmatch oss emellan. Min avsikt var att försöka svara ordentligt på frågor du inte tyckte du fått svar på utan som blivit hängande mellan invektiven. Hoppas det i någon mån uppnåddes.
För att undvika pingisen låter jag bli att slå tillbaka bollen men vill förtydliga endast två saker:

-Med "neutrala frågor" avsåg jag att jag blev lite överrumplad att många av frågorna var så normativa, att de bygger på grundantaganden från din sida som i sig är politiska ställningstaganden. Trodde mer att du skulle vara intresserad av saker som hur jag ser på vänsterns historiskt minst sagt problematiska samröre med diktaturer. Om jag tycker Kinas väg mot marknadsekonomi och ekonomiskt välstånd är av godo. Vilken typ av ekonomisk politik jag förordar om nu kapitalismen är så eländig. Hur jag ser på att det finns en del av vänstern som förordar våld som politisk metod. Hur jag föreställer mig att världen ska fungera när jag hävdar att nationalstaten är en historisk parentes. Nu var det du som ställde frågorna och det blev så här istället; och jag svarade så gott jag kunde.
-Det andra jag vill påpeka är angående erkännandet av Palestina. Jag skrev alltså ungefär att det kan ha varit (obs kan!) "ett sätt för regeringen att uppmärksamma det internationella samfundet på att Sverige har en ny regering".
Kanske borde jag ha förtydligat att jag endast syftade på valet av tidpunkt. Menar alltså inte att man glatt erkänner stater lite på skoj för att väcka uppmärksamhet ungefär som man kastar sudd i klassrummet. Regeringen hade för avsikt att erkänna Palestina förr eller senare. Håller med om det delvis är en relativt osnygg samling stater. Men även trivsamma ställen som Island och Uruguay.

Det finns säkert antisemiter i Palestina men huvudsakligen handlar konflikten om att ta tillbaka ockuperad mark(Palestina)/behålla ockuperad mark (Israel).
Förstår inte riktigt kopplingen till judarna i Malmö men kan försäkra dig om att de har mina sympatier.
Ska man vara petnoga är jag själv troligtvis precis tillräckligt mycket jude för att ha hamnat i förintelsekvoten om jag levt i tredje riket. Det är dock lite röriga släktband bakåt med barnhemsbarn, oäktingar, statare som började vandra mellan gårdar vid tolv års ålder osv så ingen vet riktigt hur det ligger till...

82x112 sa...

Lester, ser nu att du fortsatte posta kommentarer och att det eventuellt kan framstå som att jag högg av dig där, det var inte meningen. Sorry!

Helt kort. Många ifrågasatte Milton Friedmans nobelpris redan när det delades ut. Till och med på plats :D http://youtu.be/QwQioAwm-FI
Kan varmt rekommendera till alla bloggläsare dokumentären och/eller boken "Lönesänkarna" för en analys av den förda löne och arbetsmarknadspolitiken.
Gick på svt respektive finns på valfri nätbokhandel.

Lester Boré sa...

82x112.
Åtta.
"Varför kan man inte erkänna att den svenska skolans problem grundas i grova problem med integration som i sin tur grundas i en okontrollerad massinvandring?"

Du svarar helt sonika "För att det inte förhåller sig på det viset." och hänvisar till en artikel som handlar om pedagogik!?
Gör du dig dummare än vad du är eller tror du på fullt allvar att resultatet i PISA undersökningen i huvudsak beror på vilken typ av pedagogik den svenska skolan tillämpar!?
Låt mig uttrycka saken en smula barskt för en gångs skulll...

Skulle det kunna ha med saken att göra att vi har mängder med klasser i mängder av skolor där majoriteten av eleverna knappt kan svenska? - Än färre har det som modersmål.
Att många elever kommer från områden där man inte ens har någon skoltradition överhuvudtaget, där flickors utbildning inte uppmuntras, där många är analfabeter, i vissa fall har dom inte ens ett skriftspråk, kan det ha något med resultaten att göra?
Skulle du själv kunnat ta dina statsvetenskapliga poäng om du satt i ett klassrum på Rosengårdsskolan tror du?

"För att det inte förhåller sig på det viset." sade han med ett självgott leende medan han överförde det gåsleverkommunistiska tiondet till sonens prisade privatskola...

Lester Boré sa...

82x112.
Då är det dags för nian.

Frågan löd alltså "Varför finns det ingen konsekvensneutral journalistik i dagens Sverige?"

Ditt svar får mig helt ur balans.
Du börjar med att berätta att du inte förstår vad konsekvensneutral innebär. Det har jag förklarat för dig vid ett tidigare tillfälle men jag tar en repetition.
Konsekvensneutral innebär att en journalist skall göra sitt jobb, vilket bl a innefattar att granska makten och systemets företrädare, och att skriva sanningen om saker och ting - oavsett vad sanningen kan få för konsekvenser.
Det är INTE en journalists eller en ansvarig utgivares ansvar att bedöma vad som är "lämpligt" för läsaren/lyssnaren. Det är ej heller deras uppgift att fostra läsaren/lyssnaren gällande vad som är bra eller dåligt eftersom det ligger i läsarens/lyssnarens eget intresse att tillåtas göra dessa bedömningar själv.
Agendajournalistik alá DN och Expressen är således motsatsen till konsekvensneutral journalistik.

Vidare anser du att den svenska journalistkåren är bra bara för att den utbildas på vad du anser vara "oberoende skolor"(Utveckla gärna. Oberoende från vad?)
Du anser också att de starka fackförbundens förmåga att hålla ägarna utanför publicistiskt inflytande är bra.
Huruvida journalistkåren granskar makten eller huruvida dom rapporterar om sanningen eller inte finns inte ens med i dina bedömningskriterier och verkar heller inte bekymra dig det minsta...

