torsdag 8 januari 2015

Oljan är på

Trots att mitt yrkescertifikat endast nämner min utbildning till vvs-montör, så kände jag att linoljekladdande föll inom ramen för min kompetens...

Det blev lite skönare färg på bitarna nu.
Raden med alla småpinnar, är bitarna som ska hålla ihop alla brädor.

19 kommentarer:

82x112 sa...

Men visst var du väl nyligen igång och tog licens för att TIG-svetsa?

Stellan sa...

Jo, just det ja! Det måste jag fota i morgon!

Lillsnorre sa...

Schysst att Mildrid får hänga med och övervaka dina förehavanden.

Olle sa...

Exakt och det är ju problemet och kanske framtidens pussel – för att nu hälla bensin på elden. Du kan en djävla massa saker och har uträtat en djävla massa saker. Det betyder att din kompetens inte är begränsande såvida man inte vill se certifikat och examina på allt. Förutom den där doktorshatten i hojbygge så kanske det är läge att disputera i träbåtsrenovering.

Glöm inte att sopa golvet. Det förekommer att linolja i sågspån självantänder och det gäller även rå linolja.

Lester Boré sa...

Stellan.
Vad fint det blir.

Lester Boré sa...

Stellan.
Jag såg just på nyheterna att det har varit nån form av massaker i Paris, hur många gånger stryker du mahognyn förresten?

Stellan sa...

Va fan!? Man läser ju bara om hur trasor kan antända, och jag har funderat på varför inte sågspån är nån fara. Nu kan jag ju sluta fundera...

Stellan sa...

Lester, hoppas det inte får följder.
Jag stryker tills det slutar suga.

grogg sa...

Det är inte linoljan som är farlig, det är ölen.

Själv höll jag på med min "mirakelblandning" på köksön och skulle bara kolla på TV:n en stund medan träet sög i sig. Bacchus såg till att jag blinkade till, en halvtimme, innan jag kollade till projektet. Då glödde det redan friskt i Scotch-Brite svampen jag använde för att jobba in linoljeblandningen med...

Lester Boré sa...

Stellan.
Vi får alla hoppas på att det mynnar ut i nåt positivt.
Man har ju hört om det sydeuropeiska temperamentet med detta kunde man ju inte ens föreställa sig i sin vildaste fantasi...
Ok. Sugförmågan är avgörande alltså.

Stellan sa...

Ja, som så ofta.

Fixarerik sa...

;-)

Olle sa...

Det kommer aldrig något positivt ur terrordåd. Den kokande häxkittel som vi nu ser i Irak och Syrien med omnejd är sannolikt en mild västanfläkt i jämförelse med oroligheterna i Ukraina och det krig om energin som sägs vara det kalla krigets fortsättning.

Får man tro Samuel Huntington så innebär tron att endast en ideologi och ett ekonomiskt system står till buds efter det kalla krigets slut inte något slut på storskaliga konflikter utan bara att världen återbördats till ett normaltillstånd av kamp mellan kulturer eller civilisationer.

Verkligen fina durkar och vilken vacker färg det är på linoljan.

Kotten sa...

Det verkar krävs mer än 3 bilder av brädhögen för att lugna ner er Olle

82x112 sa...

Men fasiken vad läskigt det verkar med linolja. Den börjar brinna lite på feeling alltså? Har ju hört om självantändning med det här verkar fan nyckfullare än ett engelskt elsystem.

Samuel Huntington, det är allt en jävla tomte det. Överträffar till och med Francis Fukuyama jäkla påfund om de liberala idéernas slutgiltiga seger och historiens slut.

Stellan sa...

Jo, linolja verkar fan vara oberäkneligt som, jag vet inte vad. Har hört ett par läbbiga storys om trasor som tagit eld, trots att dom vattnats.

Superanonym sa...

Bättre förekomma än förekommas! Jag brukar ha Pyromanparty och elda upp trasorna efter linoljejobb. När de väl har brunnit upp lär de inte självantända.

Björn sa...

Du skulle inte hade byggt ett så rejält och tätt golv i båthuset! Hade det haft ett par cm mellan plankorna så hade ju sågspånet försvunnit av sig själv...
För att förbättra denna idé så kanske man kan ta bort ett par plankor i pannelen också, så att man får nordanvinden att fritt svepa över golvet och blåsa det mesta till havs.

Utsäkta en som nu gått lång utanför den examininerade kompetensen med detta inlägg...

Dasen sa...

Min gode vän BerraBärs byggde ett jävligt fint kombinerat Garage/Båthus/Gäststuga ute på landet.
Och vad händer precis när det står klart?
Jo, han linoljar sin träsnipa, råkar glömma en trasa på golvet och hela jäkla kåken brinner upp.
Tråkigt tråkigt.