Lester Boré sa...

82x112.
Sista kommentaren gällande detta...

Den sista frågan var menad som ett poängterande av det absurda i att enligt svensk lag så ingår samtliga människor på hela jorden i någon folkgrupp - utom etniska, dvs vita, svenskar.

Jag trodde du skulle bjuda mig på en utläggning om strukturell rasism, neofascism och hycklarnas favorit "allas lika värde", men jag bedrog mig...


Din avslutning förvirrar mig en aning.
Du pratar om Mats Dagerlind (Som enligt google är ansvarig utgivare för Avpixlat)och Henrik Arnstad?

Du säger att Mats Dagerlind inte vet ett skvatt om journalistik och du kanske har rätt, jag vet ingenting om denne Dagerlind, men jag kan oavsett det säga att du även här saknar mitt mandat att uttala dig om vem som kan vad och bör uttala sig gällande journalistik.
Du påstår också att Dagerlind driver en propagandasajt för SD (jag antar att det är Avpixlat du syftar på då?)med enda avsikt att framställa SD i så god dager som möjligt.
Jag vet inte om det du påstår är sant men om vi förutsätter att du har rätt - vad skiljer honom då i så fall från Aftonbladets Jan Helin? - Förutom att Janne hatar lika alltså...

Arnstad ÄR en tokstolle!
Jag vet att ni delar den mycket kontroversiella åsikten att SD är fascister men trots det så borde du, om du vill bibehålla någon slags respekt, inse det negativa i att förknippas med en man som Henrik Arnstad.
Jag orkar inte rapa upp alla klarvertramp denne notoriske lögnare till historiestudent har gjort. Han ser fascister precis överallt. - Självklart har han definierat dessa fascister alldeles själv.
Man behöver inte förringa eller smutskasta Henrik Arnstad, det sköter han väldigt bra på egen hand.

Den som vill upptäcka bredden av Henrik Arnstads förtrollade värld kan googla:
arnstad norge
arnstad finland
arnstad danmark
arnstad frankrike

Använd fantasin, googlar man på arnstad månen så har han säkert hittat strukturell dödsnazismrasismfascism även där...

Lester Boré sa...

82x112.
Jo, du har rätt i att det lätt blir evighetspingis, det var inte min avsikt med att kommentera svaren...

Anledningen till att jag ställde de på gränsen till retoriska frågorna är att de är dessa frågor som intresser mig och jag var nyfiken på hur du tänker kring dom eftersom du är av en helt annan uppfattning än jag själv i fråga om det mesta.

Jag skulle gärna höra dina åsikter gällande mycket av det du trodde jag skulle ta upp. Just nu är det trots allt mina barns framtid som står på spel så vi får kallprata om petitesserna en annan gång... ;)

82x112 sa...

Till sist: Om du Lester hade brytt dig om att ta reda på lite fakta om Pisa-undersökningen skulle du veta att man hör och häpna tänkt på att det kan påverka resultatet vad de som gör testet har för modersmål.
Så som testet metodologiskt har utformats har modersmålet endast marginell påverkan på utfallet.

Så ja, jag tror att pedagogiken påverkar vad barn lär sig i skolan. Hur i helvete skulle den inte kunna göra det???

Nationalstatens upplösning, kapitalismens avskaffande, en diktatur som blir den ekonomiskt starkaste staten i världen, våld som politisk metod är det petitesser? Du fäster sannerligen stor vikt vid invandringen vill jag lova. Måhända en smula enögt kan man tycka.

För övrigt är jag vegetarian sedan tjugo år och äter således inte Gåslever.

Lester Boré sa...

82x112.
Jo självklart påverkar pedagogiken elevernas lärande mer än om dom förstår vad läraren säger eller inte.

Nationalstaternas eventuella upplösning är något som vi endast kan spekulera i och jag är inte jätteintresserad av din åsikt i ärendet.

Tror du verkligen att jag att jag tvekar på att du är mot våld som politisk metod!?
Inte mycket att orda om.

Att Kina, precis som Ryssland, redan är en ekonomisk och militär faktor att räkna med tror jag också att du anser.
Inte mycket att orda om.

Det här blir min sista kommentar till det här inlägget, jag tror inte att vi kommer längre.
Jag vill passa på att tacka för nu, vi får kanske anledning att vrida och vända på den dubbelsidiga verkligheten fler gånger...

Anonym sa...

82x112: Har inte varit in här på ett tag.

Jo, visst är det så, att partierna skall företräda sina väljare, annars är det liksom ingen mening att gå och rösta.

Nu gjorde inte alliansen det, utan man har tydligt sagt, att man struntar i vad väljarna tycker.
A. K. Batra utryckte det som så, att det kommer inte spela någon roll vid nästa val, för då har väljarna glömt det.
Jag tror, och hoppas att hon har helt fel där.

Om det skulle bli en kutym att göra så i framtiden, att man öppet struntar i sina väljare, då finns inte demokratin kvar längre.
Då finns det helt enkelt ingen mening i att gå till valurnorna.
Det är det som är en fara för demokratin, om man inte lyssnar på sin väljare, eftersom det är sina väljare man skall företräda.

Nu kommer inte alla partier och politiker göra så, då det finns politiker som står upp och kämpar för sina väljare.

Stellan: Det din mor råkat ut för, har jag också exempel på, och det är för jävligt hur det går till numera i Sverige!!!

Mvh Skogåsbon